Peťo : čau, Peťo. Mal si nejakú prípravu pred suchým pôstom ? Napr. 1 či viac dní mokrého pôstu hneď pred suchým ? Alebo ? Díky za odpoveď.
A ešte, Peťo, zvyšné pozitíva 7 dňového suchého (alebo takmer suchého) pôstu ktorý si absolvoval, sa ešte len UKÁŽU. Preto si nemysli, že už si uvidel celkový efekt 7 dňového suchého pôstu. Niektoré veci sa prejavia až po týždňoch, či pár mesiacoch, ako sa píše aj v knihách tomu venovaných.
pv33 : Pavel, keď si TY mal suchý pôst (tú sedmičku suchého, za ktorou nasledovalo 14 dní mokrého, či 21 dní mokrého, už neviem, zabudol som)... Bezprostredne pred tou suchou sedmičkou si mal jeden či viac dní vodný pôst, alebo si sa podvečer/večer pred začatím suchého pôstu normálne najedol ?
Niekde som čítal, že niektorí ľudia odkedy skúsili suché pôsty, tka už takmer nedávajú (alebo vôbec nedávajú) mokré pôsty. Každým dňom pôstu človek chudne, najviac počas prvých dní pôstu, prvý týždeň. Ak 3 dni suchého pôstu majú nahradiť 9 dní mokrého, je to super, lebo za tie tri dni človek konštitúcie vietor (u mňa prevláda vietor) za tie tri dni suchého pôstu schudne menej, než za 9 dní mokrého, čo je pre mňa dosť dôležité, lebo naspäť nabrať dajme tomu 7 - 8kg hmotnosti ktorú by som stratil za 9 dní mokrého pôstu, by mi trvalo minimálne mesiac, pričom prvá polka mesiaca by mi pomohla nabrať naspäť takých 5kg...
Pri poslednom 7 dňovom urinovom pôste (5. a 6. deň z toho bol suchý pôst) som schudol zo 79kg na 72kg, a to aj napriek tomu, že moje telo zadržiava minimum vody, a mám málo tuku (výška 190cm, ale vyšportovaná postava, treba zdôrazniť, aby sa vedelo, že je tam dosť svalovej hmoty). Neviem teda, čo tvorilo tých 7kg, keď pred začatím pôstu som mal aj tak málo tuku, a málo vody v organizme...
Čo ma hnevá je to, že sa v tomto celom topicu o pôstoch/hladovkách (berieme to ako to isté) vôbec nespomína pôst v súčinnosti s konštitúciou človeka. ... Napr. niekto (už neviem kto) mi tu odoprúčal dať si 40 dňovú hladovku (neriešim žiadnu rakovinu, srdečné choroby, len nejaké "drobnosti"), lenže sa tu zabúda prihliadať na konštitúciu....... Ten slovák, košičan Rado, čo tu asi "fasting" dal odkaz na stránku kde o tom bolo videjko (ako som vravel, Rada poznám osobne), si dal 35 dňový pôst, a vychudol skoro na kosť a kožu, ale ako píšem, skoro. Lenže on NIE JE "vietor" ako som ja. On je skôr čisto ŽLČ. On je niekde "v strede", nie je šľachovitý ako ja, je nižší ako ja (možno 176cm ?), a má viac tuku ako ja. Keby som si ja dal 35 dňový pôst (jasné, že nie suchý
), tak by som vychudol SKUTOČNE na kosť a kožu.
Preto, po mnohých detoxikáciách za tie roky (nebudem ani menovať...), ktoré by ma mali zbaviť najhrubšej špiny, po dvoch 7 dňových pôstoch (a viac krát opakovaných kratších pôstoch), UŽ MÁM ZÁUJEM LEN O SUCHÉ PôSTY, ALEBO O KOMBINÁCIU SUCHÉHO PôSTU S MOKRÝM "V JEDNOM ZÁŤAHU". ...(
nech to neberie nikto ako návod)
Suchý pôst sa mi zdal príjemnejší než mokrý, ak si odmyslím sociálny diskomfort, ale povedzme si, vydržať napr. 3 dni strániť sa ľudí (mimo najbližšej rodiny) nie je taký problém (keď držíme trojdňový suchý pôst, ktorý by mal byť ekvivalent 9 dňového mokrého)... Samozrejme veľa závisí od toho, kto má akú prácu/zamestnanie. Ten, kto takmer nonstop komunikuje v práci s ľuďim tvárou v tvár, ten asi ťažko bude chodiť do práce počas suchého pôstu. To si môže dovoliť napr. ten, kto robí za PC + telefonáty, alebo pracuje v sklade (napr. Peťo). Preto sú možné aj rôzne kombinácie, napr. začať pôst "na mokro" ešte v práci, prejsť na suchý počas voľna (víkend, alebo proste voľno pár dní, aspoň dva dni za sebou...), a potom po víkende pôst celkovo ukončiť (nástupom do práce), alebo si ho predĺžiť mokrým.
Moje telo tak pozitívne vníma pôsty, že si už neviem predstaviť ani mesiac bez aspoň jedného dňa pôstu....MOJE TELO SI HO ROZHODNE PÝTA...
Jeden z dôvodov prečo je pre mňa suchý pôst príjemnejší (mimo pracovného prostredia) než mokrý je aj ten, že počas mokrého pôstu som sa každý deň kúpal (nudné kúpele, keď sú každý deň) 30 minút, robil si klystír, pil popri vode urinu a vkuse chodil močiť, a kedykoľvek mi trebalo ísť na veľkú (malé množstvo "brečky"), robil si derivačný kúpeľ..... Pri suchom pôste všetko toto ODPADÁ, a ostáva už len rozumný pohyb ako doplnok k nejedeniu a nepitiu. Hoci doteraz som nepochopil, ako som sa asi v 30-tu hodinu suchého pôstu ZOBUDIL NA POTREBU MOČIŤ.....čo sa nezobúdzam, ani keď normálne pijem