sebua píše:
Krásný den všem.
Nedávno jsem absolvovala svou první "šanku" a na ni navazuji klysýrovým čištěním.
Jenže to nejde jak bych ráda, aby to šlo a to mě mrzí. Vím, že bych měla být sama se sebou trpělivá a nevzdávat se. V mnoha příspěvcích jsem četla, že začátky mohou být takové.
Používám urinu. Klystýry si dělám momentálně většinou obden, protože to častěji nestíhám. Ale jsem opravdu teprve začátečník, mám za sebou jen nějakých 7 pokusů. Pokusím se vypsat všechny problémy, které s tím mám.
Mám problém do sebe dostat více než max cca 1/2 litru nálevu. Pak už to buď vůbec nejde, prostě to nechce napouštět, ať se snažím dělat cokoli (pozice dle obrázku na stránkách, nádržka irigátoru cca metr nad tělem, dýchání, přerušované napouštění, kohoutek ventilku jen napůl, aby průtok nebyl příliš rychlý, a další, dle rad, nalezených zde na fóru). Je to vcelku marné a často to prostě nejde, neteče to, i kdybych se modlila. Prostě nálev je ve vaku a nic...
Neudržím v sobě nálev déle než jen pár minut a pak, pokud omylem opustím koupelnu (mám spojené s WC), mám problém se stihnout vrátit. Představa, že bych to v sobě mohla udržet nějakých 20 minut je pro mě zatím jen fantastický příběh.
Zkouším, dle rad ve fóru, nálev opakovat, ale to pak celá procedura trvá třeba i hodinu a půl a to je fakt moc času.
Ovšem na druhou stranu, i když do sebe dostanu jen tak málo nálevu a udržím jen tak krátce, jde ze mě vcelku dost kalů, vnímám i hleny, občas s kousky krve (ty se zmírnily, i když se mi daří jak jsem výše popsala), někdy cítím, že je stolice hodně kyselá, protože mě pak pálí zadek. Střevo, i při tam malém objemu nálevu, zcela zjevně radostně "vyhazuje" hodně odpadu ven.
Po včerejším ranním klystýrování (urina, 3 nalití, pokaždé jen malé množství nálevu, ale vcelku dost odpadu ven z těla) odpoledne v práci mohutné smrkání a kýchání a dnes to pokračuje, pálí mě oči, jdou dost větry, hlavně jsem celkově tak nějak unavená.
Přátelé, nějaké rady? Nechci to vzdát sama se sebou.
Popravdě jsem na sebe roky poněkud kašlala a je mi jasné, že to podle toho vypadá. Snažím se upravit stravu, jen jsem omezená finančními limity, takže třeba zatím nehrozí nákup odšťavovače a dalších pomůcek a prostředků (přípravků). A ono taky než člověk všechno nastuduje, aby si spíše nepřisolil do ran, to taky trvá. Proto jsem se nejdříve vydala cestou čištění střev, vím, že odtamtud je potřeba začít a na to pak navázat. A proto používám urinu, ať do sebe neleju kdovíco cizího. Třeba na citron si zatím fakt netroufám.
(Mimochodem "šanka" super, bylo mi po ní náramně, ty největší masakry ze mě vyšly až za 2 dny, ale pecka!)
Prosím ale o nějaké rady pro začátečníka (vlákno mám přečtené celé, hodně jsem si z něho vzala a stejně dost tápu)
Tak pokud je střevo v zánětu, což podle popisu asi je, je určitě vhodné hodně omezit vláknitou stravu, vše vařit a ideálně rozmixovat. Strava by měla být spíše s vysokým obsahem kolagenu a s malým množstvím vlákniny, například silný vývar se zeleninou. Ze syrové stravy pouze dobře vyzrálý banán, musí mít ty tmavé tečky což značí nejvyšší stupeň zralosti, nebo mrkvové pyré, ale i s ním opatrně. Dodávat laktobacily a zpočátku čistit střevo denně, tím se zánět tak do týdne ztlumí a pak již dle potřeby. Udržet se zánětem nálev delší dobu je hrdinský čin, to skoro nejde, ale odstraněním zánětu se vše rychle zlepší, uvidíte. Pokud budete mít nějaký dotaz, klidně mě zavolejte, je to rychlejší než si takto dopisovat.