Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 5:26 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: pát úno 06, 2015 10:38 pm 

Peto píše:
Musim odpovedat, inac asi nezaspis. 180 cm 77kg cize stredne chudy s vypuklym bruchom asi 92cm a sem tam nake svaly. Teraz 70kg a pas 86cm (takmer ideal). Snazil som sa vyhnut kontaktu s vodou, ale umyval som si ruky chodidla a obcas som aj umyval riad - cize v podstate polosucha. Ale nesprchoval som sa ani som si necistil zuby ci usta. Na zuboch sa vytvoril biely povlak a nebola ani potreba si usta cistit asi tak po 2 alebo 3 dnoch. Pocas postu mi nebola zima, ako pocas klasickej hladovky ale boli dni ked som bol cely rozpaleny a pomahal lad. Behat vonku v spodnom pradle som si nemohol dovolit.

Peťo, vypuklé brucho je aj o tom, že keď budeš normálne jesť, budeš ho mať vypuklé, aj keď nebudeš "zaplynený", a to preto, lebo s najväčšou pravdepodobnosťou máš ochabnuté hlboké stabilizačné svaly v oblasti brucha... Takže ich začni posilňovať, ja to robím už rok, 15 minút 3 krát týždenne (áno, tak treba...)...
Takže podľa výšky a váhy v sebe nezadržiavaš veľa vody, ale málo, a aj napriek tomu si zvládol 7 dňový suchý pôst (umývanie rúk a nôh nie je kúpanie sa vo vode pol hodinu, takže je to taký "polo-polosuchý pôst" v prospech suchého - môj názor). A ešte si počas toho chodil do práce, kde si robil v sklade...OBDIVUHODNÉ .... Keby šlo len o mokrý pôst, tak nenapíšem že obdivuhodné (hoci pre drvivú väčšinu by to bolo), ale toto je TERNO, toto čo si zvládol ty, zvládne .....jeden zo 100 000 (z bežných ľudí) ??? ... Alebo jeden z 200 000 ? Skôr asi to \":-)\" ....
Ja som zvládol zatiaľ 60 hodín suchého pôstu, a veľmi ma lákajú 3 dni. Odmietam "odľahčiť" stravu pred suchým (či mokrým) pôstom, necítim tú potrebu, moja strava je "ľahká", nikdy ma neunaví, čiže jej trávenie nespotrebováva moju energiu viac, než iné jedlá (napr. také, čo konzumuje väčšina ľudí z tohto fóra). Jednu vec ale skúsim, také tri dni pred začatím suchého pôstu (chcem si ho dať trojdňový, kurník, ale znova schudnem, už nevyzerám ako pred rokom, už nie som taký "atlét" aj keď cvičím \":D\"...)...v tie tri dni pred sucháčom vypijem o 2 litre vody viac ako v iné dni (bude to trochu nasilu...ale čo už)...aby som sa lepšie pripravil zavodnením na suchý pôst....

Alebo človek "minimálne zavodnený" (vietor) je typ, ktorému stačí kratší suchý pôst (napr. že u neho by mal 7 dňový suchý pôst efekt, ako u tučného 12 dňový napr.) ? ..... Vie na to niekto odpovedať ? Lebo taký "minimálne zavodnený" predsa rýchlejšie stratí tú "starú/mŕtvu vodu" z organizmu, nie ? ...

Ak ani po klystýroch, shankapraksalanách, očistách obličiek, moč. mechúra a pečene nefungujú niektoré veci tak ako majú, ZAČNITE PôSTOVAŤ, a nie donekonečna hľadať "super kvapky/tabletky na detox"... PôSTY SÚ OVEĽA ÚČINNEJŠIE A SÚ ZADARMO.

PříspěvekNapsal: sob úno 07, 2015 1:36 pm 

update. 14-ty den po 7 dnovej suchej hladovke
vcera som dal hotove kurca z tesca a k tomu cerstvy chren s citr. stavou aby sa nepovedalo. Obidve mali dobru chut a stiplave uz celkom zvladam. Zapil som to 2 pivami jedno bolo hnusne a jedine co malo dobru chut bolo zazvorove s prichutou maliny. Dnes rano je vysledok plny nos zltych soplov. Vobec som necakal takuto reakciu tela. Chmel mi vobec nerobi dobre. Moze to byt aj lepok z piva alebo alkohol celkovo co mi skodi. Takze naspat na stavy a ovozel. Vyzera to ze som asi zaneseny omnoho viac ako som si myslel

PříspěvekNapsal: sob úno 07, 2015 2:01 pm 

Peto píše:
vcera som dal hotove kurca z tesca a k tomu cerstvy chren s citr. stavou aby sa nepovedalo. Obidve mali dobru chut a stiplave uz celkom zvladam. Zapil som to 2 pivami jedno bolo hnusne a jedine co malo dobru chut bolo zazvorove s prichutou maliny. Dnes rano je vysledok plny nos zltych soplov. Vobec som necakal takuto reakciu tela. Chmel mi vobec nerobi dobre. Moze to byt aj lepok z piva alebo alkohol celkovo co mi skodi. Takze naspat na stavy a ovozel. Vyzera to ze som asi zaneseny omnoho viac ako som si myslel

No tak Peťo, neviem o načo tu spomínaš údajne "zdravé" RAW sušené ovocie v kombinácii s raw orechmi, keď to je nevhodná kombinácia (a aj potravina ako taká), a dnes tu spomenieš hotové kura z tesca (kľudne atm môžu pridávať glutaman), ktoré girujú z kurčiat tesne pred koncom záruky. A k tomu to zapiť dvoma pivami....
Prepáč, si DURAK.... To, že ti nesadlo nejaké plesnivé kurča a dve plesnivé pivá za ním neznamená, že musíš prejsť na stravu bez živín, ktorá len čistí (ovozel šťavy)....miesto toho, aby si jedol to, na čom tak najviac prosperujú prírodné národy (tie najsilnejšie a najzdravšie) - a to vysokokvalitné živočíšne potraviny, a ten "ovozel" iba ako doplnok.... ZLO JE CUKOR, MÚKA, RASTLINNÝ OLEJ (s výnimkou kokosového)....Mimochodom, kuracie mäso je najblbšie stráviteľné pre človeka. Je to pre človeka najnevhodnejšie mäso. Oveľa lepšie človek prosperuje na hovädzom a bravčovom (z tých bežných mäs, ktoré sa u nás jedávajú).

Ak ani po klystýroch, shankapraksalanách, očistách obličiek, moč. mechúra a pečene nefungujú niektoré veci tak ako majú, ZAČNITE PôSTOVAŤ, a nie donekonečna hľadať "super kvapky/tabletky na detox"... PôSTY SÚ OVEĽA ÚČINNEJŠIE A SÚ ZADARMO.

PříspěvekNapsal: sob úno 07, 2015 5:55 pm 

zatím jsem ,,Sucháč,, nedával, jen klasickou 7čku s malým přísunem vody, cca litr denně.

to že si dal kuře z Tesco by možná nevadilo, ale zalít to pivem a ještě k tomu tou sladkou sračkou a tím zředit trávicí šťávy už je horší. Jak říká Jarda, jestli to nejsou zeleninové šťávy, tak pít minimálně s odstupem 1 hodiny, nejlépe 2hodin \":!:\" čím to je nakořeněno taky nemusí být úplně ok.

PříspěvekNapsal: sob úno 07, 2015 6:15 pm 

Peto píše:

Pivo je plné cukru a kvasinek, takže po půstu není nic horšího.

PříspěvekNapsal: sob úno 07, 2015 10:27 pm 

fasting píše:
Pivo je plné cukru a kvasinek, takže po půstu není nic horšího.

No, pivo je v prvom rade plné kvasiniek a tekutého škrobu, či ? .... A to 5dcl piva obsahuje 20g škrobu, určite nie curku ako takého (jednoduchého)..či ? ... No a 40g škrobu v 1 litri piva, to nie je veľa. Veď v takom litri Coly je rovných 100gramov cukru (!!!!)... To už je riadny zabijak, a aj napriek tomu existujú ľudia, ktorí dlhéééé roky pijú denne 2L CocaColy, a normálne žijú... Samozrejme, je to HROZNÉ.

Nickname : Ja pijem po jedle až o 150 či 180 minút, a to už dlhé roky \":)\" .... Dobrý zvyk.

PříspěvekNapsal: ned úno 08, 2015 8:25 am 

Kosican87 píše:
No, pivo je v prvom rade plné kvasiniek a tekutého škrobu, či ? .... A to 5dcl piva obsahuje 20g škrobu, určite nie curku ako takého (jednoduchého)..či ? ... No a 40g škrobu v 1 litri piva, to nie je veľa. Veď v takom litri Coly je rovných 100gramov cukru (!!!!)... To už je riadny zabijak, a aj napriek tomu existujú ľudia, ktorí dlhéééé roky pijú denne 2L CocaColy, a normálne žijú... Samozrejme, je to HROZNÉ.

Nickname : Ja pijem po jedle až o 150 či 180 minút, a to už dlhé roky \":)\" .... Dobrý zvyk.

Nemáš pravdu, že v sacharidy v pivu jsou ve formě škrobu. Ve skutečnosti pivo obsahuje cukry glukozu a maltozu.

PříspěvekNapsal: ned úno 08, 2015 1:30 pm 

Peťo : čau, Peťo. Mal si nejakú prípravu pred suchým pôstom ? Napr. 1 či viac dní mokrého pôstu hneď pred suchým ? Alebo ? Díky za odpoveď.
A ešte, Peťo, zvyšné pozitíva 7 dňového suchého (alebo takmer suchého) pôstu ktorý si absolvoval, sa ešte len UKÁŽU. Preto si nemysli, že už si uvidel celkový efekt 7 dňového suchého pôstu. Niektoré veci sa prejavia až po týždňoch, či pár mesiacoch, ako sa píše aj v knihách tomu venovaných.

pv33 : Pavel, keď si TY mal suchý pôst (tú sedmičku suchého, za ktorou nasledovalo 14 dní mokrého, či 21 dní mokrého, už neviem, zabudol som)... Bezprostredne pred tou suchou sedmičkou si mal jeden či viac dní vodný pôst, alebo si sa podvečer/večer pred začatím suchého pôstu normálne najedol ?

Niekde som čítal, že niektorí ľudia odkedy skúsili suché pôsty, tka už takmer nedávajú (alebo vôbec nedávajú) mokré pôsty. Každým dňom pôstu človek chudne, najviac počas prvých dní pôstu, prvý týždeň. Ak 3 dni suchého pôstu majú nahradiť 9 dní mokrého, je to super, lebo za tie tri dni človek konštitúcie vietor (u mňa prevláda vietor) za tie tri dni suchého pôstu schudne menej, než za 9 dní mokrého, čo je pre mňa dosť dôležité, lebo naspäť nabrať dajme tomu 7 - 8kg hmotnosti ktorú by som stratil za 9 dní mokrého pôstu, by mi trvalo minimálne mesiac, pričom prvá polka mesiaca by mi pomohla nabrať naspäť takých 5kg...
Pri poslednom 7 dňovom urinovom pôste (5. a 6. deň z toho bol suchý pôst) som schudol zo 79kg na 72kg, a to aj napriek tomu, že moje telo zadržiava minimum vody, a mám málo tuku (výška 190cm, ale vyšportovaná postava, treba zdôrazniť, aby sa vedelo, že je tam dosť svalovej hmoty). Neviem teda, čo tvorilo tých 7kg, keď pred začatím pôstu som mal aj tak málo tuku, a málo vody v organizme...

Čo ma hnevá je to, že sa v tomto celom topicu o pôstoch/hladovkách (berieme to ako to isté) vôbec nespomína pôst v súčinnosti s konštitúciou človeka. ... Napr. niekto (už neviem kto) mi tu odoprúčal dať si 40 dňovú hladovku (neriešim žiadnu rakovinu, srdečné choroby, len nejaké "drobnosti"), lenže sa tu zabúda prihliadať na konštitúciu....... Ten slovák, košičan Rado, čo tu asi "fasting" dal odkaz na stránku kde o tom bolo videjko (ako som vravel, Rada poznám osobne), si dal 35 dňový pôst, a vychudol skoro na kosť a kožu, ale ako píšem, skoro. Lenže on NIE JE "vietor" ako som ja. On je skôr čisto ŽLČ. On je niekde "v strede", nie je šľachovitý ako ja, je nižší ako ja (možno 176cm ?), a má viac tuku ako ja. Keby som si ja dal 35 dňový pôst (jasné, že nie suchý \":D\"), tak by som vychudol SKUTOČNE na kosť a kožu. Preto, po mnohých detoxikáciách za tie roky (nebudem ani menovať...), ktoré by ma mali zbaviť najhrubšej špiny, po dvoch 7 dňových pôstoch (a viac krát opakovaných kratších pôstoch), UŽ MÁM ZÁUJEM LEN O SUCHÉ PôSTY, ALEBO O KOMBINÁCIU SUCHÉHO PôSTU S MOKRÝM "V JEDNOM ZÁŤAHU". ...(nech to neberie nikto ako návod)

Suchý pôst sa mi zdal príjemnejší než mokrý, ak si odmyslím sociálny diskomfort, ale povedzme si, vydržať napr. 3 dni strániť sa ľudí (mimo najbližšej rodiny) nie je taký problém (keď držíme trojdňový suchý pôst, ktorý by mal byť ekvivalent 9 dňového mokrého)... Samozrejme veľa závisí od toho, kto má akú prácu/zamestnanie. Ten, kto takmer nonstop komunikuje v práci s ľuďim tvárou v tvár, ten asi ťažko bude chodiť do práce počas suchého pôstu. To si môže dovoliť napr. ten, kto robí za PC + telefonáty, alebo pracuje v sklade (napr. Peťo). Preto sú možné aj rôzne kombinácie, napr. začať pôst "na mokro" ešte v práci, prejsť na suchý počas voľna (víkend, alebo proste voľno pár dní, aspoň dva dni za sebou...), a potom po víkende pôst celkovo ukončiť (nástupom do práce), alebo si ho predĺžiť mokrým.
Moje telo tak pozitívne vníma pôsty, že si už neviem predstaviť ani mesiac bez aspoň jedného dňa pôstu....MOJE TELO SI HO ROZHODNE PÝTA...
Jeden z dôvodov prečo je pre mňa suchý pôst príjemnejší (mimo pracovného prostredia) než mokrý je aj ten, že počas mokrého pôstu som sa každý deň kúpal (nudné kúpele, keď sú každý deň) 30 minút, robil si klystír, pil popri vode urinu a vkuse chodil močiť, a kedykoľvek mi trebalo ísť na veľkú (malé množstvo "brečky"), robil si derivačný kúpeľ..... Pri suchom pôste všetko toto ODPADÁ, a ostáva už len rozumný pohyb ako doplnok k nejedeniu a nepitiu. Hoci doteraz som nepochopil, ako som sa asi v 30-tu hodinu suchého pôstu ZOBUDIL NA POTREBU MOČIŤ.....čo sa nezobúdzam, ani keď normálne pijem \":D\" \":D\" \":D\"

Předmět příspěvku: Re: Půst a deprese
PříspěvekNapsal: ned úno 08, 2015 9:11 pm 

Nu, o hladovění, které léčí duševní nemoci, tedy včetně depresí píše Nilov a Nikolajev v knize Léčivý půst. Prostě na klinice v Moskvě se tohle léčí velmi úspěšně hladem. Musím potvrdit. Měla jsem deprese, které hladovění vyléčilo.

PříspěvekNapsal: ned úno 08, 2015 9:13 pm 

otazka hlavne na Pavla PV33. Este mi stale teda druhy den idu zlte hlieny z nosa - po tom pive. Ist na druhu suchu hladovku o 2 dni? Alebo par dni pockat. Prestavka by bola 16 dni medzi dvoma postmi. na 23.2. som objednany k zubarovi tak aby to nebolo pocas postu radsej pocas navratovky. Btw myslis ze by som sa mal vyhybat tzv nightshade zelenine paprika paradajky zemiaky a ktovie co tam este patri.

PříspěvekNapsal: úte úno 10, 2015 12:49 pm 

i když otázka není na mně, tak odpovím \":oops:\"
již paní doktorka mně vždy říkala a ptala se, když jsem přicházel s nějakou nemocí a ještě v dobách kdy jsem doktorům věřil, jakou barvu mají hleny, které vykašláváte nebo smrkáte \":?:\"
Když jsem řekl zelenou nebo bílou tak vše OK, ale jakmile byla žlutá, tak to je indikace zánětu a už letěly antibiotika \":!:\"
Chce to Lugol a hodně česneku a vit. C do průjmu \":idea:\" a nebo mokrý půst \":wink:\"

KE87 \":arrow:\" já piju většinou až po 2 hodinách a někdy až po 4h litr mrkvové šťávy. Ty evidentně čekáš až na vyprázdnění žaludku \"8)\"

PříspěvekNapsal: úte úno 10, 2015 8:22 pm 

Nickname píše:
již paní doktorka mně vždy říkala a ptala se, když jsem přicházel s nějakou nemocí a ještě v dobách kdy jsem doktorům věřil, jakou barvu mají hleny, které vykašláváte nebo smrkáte \":?:\"
Když jsem řekl zelenou nebo bílou tak vše OK, ale jakmile byla žlutá, tak to je indikace zánětu a už letěly antibiotika \":!:\"
Chce to Lugol a hodně česneku a vit. C do průjmu \":idea:\" a nebo mokrý půst \":wink:\"

KE87 \":arrow:\" já piju většinou až po 2 hodinách a někdy až po 4h litr mrkvové šťávy. Ty evidentně čekáš až na vyprázdnění žaludku \"8)\"

Ahoj Nickname,
Rekla bych, ze je to nesmysl, to co ti tvoje pani doktorka rikala. A podle me je taky velika hovadina, co se pise tady.
Ja si myslim, ze prave ten zeleny hlen je znamkou nejake infekce a ze ten zluty je ok.

...Zelený hlen není příznakem infekce
Navzdory obecnému přesvědčení zelený hlen není signálem o tom, že je naše tělo napadeno infekcí, ale toho, že náš imunitní systém funguje správně.
Tím, že tělo rekrutuje více a více obranných bílých krvinek, dostávají se ty i do nosu, kde mění barvu hlenu z jasně žluté na zelenou. Důvodem je, že tyto buňky nesou zelený enzym obsahující železo. Čím je tedy barva hlenu zelenější, tím je imunitní systém silnější.

PříspěvekNapsal: úte úno 10, 2015 9:04 pm 

Nickname píše:

Tak som sa dnes pustil do sucheho postu. Chcel by som dat 5 az 11 dni alebo kaskadovy post 4. stupna. Hlieny su cely den ale mam pocit ze sa objem zmensuje. pokracovat v poste ked budem mat hlieny aj zajtra? nechcem si postom ublizit. alebo radsej prejst na klasicku hladovku alebo ten cesnak s vitaminom c? Lugolov roztok ja nepoznam a neviem ci sa to v UK da zohnat.
Btw postujem iba od rana ale uz ma zacina pobolievat chrbat

PříspěvekNapsal: úte úno 10, 2015 9:42 pm 

Peto píše:
Tak som sa dnes pustil do sucheho postu. Chcel by som dat 5 az 11 dni alebo kaskadovy post 4. stupna. Hlieny su cely den ale mam pocit ze sa objem zmensuje. pokracovat v poste ked budem mat hlieny aj zajtra? nechcem si postom ublizit. alebo radsej prejst na klasicku hladovku alebo ten cesnak s vitaminom c? Lugolov roztok ja nepoznam a neviem ci sa to v UK da zohnat.

Peto mozna, ze sis mel jeste pred tim pustem poradne vyplachnou zaludek. Ja kdyz jsem si ho vyplachovala, tak ze me letely nosem ven hleny, o kterych jsem vubec nevedela, ze je tam mam. Nebyla jsem nachlazena uz 6 let a hledela jsem na to jako z jara, kdyz se me to najednou dralo nosem ven.

PříspěvekNapsal: úte úno 10, 2015 10:27 pm 

Peto píše:

Peto, ja osobne bych ty hleny ignoroval. A co se tyka pobolivani, podle Filonova to jen znamena, ze se ti neco dava dohromady, a ze to vetsinou netrva dlouho. A ze je treba to vydrzet. Co se tyka mych zkusenosti, mne pobolivalo nekde v oblasti ledviny i pri prvnich mokrych pustech. Uplne prvni mokry pust jsem kvuli pobolivani nekde na ledvinach kdysi po 5 dnech prerusil, abych si overil, ze to je jen po dobu pustu a ze ta bolest pak zmizi. Opravdu jak jsem zacal navratovku, tak bolest zmizela, tak jsem se uklidnil a zacal opet znovu pust a pobolivani uz jsem v klidu snasel. A kdyz jsem zacal vloni se suchymi pusty, tak me tam opet trochu bolelo. Ale i pri suchem pustu to okamzite prestalo, jak jsem zacal navratovku. Jeste Filonov, ze nezna, ze by se nekomu neco stalo proto, ze ignoroval tyto symptomy hladovky. Tolik klasik a moje zkusenosti \":D\" , drzim ti palce, Pavel

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]