Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát lis 22, 2024 3:49 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1419 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 95  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř úno 11, 2015 12:44 am 

Samozrejme ak niekto musi riesit nejaku protirakovinovu kuru, teda aspon 3 kila mrkve denne tak tam jednoznacne odstavovac. A tam kde neni moznost lacnej mrkve tak jasne Angel.

PříspěvekNapsal: stř úno 11, 2015 1:35 am 

ivana p. píše:
inzenyr píše:
Ja Vam zitra zmerim Angelem, kolik potrebuji mrkve na litr stavy, odhaduji neco pres kilo, tak asi 1,3 kg. S OMEGY tak 15% az 20% stavy vyhodite do odpadu, protoze to lepe nejde odstavit, z mixeru ne. Pokud mate mrkev za 2 centy, tak je Vam to asi jedno. U nas stoji kilo mrkve v LIDLu 15,- Kc, ale to ted k jaru zlevnili, tak pred mesicem stalo kilo mrkve skoro 20,- Kc. V Kauflandu to bude podobne.
V Praze jsem na takovou slevovou akci jeste nenarazil ani v trznici, ale zase nechodim do obchodu tak casto, nemam duvod tam neco kupovat.
Inzenyr
Ste milý, ale nemusíte. Omega určite nie je taká efektívna ako Angel. Mne sa skôr jedna o kvalitu šťavy, vitamíny a enzýmy. Mrkvu tiez kupujem v Lidli, Kaufland nemám poruke.

Co se tyka Kauflandu v Praze, tak aspon na Vypichu maji tak kolem pul devate vecer dost vyrazne slevy na zeleninu. Casto jsem nakoupil salaty zlevnene treba z 18,- na 3,-, ... a obcas i dalsi zbozi, nekdy i ty mrkve.
Co se tyka enzymu, nekde jsem cetl porovnani mezi kvalitnim mixerem a dobrym odstavnovacem a vysledek byl, ze u mixeru je enzymu o neco vic, porovnavali 4 druhy enzymu.
A jeste, kdybych si mel vybirat mezi Omegou a mixerem G21, vitezi jasne G21. Tedy tento vyber jsem absolvoval, Omegu jsem nechal dceri a koupil jsem si G21. Tam nic nevyhazuju a mam plnohodnotny jidlo vcetne vlakniny. A rozmixuje to vsechno co tam narvu, maximalni rychlosti, vcetne napriklad lnenych seminek a mandli. Jedine mam trochu blby pocit, ze jestli ma pravdu Walker, tak pesticidy zustavaji v te vlaknine, kterou ja snim \":(\" . Ale zas to pohodli a 100% pouziti vsech surovin \":D\" . Jo, neresim zadne nemoci, jen jidlo.

PříspěvekNapsal: stř úno 11, 2015 2:48 am 

Cielene sice možno riešite len to zdrave jedlo ale vlastne je to prevencia pred tymi nemocami ktoré by ste v buducnosti museli riešiť. To je urcite lepšie než čakať na tie nemoci a potom riešiť. Kamaratova manželka o ktorej som sa v inom vlákne zmienoval moc neriešila a teraz zomiera v nemocnici na rakovinu. Napriek tomu že bola veľká optimistka plná pozitívnej energie doplatila na to že slepo verila mudr-com a chemoterapii a teraz už boj vzdala, iba infuzkami ju držia pri živote v nemocnici.

PříspěvekNapsal: stř úno 11, 2015 4:36 pm 

ivana p. píše:

Ste milý, ale nemusíte. Omega určite nie je taká efektívna ako Angel. Mne sa skôr jedna o kvalitu šťavy, vitamíny a enzýmy. Mrkvu tiez kupujem v Lidli, Kaufland nemám poruke.

Ja jsem Vam jen naznacoval cestu, jak se casem dopracovat misto OMEGY k Angelovi a jeste pritom ztiskat dobry mixer.
Prechodem na stavy nejake finance za jidlo urcite usetrite.
Telo zpracovava stavy daleko efektivneji nez prumyslove vyrabene potraviny.
Ja usetril polovinu financni oproti klasickemu stravovani.

Jinak litr stavy na Angelu, pri dokonalem vylisovani, ziskam z 1.5 kg mrkve.

Inzenyr

PříspěvekNapsal: sob úno 14, 2015 2:58 am 

Tak som objednal tento, nech je sranda, len modrý, je o 10 € drahší ale sa hodi ku kuchyni.
http://www.klarstein.sk/Kuchynske-spotr ... 21686.html

PříspěvekNapsal: sob úno 14, 2015 9:35 am 

Deane píše:
Tak som objednal tento, nech je sranda, len modrý, je o 10 € drahší ale sa hodi ku kuchyni.

Tak pak dej vedet jak funguje. U nas je o dost levnejsi nez G21, tak to muze byt zajimavy. Idealne jestli jsi zkousel i G21 nebo Vitamix a muzes to porovnat. Pro zajimavost, tady je porovnani G21 Perfect Smoothies a Vitamixu https://www.youtube.com/watch?v=xz4sKLdTjXo

PříspěvekNapsal: sob úno 14, 2015 11:47 am 

Deane píše:

Je k tomu i to stouchadlo? V te nabidce o nem nezminuji.
Mozna proto je to levnejsi.
Bez toho stouchaadla je to mixovani o dost slozitejsi.

Inzenyr

PříspěvekNapsal: sob úno 14, 2015 1:29 pm 

Ja som objednal práve modrý ktorý je o 10 €ur drahší. Inak faktúra mi prišla mailom z Berlína. V nemčine samozrejme.
http://www.klarstein.sk/Kuchynske-spotr ... modry.html

PříspěvekNapsal: sob úno 14, 2015 5:35 pm 

Deane píše:
Ja som objednal práve modrý ktorý je o 10 €ur drahší. Inak faktúra mi prišla mailom z Berlína. V nemčine samozrejme.
http://www.klarstein.sk/Kuchynske-spotr ... modry.html

Ani u toho drazsiho mixeru stouchadlo nezminuji.

Inzenyr

PříspěvekNapsal: sob úno 14, 2015 9:33 pm 

Tak už musím len počkať a uvidím.
Nemám možnosť porovnať s G21 ale rád sa podelím o skúsenosť.

PříspěvekNapsal: úte úno 17, 2015 5:30 pm 

Deane píše:
Tak už musím len počkať a uvidím.
Nemám možnosť porovnať s G21 ale rád sa podelím o skúsenosť.

Tak to jsem moc zvědavá-taky si na něj brousím zuby-koupila jsem obyčejný,který se mi povede snad po třetí reklamaci vrátit a pak bych koupila tenhle.
Dejte prosím vědět,jak jste spokojená/ý díky

PříspěvekNapsal: úte úno 17, 2015 5:56 pm 

dobry den, chcela by som Vas poziadat o radu. Uz dlho studujem Vase rady na fore. Vcera som zacala prvykrat uzivat chlorid horecnaty. Do 1 l flase som dala 15 malickych odmerok z praskoveho vitaminu C z DM chloridu horecneho a vodu a stavu z citronu . To som pila cely den po troxu. Rano som vstala cela opuxnuta. Co si o tom myslite?Mozem este uzivat chlarid horecnaty alebo ako. Dakujem. prepacte viem ze to nepatri do tejto temy ale neviem ci to uzivat alebo nie.

PříspěvekNapsal: čtv úno 19, 2015 1:04 am 

tojur píše:

A jak je pracné, když do Angela cpete drť podruhé? U Sana/Omega je to nepříjemná práce, jde to těžko a nelze přitom moc tlačit, protože drť vylézá zpět nahoru kolem šťouchadla (které zdaleka netěsní jako píst, jak to výrobci tvrdí). Právě tomu bych se chtěl vyhnout a domníval jsem se, že tento čas by byl stejný jako kdyby se drť nakládala do lisu.
Tom

inzenyr píše:
Angel si ten odpad bere skoro sam, uz prvni odpad je celkem sypky, trochu ho sesrabuji lzickou ze sten nasypky. Je potreba jenom pouzivat lzicku, ktera nezasahuje mezi hridele. Nakonec nasypku docistim stouchadlem se silikonovym krouzkem. Z druheho odpadu spis vylisuji pyre, nez stavu. Druhe lisovani provadim hlavne kvuli maku, ten je treba lisovat alespon 2x, aby se z nej uvolnilo makove mleko.

Inzenyr

Ještě bych rád věděl, zda při pěchování šťouchadlem, které těsní, nedochází k vytlačování šťávy na druhou stranu. U sany se stává, že šťáva proteče těsněním kolem hřídele dozadu a zateče pod přírubu až do těla stroje, což je nepříjemné. A to to šťouchadlo zdaleka vůbec netěsní, jak tvrdí výrobce.
Díky

PříspěvekNapsal: čtv úno 19, 2015 1:45 am 

tojur píše:
Ještě bych rád věděl, zda při pěchování šťouchadlem, které těsní, nedochází k vytlačování šťávy na druhou stranu. U sany se stává, že šťáva proteče těsněním kolem hřídele dozadu a zateče pod přírubu až do těla stroje, což je nepříjemné. A to to šťouchadlo zdaleka vůbec netěsní, jak tvrdí výrobce.
Díky

Pokud je silikonove tesneni na pechovadle neposkozene, tak tesni az moc dobre. Teprve po navlhceni stavou s nim jde dobre pechovat.
Ma to neprijemny efekt, ze skutecne muze dojit k pruniku stavy do prevodovky.

Zakladem je dodrzet u Angelu vse, co jsem zde uz uvedl:
1) Sito mit trvale ulozene v nadobe s vodou, aby nedochazelo k ucpani odvoru v situ.
2) Na ozubenou osu hnaci hridele si zakoupit distancni podlozku u firmy Akros 0,2mm, pripadne 0,3mm a mit ji pri lisovani nasazenou na ozubene ose. Hnaci hridel pritlacuje pres distancni podlozku tesnici O-krouzek a zamezuje tak pruniku stavy do prevodovky Angela. Pozor, podlozky pod srouby se pouzit nedaji, maji prilis velkou tloustku.
Doporucuji si tech distancnich podlozek koupit vic najednou, jsou tenke a daji se snadno pri nepozornosti znicit nebo pripadne vyhodit do kose zaroven s odpadem.

Inzenyr

PříspěvekNapsal: čtv úno 19, 2015 4:05 pm 

pv33 píše:
Tak pak dej vedet jak funguje. U nas je o dost levnejsi nez G21, tak to muze byt zajimavy. Idealne jestli jsi zkousel i G21 nebo Vitamix a muzes to porovnat. Pro zajimavost, tady je porovnani G21 Perfect Smoothies a Vitamixu https://www.youtube.com/watch?v=xz4sKLdTjXo

Tak som mixér dostal a obratom ho vraciam. Návod v nemčine, však balík prišiel z Berlína. Zastrčil som do zásuvky a mixér beží, no vypínač je v polohe off. Nejde vypnúť, kolečkom na reguláciu otáčok môžem točiť koľko chcem, otáčky stále rovnaké. Okrem toho nádoba je z nejakého obyčajného makrolonu, nevyzerá vôbec kvalitne. Takže ruky preč od značky Klarstein!!!

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1419 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 95  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]