Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 23, 2024 10:39 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: čtv bře 12, 2015 8:56 pm 

Diky moc pv33!
Uz se tech cajiku nemuzu dockat. Mohla bych to tedy taky poslat Ing. Blahove, mam jeji email, mozna ze v tom neco rozpozna, kdovi? Rano jsem si posmakla na naparene cervene a zelene paprice a cekam az budu mit hlad a ono stale nic, uz mam chut na ten kvetacek a brokolici, ale dokud nepocitim hlad, tak bych jist asi dalsi jidlo nemela, ze ne? A prvni stolice by mela prijit kdy?
Sedim u pocitace a mam uz tak otlacene kosti na zadku, porad presedavam, pripadam si jako slepicka na vajcach, smich! Vsude me trci kosti. \":D\"

PříspěvekNapsal: čtv bře 12, 2015 11:23 pm 

Peťo, všetko o.k. ? Nejaké zmeny ?

Ak ani po klystýroch, shankapraksalanách, očistách obličiek, moč. mechúra a pečene nefungujú niektoré veci tak ako majú, ZAČNITE PôSTOVAŤ, a nie donekonečna hľadať "super kvapky/tabletky na detox"... PôSTY SÚ OVEĽA ÚČINNEJŠIE A SÚ ZADARMO.

PříspěvekNapsal: pát bře 13, 2015 7:44 pm 

V nedeli uz pridam asi i ovoce, mame tady jahodovou sezonu, tady to velike baleni vonavych jahudek stalo jen $2.50 ...no nekup to! \":D\"

PříspěvekNapsal: pát bře 13, 2015 7:46 pm 

Miram, nič v zlom ale myslím, že fotky jahôd FAKT nepatria do tohto topicu..... To už radšej fotky toho, čo z teba vychádza pri hladovke...
Aj ja foto svojej postavy (lebo to odo mňa chcete aby som si ho urobil) dám do topicu, ale iného - do topicu "posilňovanie".

Ak ani po klystýroch, shankapraksalanách, očistách obličiek, moč. mechúra a pečene nefungujú niektoré veci tak ako majú, ZAČNITE PôSTOVAŤ, a nie donekonečna hľadať "super kvapky/tabletky na detox"... PôSTY SÚ OVEĽA ÚČINNEJŠIE A SÚ ZADARMO.

PříspěvekNapsal: pát bře 13, 2015 8:22 pm 

Kosican87 píše:
Miram, nič v zlom ale myslím, že fotky jahôd FAKT nepatria do tohto topicu..... To už radšej fotky toho, čo z teba vychádza pri hladovke...
Aj ja foto svojej postavy (lebo to odo mňa chcete aby som si ho urobil) dám do topicu, ale iného - do topicu "posilňovanie".

Jak je libo, uz jsem nahlasila foto odstranit. Ale ty sem tve foto klidanko vloz, protoze se to snad pustovani tyka, ne?

PříspěvekNapsal: pát bře 13, 2015 8:48 pm 

miram píše:
Jak je libo, uz jsem nahlasila foto odstranit. Ale ty sem tve foto klidanko vloz, protoze se to snad pustovani tyka, ne?

A co ze me vychazi pri hladovce? To jsem uz napsala a fotky jsem vlozila.

Ale popisu, co ze me leze pri navratovce.
Uz druhy den, vlastne druhou noc jsem se vzbudila po 3,5 hodinach a jsu vyspana, nemuzu uz zabrat, tak se divam na telku, aby me to do rana uteklo. V ustech mam jako po vybuchu ...nejsou to hleny, je to nejaka jakoby vodicka, vcera zluto - hneda, dneska zluto - zelenkava a mam stale v ustech nasladlou pachut.

Vyplachuju si usta kyslicnikem a zuby drhnu sodou, ale mirnou sladkou prichut mam i tak, stale to citim a proto se me zda byt hrozne divna chut vody. Uz ji jaksi piju s odporem, tak jsem si udelala vcera caj z oregana, dneska si ho uvarim zase. Nejdriv jsem si myslela, ze ta voda takova divna po vymene noveho filtru, ale kdepak, zkousela jsem pit vodu u tchana a je to to same, proste stale to citim.

Vloni v zari, jdem mela problem, tehdy me vsechno ze dne na den v ustech strasne moc oteklo a ja jsem nemohla ani mluvit, nespala jsem asi 3 noci, hrozne to vsechno bolelo, bala jsem se, ze se udusim, mela jsem jen malou skulinku na dychani v krku volnou. Nasadila jsem tehdy tedy pust a pri pustu me to dole prasklo (mezi korenem jazyku a spodnima zubama) a vytekala zrovna takova tekutina, a v ustech jsem to citila uplne stejne, nasladle, jakoby tam byla krev, ja nevim jak to mam popsat. Ten pust jsem tehdy musela ukoncit ihned po 7 dnech, protoze jsem byla strasne moc slaba, trepala jsem se jako ratlik, ale z nejhorsiho me pomohl. Behem tydne se to zahojilo, prestalo vsechno bolet a odpuchlo to.

Ja si myslim, ze me tam zustali uvnitr nejake nedolecene zbytky, ktere tedka lezou pomaloucku ven, no ale nevim, to jen tak odhaduju. No a jinak nic se nedeje. Dneska mam 3. den navratovky a citim se nejaka divne slaba a unavena. Zeleninu naparuju jenom malinkatou chvilicku a snazim se to jist vic syrove jak naparene. Zeleninu stridam (ruzne barevne papriky, rajce, kvetak, brokolici, cuketku, zeleny asparagus, mrkev, zeli, od kazdeho kousicek, aby me nebylo blbe), tak nevim proc jsu tak dneska silene unavena, tak unavena jsem predtim nikdy nebyla.

A jinak, prestoze jim, tak jde vaha stale jeste dolu, o coz teda ale vubec nestojim.

PříspěvekNapsal: pát bře 13, 2015 9:42 pm 

Miram : nechápem, prečo sa snažíš jesť surovú zeleninu, keď tu HORŠIE TRÁVI, než naparenú............ Logika nula............. JE ZNÁME, a vie to aj ajurvéda napríklad, že na trávenie surovej zeleniny potrebuješ silný "tráviaci oheň" v žalúdku....... Myslíš, že po 30 dňovej hladovke ho máš silný ? ŤAŽKO. To varené mäso ti strávi ľahšie (pokiaľ si ho nedáš so sacharidmi), ako surovú zeleninu... Kedy to už pochopíš ? \":wink:\"
A svoje foto do tohto topicu nedám.... Keby som dával foto po hladovke, nepoviem nič (a hlavne po dlhodobej, akú si ale asi nikdy nedám, lebo sa mi viac páčia "suché"...). Ja dám foto svojho tela do topicu o posilňovaní, s komentárom čo konzumujem, aký mám životný štýl. Už pomaly naberám, na konci marca budem takmer spokojný s formou. Teraz až do začiatku jesene plánujem dávať len 2 x 36 hodinový suchý pôst mesačne, a až začiatkom jesene znova dávať 3-ky suché a podobne... Mne ako mužovi sa teraz na leto neoplatí zoštíhlovať pôstami, lebo ja som štíhly dosť....A nikto mi hádam nebude zazlievať, že chcem v lete vyzerať muskulatúrnejšie. A to budem, keď nebudem zbytočne chudnúť pri pôstoch. Ono 4,5kg schudnúť každý mesiac pri suchej trojke, a potom to tri týždne (lebo mne to proste nejde do vody ani do tuku) znova naberať, a potom znova pôst..... to pre štíhleho nie je žiadna radosť... Hlavne na leto. No ženám je to väčšinou fuk, tie sa schudnuté často cítia ešte atraktívnejšie, než keď schudnuté nie sú. Aby som ja osobne vyzeral ako "samec", musím si teraz všetky dlhšie ako 36 hodinové suché hladovky 2 krát mesačne do začiatku jesene odpustiť. A myslím, že tým nijak neutrpím, detoxu robím pravidelne aj tak habadej...

PříspěvekNapsal: pát bře 13, 2015 10:29 pm 

Kosican87 píše:
Miram : nechápem, prečo sa snažíš jesť surovú zeleninu, keď tu HORŠIE TRÁVI, než naparenú............ Logika nula............. JE ZNÁME, a vie to aj ajurvéda napríklad, že na trávenie surovej zeleniny potrebuješ silný "tráviaci oheň" v žalúdku....... Myslíš, že po 30 dňovej hladovke ho máš silný ? ŤAŽKO. To varené mäso ti strávi ľahšie (pokiaľ si ho nedáš so sacharidmi), ako surovú zeleninu... Kedy to už pochopíš ? \":wink:\"
A svoje foto do tohto topicu nedám.... Keby som dával foto po hladovke, nepoviem nič (a hlavne po dlhodobej, akú si ale asi nikdy nedám, lebo sa mi viac páčia "suché"...). Ja dám foto svojho tela do topicu o posilňovaní, s komentárom čo konzumujem, aký mám životný štýl. Už pomaly naberám, na konci marca budem takmer spokojný s formou. Teraz až do začiatku jesene plánujem dávať len 2 x 36 hodinový suchý pôst mesačne, a až začiatkom jesene znova dávať 3-ky suché a podobne... Mne ako mužovi sa teraz na leto neoplatí zoštíhlovať pôstami, lebo ja som štíhly dosť....A nikto mi hádam nebude zazlievať, že chcem v lete vyzerať muskulatúrnejšie. A to budem, keď nebudem zbytočne chudnúť pri pôstoch. Ono 4,5kg schudnúť každý mesiac pri suchej trojke, a potom to tri týždne (lebo mne to proste nejde do vody ani do tuku) znova naberať, a potom znova pôst..... to pre štíhleho nie je žiadna radosť... Hlavne na leto. No ženám je to väčšinou fuk, tie sa schudnuté často cítia ešte atraktívnejšie, než keď schudnuté nie sú. Aby som ja osobne vyzeral ako "samec", musím si teraz všetky dlhšie ako 36 hodinové suché hladovky 2 krát mesačne do začiatku jesene odpustiť. A myslím, že tým nijak neutrpím, detoxu robím pravidelne aj tak habadej...

Asi jsem to spatne popsala, takze znovu: Za 1. mam rada jen lehce naparenou zeleninu a ne sracku majovou a navic by nemela byt ta naparena zelenina matna, ale leskla a toho se drzim, vzdyt kdyz to zavru do toho dvojiteho hrnce, tak je to za 1-1,5 minutu akorat, podle toho co naparuju a kolik toho naparuju. A za 2. si myslim, ze hodne naparena zelenina, ve ktere uz nezustane vubec zadny vitamin a nic, me zadnou energii nedoda a ja ji ted nutne potrebuju! Za normalnich okolnosti jsu zvykla jist zeleninu prevazne syrovou a naparuju trochu jen to, co se syrove jist neda.
Citim se tak unavena, protoze ted min piju, me ta voda skutecne pripada hodne nasladla a nechutna a caj stale pit nemuzu, takze mam tmavsi moc a curam min, musim to do sebe nalivat na silu. A toto je ten problem, potrebuju se vic proplachnout, aby to ve me necucelo, aby to slo ven. Ted jsem do sebe nalila 2 sklenice vody po sobe a uz cekam az vychladne ten cajik, nemuzu se dockat, je moc dobry, tak snad se budu potom citit lip.

PříspěvekNapsal: pát bře 13, 2015 10:46 pm 

Kosican87 píše:

Ty jsi ten pravý, kdo rozhoduje o tom co sem patří nebo ne \":D\" přečti si svoje offtopic příspěvky ať už jako Košičan, Novokain, Kokain nebo jaké alter ego ještě používáš \":lol:\"

PříspěvekNapsal: pát bře 13, 2015 10:57 pm 

Meruzalka píše:
Ty jsi ten pravý, kdo rozhoduje o tom co sem patří nebo ne \":D\" přečti si svoje offtopic příspěvky ať už jako Košičan, Novokain, Kokain nebo jaké alter ego ještě používáš \":lol:\"

Ja o tom nerozhodujem. Mimochodom, buď aspoň trochu k veci. Tvoje príspevky sú na rozdiel od väčšiny mojich takmer vždy bezcenné, lebo tu neprídeš s ničím novým (aspoň pre túto komunitu), akurát tak kritizuješ, ale bez nejakej alternatívy. ....
Ja som ten, čo tu "doniesol" nízkosacharidovú stravu so stredným množstvom bielkovín a nízkym množstvom tukov. Keď som to sem doniesol v roku 2010 (doniesol, nie vymyslel...), ľudia ma tu skoro zabili......Teraz si čím ďalej tým viac ľudí uvedomuje, že práve taká strava je pre človeka prirodzená.
Ďalej - čo sa pôstov týka (aby som nebol offtopic, stále som ale menej offtopic ako ty), "doniesol" som tu (a potom ma v tom zopár ľudí podporilo), tu na toto fórum fakt, že návratovka je možná AJ BEZ ZELENINY A OVOCIA, a že prehnane dlhé návratovky sú NANIČ, a sú vymyslené pre idiotov, aby nejaký idiot nezjedol po 30 dňovej hladovke 3 taniere špagiet (pšeničná múka = sacharidy = minimum tuku = slinivka v riti po takom pôste = možné veľké komplikácie).
Keď budeš borička mýtov (aspoň na tomto fóre) ako ja, a nebudeš len tliachať a navážať sa do mňa ako do osoby a NIE do mňa ako do nosiča informácii s ktorými nesúhlasíš (lebo to by sa ešte dalo pochopiť), potom bude mať cenu sa ti venovať z mojej strany. Toto je môj posledný koment určený tebe.
Kľudne, bez hanby napíšem, že moja účasť v tomto fóre je PRÍNOSNÁ, a kľudne sa môže zrovnávať s prínosom kohokoľvek z tohto fóra.
Keby niet mňa, tak je celkom možné, že na tomto fóre by sa stále za "to najlepšie" považovala misa strúhaného ovocia na raňajky, misa strúhanej zeleniny na obed, a oriešky na večeru zapitých pol litrom mrkvovej šťavy... NAŠŤASTIE SA TAK NESTALO. Aj vďaka mne, lebo ja som tu tvrdo prispieval, čo malo účinok, a kope ľudí z tohto fóra otvorilo oči. A ten pocit je pre mňa veľmi príjemný,
Mimochodom, aj keď som teraz offtopic, môj príspevok aspoň má niečo spoločné s témou tohto celého fóra - téma zdravia.
A nič v zlom, ale tie Miramine jahody.... 1. kopu ľudí je na jahody alergických (ja nie).... 2. jahody "made in usa" a za takú smiešnu cenu....to bude mať s jahodami spoločné akurát tak farbu a obsah cukrov...Ale o.k., daj si ich Miram, daj \":)\" (neber to v zlom, Miram, necítim k tebe nejaké anti/sym/patie, ale neutrálny postoj k tebe mám, to je pohodička).

PříspěvekNapsal: sob bře 14, 2015 2:20 am 

A nič v zlom, ale tie Miramine jahody.... 1. kopu ľudí je na jahody alergických (ja nie).... 2. jahody "made in usa" a za takú smiešnu cenu....to bude mať s jahodami spoločné akurát tak farbu a obsah cukrov...Ale o.k., daj si ich Miram, daj (neber to v zlom, Miram, necítim k tebe nejaké anti/sym/patie, ale neutrálny postoj k tebe mám, to je pohodička).

Je me skutecne jedno, jaky mas ke me postoj Kosican. Proc ze sebe delas stale takoveho chytraka?
Kopa lidi je na jahody alergickych? A proc to tady vzpominas? Pokud ma nekdo nejakou alergii, tak si musi upravit svuj jidelnicek a vypustit kyselinotvorne potraviny, pokud toto nekdo nevi, tak vetsina alergii, zrovna tak jako ekzemy, maji pricinu v kyselinami zanesem organizmu. Takze odkyselit a cistit a cistit, jedine tak se clovek zbavi alergii. Ja na nic alergicka nejsu, ani na jahody, ja jich muzu snist i kybl.
A odkud vis ty chytroline, ze tyto organicke floridske jahody maji s jahodami spolecnou akorat barvu a obsah cukru???
Pochazeji z nedalekeho pole (Farma Gery Wishnatzki, Duette, Florida) ...tady se pestuji nejen jahody, ale take boruvky, papriky, squash, okurky, rajcata, melouny, cantaoupes, eggplants a ja nevim co vsechno jeste, je to obrovska farma.
Florida neni ani Cesko, ani Aljaska, tady je teplo.
A jeste k tomu pustu a navratovce ...teorie je je jedna vec a praxe je druha vec. Az budes mit za sebou mokry, 30 denni pust, pak tady napis sve postrehy a zkusenosti s navratovkou.

PříspěvekNapsal: sob bře 14, 2015 3:37 am 

Unava je pryc, je to vsechno jen o spravnem piti. 2x jsem si uvarila caj z oregama a zacala jsem poradne pit vodu, sice se zatatymi zuby, ale zvladla jsem to, urina je uz zase krasne svetlunka, hura!!!
A myslim si, ze me travi moc dobre, protoze mam kazde 4-5 hodin hlad. Kazde jidlo hodne dlouho kousu a rozmelnuju, tak snad nebude zadny problem, prestoze to nemam naparene podle Kosicana na srajdu, ale mam to vsechno polotvrde. No uvidime. Nechci tady delat zbytecne moudrou, vzdyt je to muj prvni 30 denni pust, takze zkusenosti s navratovkou zadne nemam, ridim se zatim spis jen svym selskym rozumem. Na nektere veci jsem se radeji preptala sveho kamarada, ten me zatim pokazde dobre poradil, tak snad to zdrarne zvladnu.

PříspěvekNapsal: sob bře 14, 2015 9:14 am 

Miram : Nevedel som, že sú organické.... Ale aj organické jahody sa dajú vypestovať "na vode", miesto výživnej pôdy (môže to tak byť v prípade týchto, ale nemusí). Na krabici nie je napísané to hrdo hlásajúce "Bio", "Organic", a tá smiešna cena, veď na to si priemerný Američan zarobí za 10 minút. Tak to som fakt netušil, že budú "Bio"... Ani sa veľmi nedivím, že si odišla z ČR (keby si bola zo SR, tak napíšem SR), keď tam kde je asi 2,5 krát vyšší plat, sú veci ešte lacnejšie ako u nás... \":D\"

Mimochodom, prečo človek nemá alergiu na napríklad hovädzie a bravčové mäso ??? Keď niekto "kvázi alergiu" na to mäso má, tak LEN VTEDY, keď ho konzumuje so sacharidmi (čiže nie formou delenej stravy). Prečo je určité percento ľudí alergických na citrusy, orechy, určité obilniny, sóju, atď ??? No asi preto, že to nie je tak celkom strava pre človeka, nie ? ... Tým ale netvrdím, že som proti citrusom napríklad, alebo proti bielej ryži. To nie.
Aby som bol spravodlivý, spomeniem aj alergiu na vajíčka. Áno, aj na vajíčka sú niektorí ľudia alergickí. Z toho vyplýva, že ani vajíčka nebudú "tak celkom úplne tým skutočne správnym jedlom pre človeka". Ale ja ich využívam, viem sa dostať ku kvalitným. Mimochodom, kto vie, či ľudia nie sú alergickí len na tie "nedomáce" vajíčka plné hormónov či antibiotík...

A čo sa týka hladovky.... Ja 30 dňovú hladovku s najväčšou pravdepodobnosťou nebudem držať nikdy. Nemám problém (klop-klop), ktorý by mi takou hladovkou bolo treba riešiť. Radšej sa vyšplhám na suchú 5-ťku, 7-čku, než započať 30 dňovú premenu na kostlivca... Moja konštitúcia totiž veľmi nerada (lebo je to u mňa neestetické, a aj nekomfortné) stráca váhu, lebo som vietor, takže NIČ MOC (!) radosti z chudnutia a transformácie na kosť a kožu...
Lenže kto držal 30, 35 dňovú hladovku ? Môj kamoš Rado, z Košíc. A ON MAL NÁVRATOVKU MäSOVÚ. Takže Miram, keď ty budeš niekde chcieť písať v nejakom vlákne zas svoje "chytráčiny" (to citujem teba), že aké potraviny či potravinové doplnky alebo techniky pôsobia proti rakovine alebo proti iným rôznym chorobám, tak ja ti môžem napísať, že "Najprv si tú chorobu zaži, až potom sa odváž dávať svoje rozumy, Miram, že či to skutočne pomáha alebo nie". Lebo v takom znení píšeš ty mne, čo sa týka hladovky.
Som plne presvedčený, že čo sa týka návratovky po akokoľvek dlhej hladovke, kľudne sa môže začať mäsovým či kostým vývarom, a za chvíľu prejsť k mäsu (bez akejkoľvek prílohy, možno trochu tuku živočíšneho k tomu). IDE LEN O TO, ABY PORCIA BOLA MALIČKÁ, keď tá hladovka bude XY dňová. A aby sa tam nebili biekoviny a tuky so sacharidmi. A to je.... CELÉ.
Lenže kto by do takej návratovky šiel s veľkým strachom, môže si privolať PSYCHOSOMATICKÉ komplikácie. Takže kto na to "nemá", nech si dá návratovku s naparenou mrkvou či paradajkou...
Dlhodobé hladovky najlepšie znáša človek s konštitúciou SLIZ, ktorý má sám o sebe určitú nadváhu. Jemu sa aj psychicky taká hladovka drží JEDNODUCHŠIE, a aj energie má viac, pretože ju čerpá z tukov, ktoré počas hladovky spaľuje, a keďže ich má dosť, vydrží o to dlhšiu hladovku bez únavy. A navyše sa teší, lebo si pripadá krajší, keďže chudne prebytok tukov. Takže treba brať do úvahy AJ TO. Iná vec je, keď niekto chce dlhodobou hladovkou riešiť napríklad rakovinu, alebo cukrovku. Vtedy mu ide o veľa, tak aj keď je "vietor", proste sa do toho pustí. Len sa netreba stať hladovkovým fanatikom, lebo sa hovorí, "zlatá stredná cesta", takže keď niekto bude držať ročne hladovky 4 mesiace, bude to taká "určitá úchylka", ale NIKOMU BY SOM TO NEZAKAZOVAL, len určite by som nehlásal, že je to takto ZDRAVÉ...LEBO NIE JE, to je už proste VEĽA.
Pretože existujú dve nevýhody hladovky (a kopu výhod samozrejme...) :
1. Nepriaznivý zásah do spoločenského života počas hladovky
2. Strácanie telesnej váhy už aj tak štíhlych ľudí, a s tým spojená strata atraktívnosti a umelo vyvolaný DOJEM chradnutia zdravia hladujúceho zo strany ľudí naokolo

Tieto dve nevýhody sú dosť závažné v prípade, že dotyčný si hladovkou nerieši nejaký veľký zdravotný problém. Potom sa mu do toho logicky nechce, a to myslím hlavne (a skoro len) v prípade, že je to štíhly typ sám o sebe, a po ďalšom EXTRÉMNOM (dlhodobejšia/dlhodobá hladovka) zoštíhlovaní fakt netúži... Aspoň nie v civilizácii, pokiaľ teda neplánuje sa počas dajme tomu 20-30-40 dňovej hladovky strániť ľudí.
Taký Mácha, ten s hladovkami psychologický problém súvisiaci s výzorom nemal - on je "macatý", on po 20-30-40 dňovej hladovke vyzerá "atletickejšie"/športovejšie, než keď ju nedrží...MôŽETE SI BYŤ VIAC NEŽ ISTÍ, ŽE KEBY MÁCHAL BOL KONŠTITÚCIE "VIETOR", NEBOL BY ZAKLADATEĽOM STRÁNKY PUST.CZ, A NIKTO Z NÁS BY O ŇOM NIČ NEVEDEL (alebo by ho poznalo 100 krát menej ľudí než teraz). Dôvod ? Nestal by sa s takou konštitúciou "majster hladovky", lebo by mu v tom bránila jeho konštitúcia, a hovorte si kto chce čo chce. Lenže niekto po 20-30-40 dňovej hladovke vyzerá takmer ako z koncentračného tábora, a takto pôsobiť na svoje okolie nechce pravdepodobne nikto..... Preto si ja takú dlhú hladovku nedám, kým mi netreba riešiť závažný zdravotný problém. Čo mi dúfam nebude treba riešiť nikdy.

PříspěvekNapsal: pon bře 16, 2015 7:14 am 

Miram : Nevedel som, že sú organické.... Ale aj organické jahody sa dajú vypestovať "na vode", miesto výživnej pôdy (môže to tak byť v prípade týchto, ale nemusí). Na krabici nie je napísané to hrdo hlásajúce "Bio", "Organic", a tá smiešna cena, veď na to si priemerný Američan zarobí za 10 minút. Tak to som fakt netušil, že budú "Bio"... Ani sa veľmi nedivím, že si odišla z ČR (keby si bola zo SR, tak napíšem SR), keď tam kde je asi 2,5 krát vyšší plat, sú veci ešte lacnejšie ako u nás...

Kosicane, kazdym rokem v breznu se tady konaji velike oslavy, ukonceni jahodove sezony "Jahodovy festival" ...neco podobneho jako v CR treba dozinky, no a jak skonci tento festival, jahody jdou okamzite s cenou dolu a jsou za pakatel, protoze sezona proste konci a vali se to na trznice a do obchodu, aby se toho co nejdrive zbavili, protoze uz tady zacina byt velike vedro. Jeste v unoru stala takova krabice jahod $7,00-$8,00. Zdejsi ovoce a zelenina se neda vubec srovnavat s ovocem a zeleninou v CR, verim, zes takovou chutnou a kvalitni zeleninu ani ovoce jeste nikdy neochutnal. Kdyz tady konci sezona rajcat, muzes si jit sam natrhat a zaplatis za takovou velikou prepravku (jako byvaly v CR ty zelene) pouze $1,00 za vrchovatou bednu! Ta rajcata jsou jako masilko, nadherne cervena a velmi chutna. Jezdime tam kazdym rokem a pak si je zamrazime. Mam je moc rada na pizze, crustu udelam z kvetaku, uvarim red sauce z tech rajcat, natru na ten predpeceny kvetakovy crust tu omacku, primicham do ni cesnek a bylinky, na to naskladam tenka kolecka rajcat a raw mozzarellu a dopecu ...pak si na to az po upeceni jeste narezu cerstvou bazalku a pokapu olivovym olejem ...a to je Bozi pizza!
Nekdy si delam pizzu jen s cervenou omackou, barevnyma paprikama, jalapenem, s cervenou cibulou a s mozzarellou. Papriky (zlute, oranzove, cervene a zelene) jsou tady i tlustostenne (bell peppers), jsou pekne masite a ty ja miluju, jsou daleko chutnejsi nez ty tenkostenne, ty uz ani nejim. Zamilovala jsem si jinak ostre jalapeno, to si pestuju na zahrade a taky habanero a taky si je zamrazuju (na salsu, pouzivam je i do smazenych vajicek, omelet).
Banany me nikdy v CR nechutnaly a tady bych je jedla jako pominuta, jenze se musim hamovat, maji hodne cukru. Ale jsou skutecne moc dobre. Nebo pomerance, mandarinky, citrony z vlastnich stromu u nas na zahrade, maji super chut! Trham je az jsou uplne zrale a ne zelene, jak si myslis ze to delaji kdyz se to expeduje do evropy? Trha se to nedozrale, voskuje se to a jak to pak muze ale chutnat takove ovoce nebo zelenina? Zdejsi zelenina a ovoce je tady skutecne moc dobre a ja to muzu jist cele dny. Mame tady taky moc sladoucke svestky, uplne stejne jako jsou ceske a takove ty obrovske plums, ty sem vozi z Kalifornie, taky nadherne hroznove vino, bez seminek, to jsou pekne velike bobule a sladoucke jako med, melouny tu mame po cely rok, take bez seminek. Ale uz toho radeji necham, kdybych mela popisovat co tady vsechno je, budu tady sedet jeste dlouhou dobu a navic jsme na strankach o pustovani.

Kazda zeme ma ale neco mnamozniho, vy tam mate zase treba mnamy olomoucke tvaruzky (no nevim jestli i u vas na Slovensku), no na ne si ja muzu nechat zajit chut. Ja si muzu koupit maximalne tvaruzky v nemeckem obchode, ale ty vedle pravych olomouckych ani nelezely, ani kdyz je dam do flasky nalezet, nikdy nejsou takove jako ty ceske. Je to jen jako jejich bratranec ....mozna ze ani to. Nebo Tatranky! Ty sem pokazde musi privezt kazdy, kdo leti domu do Ceska a pak se se vsemi musi hezky podelit. Toto pravidlo se tady dodrzuje. \":D\" A co tobe nejvic zavidim, tak pravou bryndzu, uz ani nevim jak vlastne presne chutna. Musim se spokojit s fetou, ale ani ta neni spatna.

PříspěvekNapsal: pon bře 16, 2015 7:56 am 

A tedka k moji navratovce:

4.den navratovky - Omylem jsem si hodila spolu s dalsi ruznou namichanou zeleninou do naparovaciho hrnce i jalapeno, byl to zbytek, muj manzel si ho predtim krajel spolu s jinou zeleninou do vajecne omety, ja jsem to nevedla, v domeni, ze je to zelena paprika (dala jsem si tam od kazdeho kousek, abych to mela pestre, cervenou papriku, kvetak, cuketu, brokolici, cibuli, mrkev), no a az jsem to zacala jist, zjistila jsem, ze je cervena paprika trochu stiplava, neslo me to nejdriv do hlavy, zelena palila jako cert, pak me to teprve doslo co se stalo, ale polovinu jsem snedla, chtela jsem vyzkouset co to se mnou udela ....no neudelalo to vubec nic, takze v pohode.

5.den - k snidani zase vsechno naparene do polotvrda
Pak jsem se spojila s pv33 a knucela jsem jakou mam chut na kysane zeli a na syrovou zeleninu a on me rekl, ze si to mam klidne dat, tak jsem si dala vrchovatou lzici zeliho na zkousku ...a ono nic! Vsechno bylo ok.
K obedu jsem si ale jeste tu zeleninu naparila, z te syrove jsem mela stale jeste jakesi obavy. To zeli bylo tak vynikajici, ze jsem si pak dala jeste jednou vrchovatou lzici, nemohla jsem odolat te lahodne chuti a po 3 hodinach po tom obede jsem nemohla vydrzet, kdy uz budu konecne veceret. Byla jsem po tom zeli tak hrozne moc hladova, asi me to urychlilo traveni nebo co.
Takze jsem si nakonec dala o hodinu drive takovou malou predveceri - syrove, vonave, krasne uzrale rajcatko jsem si nakrajela na kosticky a zasypala jsem ho cerstvym koprem a zelenou petrzelkou.
K veceri jsem se uz orazila a nakrajela jsem si 8 peknych platecku cerstveho ostreho zazvoru, velikou redkvicku na kolecka a nastrouhala jsem si cervenou mladou repu, ta byla tak sladounka, takze trosku utlumila tu stiplavou chut zazvoru ...pekne jsem si posmakla a po teto syrove zelenine prisel konecne ten pravy priliv energie. Uz se nemuzu dockat zitrejsi snidane, bude to zitra 6.den tak si dam uz konecne ty vytouzene jahody a jablko a jinak uz budu jist jen syrovou zeleninu, zadne naparovani a likvidovani vitaminu, s tim je ted uz konec! A musim si nadelat nejake dobre pickles.

Jinak jsem rano vyplivla male hleniky, nazelenale, ktere me stekaly do krku z nosohltanu, asi jsem se jeste docistovala, ale pak uz cely den nic. Citim se fajn, nemam zadny problem. Stolice jeste neprisla, rada bych si udelala klystyr ale nevim, jestli ho mam delat ted a nebo pockat a po te stolici ...kdo me poradi? Urinu jsem vcera a dneska nastradala, 4 litry.
Diky predem za odpoved!

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]