Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 12:22 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: čtv úno 19, 2015 11:02 pm 

miram píše:

Tak zalezi jak se celkove citi. A ta barva moci, to opravdu nevim, me by to osobne asi dost vydesilo, jenze ja o tom absolutne nic nevim, takze nemuzu rict. Ale ja si myslim, ze to ma vsechno pozistovane a vi co dela. Je v kontaktu s pv33 a ten o tom vi urcite hodne. Pokud jeste zvlada i prochazky, tak na tom zase tak zle nebude. V kazdem pripade mu preju, aby to jeho suche pustovani melo stastny konec a aby to ulevilo jeho potizim.

Tak zacina ist do tuheho. Tep sa mi dvihal obcas na 100, takze definitivne dnes koncim. Kriticky je vraj 120. 59kg na 180cm mi velmi nesedi, vraj podla bmi pod 60kg zacinam mat podvahu. Nejake rezervy su, ale naco robit rekordy. Prechadzku som zvladol len tak tak. Sadol som si a dal dole bundu aj mikinu pri teplote nieco malo nad nulou, trosku som sa schladil, hoci nie az tak ako ten rus z videa 21 dnovy post cca 2 stranky dozadu, v spondom pradle a isiel aj do mrznuceho jazera. Btw rusky takisto velmi neviem. Keby som bol o rok starsi \":(\"
Zacinam mat tlaky na bruchu a pobolieva ma trochu chrbat. Na zajtra mam prichystanu destilku 3l z mraznicky v nereze sa mi prave rozmrazuje. Dokonca som kupil v obchode destilku 0.5l s elektrolytmi a mineralmi v plastovom obale. No uvidime, prave ju mrazim. Takisto mam 1.5kg lososovych kosti na vyvar a kopu podmaslia. Podla Filonova na druhy den treba jest 3x1 prepelicie vajicko - aj to som zohnal, well 20km od domu, ale predsa. Akurat ten bolotov mix som neriesil - to je ina haluska. Mozno aj to raz bude. Kupil som aj 1/4 melonu - ale to az na 2. alebo 3. den ak sa neskazi. Do zasoby som si kupil aj zazvorove bezlepkove pivo, ked sa uz nato budem citit, tak to oslavim.
Mimochodom na suchom poste je zlto cervena urina skoro stale, hned po par dnoch, takze to nie je az taky problem. Akurat ze dnes som jej nemal ani 0.5 litra za cely den. Hneda nebola nikdy. Tu som mal raz davno ked som zacinal s morkymi a bez klystirov \":lol:\" Odvtedy som mudrejsi.

PříspěvekNapsal: čtv úno 19, 2015 11:54 pm 

Peto píše:
Tak zacina ist do tuheho. Tep sa mi dvihal obcas na 100, takze definitivne dnes koncim. Kriticky je vraj 120. 59kg na 180cm mi velmi nesedi, vraj podla bmi pod 60kg zacinam mat podvahu. Nejake rezervy su, ale naco robit rekordy. Prechadzku som zvladol len tak tak. Sadol som si a dal dole bundu aj mikinu pri teplote nieco malo nad nulou, trosku som sa schladil, hoci nie az tak ako ten rus z videa 21 dnovy post cca 2 stranky dozadu, v spondom pradle a isiel aj do mrznuceho jazera. Btw rusky takisto velmi neviem. Keby som bol o rok starsi \":(\"
Zacinam mat tlaky na bruchu a pobolieva ma trochu chrbat. Na zajtra mam prichystanu destilku 3l z mraznicky v nereze sa mi prave rozmrazuje. Dokonca som kupil v obchode destilku 0.5l s elektrolytmi a mineralmi v plastovom obale. No uvidime, prave ju mrazim. Takisto mam 1.5kg lososovych kosti na vyvar a kopu podmaslia. Podla Filonova na druhy den treba jest 3x1 prepelicie vajicko - aj to som zohnal, well 20km od domu, ale predsa. Akurat ten bolotov mix som neriesil - to je ina haluska. Mozno aj to raz bude. Kupil som aj 1/4 melonu - ale to az na 2. alebo 3. den ak sa neskazi. Do zasoby som si kupil aj zazvorove bezlepkove pivo, ked sa uz nato budem citit, tak to oslavim.
Mimochodom na suchom poste je zlto cervena urina skoro stale, hned po par dnoch, takze to nie je az taky problem. Akurat ze dnes som jej nemal ani 0.5 litra za cely den. Hneda nebola nikdy. Tu som mal raz davno ked som zacinal s morkymi a bez klystirov \":lol:\" Odvtedy som mudrejsi.

Ahoj Peto, pred chvili jsem se vratil domu. Kdyz koukam na tve parametry, tedy predevsim na vahu, tak bys to mel ukoncit. Filonov doporucuje koncit rano, protoze se nejvic lecis v noci a hodilo by se mit tu jednu noc navic. Ale jakmile bys videl nejake vetsi problemy, tak by asi bylo nejlepsi to zakoncit hned, protoze zaklad je si neublizit.
Pises, ze jsi nemel ani pul litru moci za den. Ja jsem to moc nemeril, ale myslim, ze do nejake doby jsem mel moc 2x za den vzdy tak 1,5 - 2 deci, takze celkem neco pod pul litru. A ke konci devitky urcite min, zase 2x denne ale necele deci, takze to jsi na tom asi jeste lip.
Predpokladam, ze nejpozdeji rano zacnes s navratovkou. Ja flakam kde co, ale prvni kroky navratovky ze sucheho jsem vzdy delal velice poctive. Vzdy 2 hodiny jsem popijel po douskach 250 ml vody tak, abych to dopil tak za 14 minut, pak naleju dalsi sklenici a dalsich 15 minut totez. Trochu jsem si pripadal jak cvok, ale pro jistotu jsem to dodrzel. A obdobne pak jeste ten vyvar.
Drzim ti palce,
Pavel

PříspěvekNapsal: pát úno 20, 2015 1:01 am 

Peto píše:

Doufam, ze se ti nic zleho do rana neprihodi a ze to preckas v pohode. Zitra nam dej urcite vedet jak na tom jsi. Dobrou noc!

PříspěvekNapsal: pát úno 20, 2015 1:03 am 

pv33 píše:
Miram, rovněž super výkon, další gratulace.
Co se týká té uriny, při suchém půstu se přes ní člověk čistí a tmavá je asi normální. U mokrého myslím píše Pavel Mácha, že když ti hodně ztmavne, tak do sebe musíš narvat vodu aby zesvětlala a když se to nestane, tak je to signál s půstem skončit. Takže tvá světlá urina je OK, navíc jí asi máš mnohem víc než při suchém, takže i když není tak tmavá, něco blbýho se přes ní asi taky vyloučí. Jinak můj známý tvrdí, že při půstech s destilkou se nejvíc zbavuješ svinstva klystýrama. Že po počátečním vyčistění z člověka jde téměř čistá voda, ale po pár dnech, u začátečníků tak po 8, že začne vycházet voda černá nebo tmavě hnědá a to že je pozitivní příznak očisty.

Diky moc za odpoved pv33!

PříspěvekNapsal: pát úno 20, 2015 3:04 pm 

U nas je rano, u vas odpoledne ...Peto co je s tebou? Jsi ok?

PříspěvekNapsal: pát úno 20, 2015 3:20 pm 

miram píše:
U nas je rano, u vas odpoledne ...Peto co je s tebou? Jsi ok?

Určite je. Možno je v práci (síce pochybujem), alebo proste "rozjíma" a možno ani nezapol ešte PC \":D\"

Ak ani po klystýroch, shankapraksalanách, očistách obličiek, moč. mechúra a pečene nefungujú niektoré veci tak ako majú, ZAČNITE PôSTOVAŤ, a nie donekonečna hľadať "super kvapky/tabletky na detox"... PôSTY SÚ OVEĽA ÚČINNEJŠIE A SÚ ZADARMO.

PříspěvekNapsal: pát úno 20, 2015 4:25 pm 

Tak v UK je o hodinu menej. Prave pozeram Coz takhle dat si spenat.
Na navratovku, hlavne sucheho treba klud. To by sa v praci nedalo popijat vodu 15 minut...
Vaha rano bola tesne pod 59 kg - dufam, ze uz nikdy nebudem musiet klesnut tak nizko. 18kg ubytok za zhruba mesiac. Uriny islo sotva nakych 50ml. Tak som hodil okolo 9. rano studenu sprchu, horuci kupel a vypil zhruba 2l destilky za nejake 3 hodiny. Pohar za 15 minut a viac. Akurat teraz pijem vyvar z lososa. Vsetko aspon 15 minut na pohar. A neskor prejdem na podmaslie s kefirom. Neviem ci je vhodny aj zivy kozi jogurt z obchodu, skusim lyzicku. Telo nabera sily, ale musim sa chranit pred zimou. Bohuzial to vyzera ze dlane ruk mam suche - to bude asi od toho, ze som sa babral s destilkou, rozobral som destilator a na druhy krat som ho aj poskladal \"8)\" . Umyval som riady a celkovo som si ruky macal pomerne casto. Velka chyba.
Myslim, ze som zbytocne chcel velmi dlhy post, povodny plan bol 11 dni, dal som 10, ale uz 9-ty den som mal skoncit. Budem vediet nabuduce.
Uvidime ako to bude pokracovat, budem pisat dennicek, ked bude cas. V pondelok k zubarovi a utorok do prace. Nechce sa mi ani jedno.
Ak by tu bol okrem Pavla este nejaky odbornik na suche posty a navratovku, kludne piste pripomienky.

PříspěvekNapsal: pát úno 20, 2015 7:31 pm 

Peto píše:
Na navratovku, hlavne sucheho treba klud. To by sa v praci nedalo popijat vodu 15 minut...
Vaha rano bola tesne pod 59 kg - dufam, ze uz nikdy nebudem musiet klesnut tak nizko. 18kg ubytok za zhruba mesiac. Uriny islo sotva nakych 50ml. Tak som hodil okolo 9. rano studenu sprchu, horuci kupel a vypil zhruba 2l destilky za nejake 3 hodiny. Pohar za 15 minut a viac. Akurat teraz pijem vyvar z lososa. Vsetko aspon 15 minut na pohar. A neskor prejdem na podmaslie s kefirom. Neviem ci je vhodny aj zivy kozi jogurt z obchodu, skusim lyzicku. Telo nabera sily, ale musim sa chranit pred zimou. Bohuzial to vyzera ze dlane ruk mam suche - to bude asi od toho, ze som sa babral s destilkou, rozobral som destilator a na druhy krat som ho aj poskladal \"8)\" . Umyval som riady a celkovo som si ruky macal pomerne casto. Velka chyba.
Myslim, ze som zbytocne chcel velmi dlhy post, povodny plan bol 11 dni, dal som 10, ale uz 9-ty den som mal skoncit. Budem vediet nabuduce.
Uvidime ako to bude pokracovat, budem pisat dennicek, ked bude cas. V pondelok k zubarovi a utorok do prace. Nechce sa mi ani jedno.
Ak by tu bol okrem Pavla este nejaky odbornik na suche posty a navratovku, kludne piste pripomienky.

Tak se drz a nepokaz si to nicim. U nas je kozi jogurt pekne drahy ($8,00) ... Pasteurized whole goat milk, tapioca, pectin and live, active yogurt cultures-l. bulgaricus, s. thermophilus, l. acidophilus and bifidus. Shelf Life: 63 days Gluten Free, Wheat Free, Kosher.

PříspěvekNapsal: sob úno 21, 2015 8:01 am 

Peto píše:

Peto, gratuluju, jsem rad, ze jsi to uspesne absolvoval. Asi jsi to delal, jen pripominam, ze do prvni sklenice vody se maji dat laktobacily.
Podle Filonova a nejen podle nej nastava hlavni lecba zdravotnich problemu ted v navratovce, ale i tak uz mozna na sobe vidis nejake vysledku?

PříspěvekNapsal: sob úno 21, 2015 11:49 am 

pv33 píše:
Peto, gratuluju, jsem rad, ze jsi to uspesne absolvoval. Asi jsi to delal, jen pripominam, ze do prvni sklenice vody se maji dat laktobacily.
Podle Filonova a nejen podle nej nastava hlavni lecba zdravotnich problemu ted v navratovce, ale i tak uz mozna na sobe vidis nejake vysledku?

ano Pavle lactobacily som rozpustil 4 tablety v prvom pohari. Ale po podmasli a kefiru mi tocilo zaludok, skvrkalo v bruchu a mal som 3x riedku stolicu - snad to je dobre. Dnes vaha 61kg 2kg viac ako vcera. Moj ideal je70kg na brucho a 73kg na hrudnik \"8)\" . anglicky buttermilk chutil na hovno ale anglicky cultured buttermilk bol dobry, teda podmaslie. Polske podmaslie a kefir tradicne chutili. Z prekladu vypit prepelicie vajcia mi to chvilu trvalo, ze ich asi nemam varit. Po pohari vody som dal 2 cerstve vajicka. Neskutocna pochutka. Budem si tie vajicka asi kupovat castejsie. Ranajky maly kozi jogurt s kakaom a steviou, zeleny caj sancha s matchou. Po ranajkach bola urina uz 200ml a ph "vyskocilo" z postovych 5.3 na 5.8.
Zatial je priskoro na to ci mam nejake benefity. Na pokozke je v mieste flakov psoriazy dost bielej stvrdnutej koze (kto ma lupiny, vie co myslim). Musim sa niekolkokrat sprchnut a uvidime co sa zo mna vysype. Akurat si myslim za castym sa babranim a umyvanim ruk som si ich mierne vysusil a ze su citlivejsie. Da sa to este nejako napravit? Btw do suchej tak skoro nejdem

Naposledy upravil Peto dne sob úno 21, 2015 2:25 pm, celkově upraveno 2

PříspěvekNapsal: sob úno 21, 2015 12:01 pm 

pv33 píše:

To je klamstvo, ktoré je prízvukované len preto, aby bola istota čo najviac sa približujúca 100%-ám, čo sa týka toho, aby sa niekto úplne nevykašľal na návratovku, a "nešupol" tam po pôste tanier plný špagiet, pizzu, alebo niečo podobné. DÁVA TO LOGIKU. Keby hlavná liečba nastávala v návratovke (keď sa konzumuje podľa spomínaných autorov jeden kefír a potom ovocie, zelenina...), tak by sa nemuseli dávať pôsty, ale vkuse jesť len tie spomínané potraviny, keď hlavná liečba tela nastáva "vraj" počas ich konzumácie \":)\" . Takže takto oblbnú len NEPOZORNÝCH...
Čo urobí učiteľ pôstov ak chce, aby mu nikto z pacientov počas návratovky nezomrel alebo nešiel do nemocnice ? JEDNODUCHÚ VEC. Urobí čo najviac preto, aby pacient tú predimenzovanú návratovku dodržal, lebo vždy sa nájdu blbci, ktorí by si dali ako prvé jedlo pô X dní trvaújcom pôste plný tanier sacharidov, a k tomu pšeničných, a s minimom tuku (silné podráždenie slinivky), a možno nie len jeden, a mohlo by dôjsť k väčším komplikáciám, nedajbože aj ku smrti.... A ako sa to urobí ? Napíše sa, že návratovka je ešte dôležitejšia ako pôst, a keď nebude dodržaná podľa pravidiel, tak účinok pôstu vyjde nazmar, aj keby pacient nakoniec nemal vôbec žiadne komplikácie počas nedodržanej návratovky... \":D\"

Týmto príspevkom nikoho nenavádzam, aby návratovku nedodržiaval. Moje návratovky sú ale totálne minimálne, a nemal som žiadne problémy, a to moje trávenie vôbec nie je "železné". Samozrejme, v návratovke u mňa SACHARIDY NEMAJÚ MIESTO.

Ak ani po klystýroch, shankapraksalanách, očistách obličiek, moč. mechúra a pečene nefungujú niektoré veci tak ako majú, ZAČNITE PôSTOVAŤ, a nie donekonečna hľadať "super kvapky/tabletky na detox"... PôSTY SÚ OVEĽA ÚČINNEJŠIE A SÚ ZADARMO.

PříspěvekNapsal: sob úno 21, 2015 5:38 pm 

Kosican87 píše:
To je klamstvo, ktoré je prízvukované len preto, aby bola istota čo najviac sa približujúca 100%-ám, čo sa týka toho, aby sa niekto úplne nevykašľal na návratovku, a "nešupol" tam po pôste tanier plný špagiet, pizzu, alebo niečo podobné. DÁVA TO LOGIKU. Keby hlavná liečba nastávala v návratovke (keď sa konzumuje podľa spomínaných autorov jeden kefír a potom ovocie, zelenina...), tak by sa nemuseli dávať pôsty, ale vkuse jesť len tie spomínané potraviny, keď hlavná liečba tela nastáva "vraj" počas ich konzumácie \":)\" . Takže takto oblbnú len NEPOZORNÝCH...
Čo urobí učiteľ pôstov ak chce, aby mu nikto z pacientov počas návratovky nezomrel alebo nešiel do nemocnice ? JEDNODUCHÚ VEC. Urobí čo najviac preto, aby pacient tú predimenzovanú návratovku dodržal, lebo vždy sa nájdu blbci, ktorí by si dali ako prvé jedlo pô X dní trvaújcom pôste plný tanier sacharidov, a k tomu pšeničných, a s minimom tuku (silné podráždenie slinivky), a možno nie len jeden, a mohlo by dôjsť k väčším komplikáciám, nedajbože aj ku smrti.... A ako sa to urobí ? Napíše sa, že návratovka je ešte dôležitejšia ako pôst, a keď nebude dodržaná podľa pravidiel, tak účinok pôstu vyjde nazmar, aj keby pacient nakoniec nemal vôbec žiadne komplikácie počas nedodržanej návratovky... \":D\"

Týmto príspevkom nikoho nenavádzam, aby návratovku nedodržiaval. Moje návratovky sú ale totálne minimálne, a nemal som žiadne problémy, a to moje trávenie vôbec nie je "železné". Samozrejme, v návratovke u mňa SACHARIDY NEMAJÚ MIESTO.

Kosicane, uvedomujes si ty vubec kolik dnu sucheho pustu jsi drzel ty a kolik Peto? Je v tom dost veliky rozdil. Tobe nejake blbnuti pri navratovce proste vyslo, ale Petovi by se mohlo skarede vymstit.

PříspěvekNapsal: sob úno 21, 2015 5:56 pm 

[quote="miram":bwekzrjr]
Kosicane, uvedomujes si ty vubec kolik dnu sucheho pustu jsi drzel ty a kolik Peto? Je v tom dost veliky rozdil. Tobe nejake blbnuti pri navratovce proste vyslo, ale Petovi by se mohlo skarede vymstit.[/quote:bwekzrjr]
U Peťa ide o to, aby sa PORIADNE ZAVODNIL po skončení suchej hladovky, takže ja osobne by som mu prostredníctvom "sedliackeho rozumu" odporučil aspoň dva dni len piť, a potom začať s návratovkou, trvajúcou možno 1-2 dni (v druhý deň väčší objem jedla ako v prvý deň), BEZ SACHARIDOV. Alebo dobre, ak chce ostať na 60kg pri svojej výške ešte mesiac, tak nech si urobí 10 dňovú návratovku na šťavách a kefíre, nech sa páči..... Keď mu to nevadí, nech sa páči. Keby niet rýchlej návratovky, nedám 7-čku mokrú (s dvojkou suchou v tom zakomponovanou), ani 3-ku suchú. V prírode by si ŤAŹKO niečo odšťavil...čO BY TAM MAL JESŤ NA NÁVRATOVKU - KORIENKY ? ŽALUDE ? LISTY ? .......Porozmýšľajme...\</div

PříspěvekNapsal: sob úno 21, 2015 7:26 pm 

O čom som úplne presvedčený, čo sa týka návratovky (nikoho ale nenavádzam, len nech je tu napísaný aj taký názor) : Ide o to, aby počas nej človek prijímal čo najmenej sacharidov, lebo na to zle reaguje slinivka.... Ďalej ide o to, aby pevnej stravy bolo čo najmenej (v závislosti od dĺžky pôstu), lebo žalúdok je do určitej miery stiahnutý....... Vzhľadom na to, že niektorí ľudia (hlavne vegetariáni a vegáni \":D\") sú presvedčený o ťažkej stráviteľnosti mäsa (keď ho niekto je s kopou škrobov, tak nech sa nediví...), tak mäso z potravín v návratovke VYLÚČILI, a nedostalo sa teda do jej zoznamu.... ALE JE TO BLUD.... Ja vidím ako najlepšie riešenie návratovky (pre tých, ktorí sa neštítia jesť mäso, a najmä pre tých, ktorí sú bežne na strave vysokotukovo-strednebielkovinno-nízkosacharidovej) vývary s kostí a mäsa, a potom mäso samotné - s tukom.

PříspěvekNapsal: ned úno 22, 2015 8:24 am 

Kosican87 píše:
O čom som úplne presvedčený, čo sa týka návratovky (nikoho ale nenavádzam, len nech je tu napísaný aj taký názor) : Ide o to, aby počas nej človek prijímal čo najmenej sacharidov, lebo na to zle reaguje slinivka.... Ďalej ide o to, aby pevnej stravy bolo čo najmenej (v závislosti od dĺžky pôstu), lebo žalúdok je do určitej miery stiahnutý....... Vzhľadom na to, že niektorí ľudia (hlavne vegetariáni a vegáni \":D\") sú presvedčený o ťažkej stráviteľnosti mäsa (keď ho niekto je s kopou škrobov, tak nech sa nediví...), tak mäso z potravín v návratovke VYLÚČILI, a nedostalo sa teda do jej zoznamu.... ALE JE TO BLUD.... Ja vidím ako najlepšie riešenie návratovky (pre tých, ktorí sa neštítia jesť mäso, a najmä pre tých, ktorí sú bežne na strave vysokotukovo-strednebielkovinno-nízkosacharidovej) vývary s kostí a mäsa, a potom mäso samotné - s tukom.

Souhlasím, po hladovce je organismus nastaven na ketogenní dietu, takže tuky a bílkoviny by měl trávit ideálně. Navíc, následná ketogenní dieta zvýší efekt hladovky, vždyť obě věci mají velmi podobný zdravotní efekt. Nejvíc zdokumentovaných případů vyléčených z rakoviny je buď pomocí hladovky, nebo ketogenní diety, takže proč obě metody nezkombinovat?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]