Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte kvě 13, 2025 10:38 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1760 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 118  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: pát bře 06, 2015 1:42 pm 

Krásný den všem.
Nedávno jsem absolvovala svou první "šanku" a na ni navazuji klysýrovým čištěním.
Jenže to nejde jak bych ráda, aby to šlo a to mě mrzí. Vím, že bych měla být sama se sebou trpělivá a nevzdávat se. V mnoha příspěvcích jsem četla, že začátky mohou být takové.
Používám urinu. Klystýry si dělám momentálně většinou obden, protože to častěji nestíhám. Ale jsem opravdu teprve začátečník, mám za sebou jen nějakých 7 pokusů. Pokusím se vypsat všechny problémy, které s tím mám.
Mám problém do sebe dostat více než max cca 1/2 litru nálevu. Pak už to buď vůbec nejde, prostě to nechce napouštět, ať se snažím dělat cokoli (pozice dle obrázku na stránkách, nádržka irigátoru cca metr nad tělem, dýchání, přerušované napouštění, kohoutek ventilku jen napůl, aby průtok nebyl příliš rychlý, a další, dle rad, nalezených zde na fóru). Je to vcelku marné a často to prostě nejde, neteče to, i kdybych se modlila. Prostě nálev je ve vaku a nic...
Neudržím v sobě nálev déle než jen pár minut a pak, pokud omylem opustím koupelnu (mám spojené s WC), mám problém se stihnout vrátit. Představa, že bych to v sobě mohla udržet nějakých 20 minut je pro mě zatím jen fantastický příběh.
Zkouším, dle rad ve fóru, nálev opakovat, ale to pak celá procedura trvá třeba i hodinu a půl a to je fakt moc času.
Ovšem na druhou stranu, i když do sebe dostanu jen tak málo nálevu a udržím jen tak krátce, jde ze mě vcelku dost kalů, vnímám i hleny, občas s kousky krve (ty se zmírnily, i když se mi daří jak jsem výše popsala), někdy cítím, že je stolice hodně kyselá, protože mě pak pálí zadek. Střevo, i při tam malém objemu nálevu, zcela zjevně radostně "vyhazuje" hodně odpadu ven.
Po včerejším ranním klystýrování (urina, 3 nalití, pokaždé jen malé množství nálevu, ale vcelku dost odpadu ven z těla) odpoledne v práci mohutné smrkání a kýchání a dnes to pokračuje, pálí mě oči, jdou dost větry, hlavně jsem celkově tak nějak unavená.

Přátelé, nějaké rady? Nechci to vzdát sama se sebou.
Popravdě jsem na sebe roky poněkud kašlala a je mi jasné, že to podle toho vypadá. Snažím se upravit stravu, jen jsem omezená finančními limity, takže třeba zatím nehrozí nákup odšťavovače a dalších pomůcek a prostředků (přípravků). A ono taky než člověk všechno nastuduje, aby si spíše nepřisolil do ran, to taky trvá. Proto jsem se nejdříve vydala cestou čištění střev, vím, že odtamtud je potřeba začít a na to pak navázat. A proto používám urinu, ať do sebe neleju kdovíco cizího. Třeba na citron si zatím fakt netroufám.
(Mimochodem "šanka" super, bylo mi po ní náramně, ty největší masakry ze mě vyšly až za 2 dny, ale pecka!)
Prosím ale o nějaké rady pro začátečníka (vlákno mám přečtené celé, hodně jsem si z něho vzala a stejně dost tápu)

PříspěvekNapsal: sob bře 07, 2015 12:52 am 

Tak mě napadlo, dalo by se do klystýru přidat několik kapek propolisu? Likviduje přece kdejakou breberku a plísně. Ale zkoušel to někdy někdo? Mě to tak napadlo...

PříspěvekNapsal: sob bře 07, 2015 6:00 pm 

sebua píše:
Krásný den všem.
Nedávno jsem absolvovala svou první "šanku" a na ni navazuji klysýrovým čištěním.
Jenže to nejde jak bych ráda, aby to šlo a to mě mrzí. Vím, že bych měla být sama se sebou trpělivá a nevzdávat se. V mnoha příspěvcích jsem četla, že začátky mohou být takové.
Používám urinu. Klystýry si dělám momentálně většinou obden, protože to častěji nestíhám. Ale jsem opravdu teprve začátečník, mám za sebou jen nějakých 7 pokusů. Pokusím se vypsat všechny problémy, které s tím mám.
Mám problém do sebe dostat více než max cca 1/2 litru nálevu. Pak už to buď vůbec nejde, prostě to nechce napouštět, ať se snažím dělat cokoli (pozice dle obrázku na stránkách, nádržka irigátoru cca metr nad tělem, dýchání, přerušované napouštění, kohoutek ventilku jen napůl, aby průtok nebyl příliš rychlý, a další, dle rad, nalezených zde na fóru). Je to vcelku marné a často to prostě nejde, neteče to, i kdybych se modlila. Prostě nálev je ve vaku a nic...
Neudržím v sobě nálev déle než jen pár minut a pak, pokud omylem opustím koupelnu (mám spojené s WC), mám problém se stihnout vrátit. Představa, že bych to v sobě mohla udržet nějakých 20 minut je pro mě zatím jen fantastický příběh.
Zkouším, dle rad ve fóru, nálev opakovat, ale to pak celá procedura trvá třeba i hodinu a půl a to je fakt moc času.
Ovšem na druhou stranu, i když do sebe dostanu jen tak málo nálevu a udržím jen tak krátce, jde ze mě vcelku dost kalů, vnímám i hleny, občas s kousky krve (ty se zmírnily, i když se mi daří jak jsem výše popsala), někdy cítím, že je stolice hodně kyselá, protože mě pak pálí zadek. Střevo, i při tam malém objemu nálevu, zcela zjevně radostně "vyhazuje" hodně odpadu ven.
Po včerejším ranním klystýrování (urina, 3 nalití, pokaždé jen malé množství nálevu, ale vcelku dost odpadu ven z těla) odpoledne v práci mohutné smrkání a kýchání a dnes to pokračuje, pálí mě oči, jdou dost větry, hlavně jsem celkově tak nějak unavená.

Popravdě jsem na sebe roky poněkud kašlala a je mi jasné, že to podle toho vypadá. Snažím se upravit stravu, jen jsem omezená finančními limity, takže třeba zatím nehrozí nákup odšťavovače a dalších pomůcek a prostředků (přípravků). A ono taky než člověk všechno nastuduje, aby si spíše nepřisolil do ran, to taky trvá. Proto jsem se nejdříve vydala cestou čištění střev, vím, že odtamtud je potřeba začít a na to pak navázat. A proto používám urinu, ať do sebe neleju kdovíco cizího. Třeba na citron si zatím fakt netroufám.
(Mimochodem "šanka" super, bylo mi po ní náramně, ty největší masakry ze mě vyšly až za 2 dny, ale pecka!)
Prosím ale o nějaké rady pro začátečníka (vlákno mám přečtené celé, hodně jsem si z něho vzala a stejně dost tápu)

zkuste kávový je taky super,jinak praxe a zkušenosti dělají mistra takže vydržet

PříspěvekNapsal: ned bře 15, 2015 12:48 pm 

Dobry den,
klystyry aplikuju cca 1 rok, zvykl jsem si na ne a mohu rict ze dnes uz jde o pomerne bezproblemovou zalezitost.
Problemy ktere popisujete jsem na zacatku mel take, ja tedy aplikuji klasicke nalevy, pripadne hermankovy caj nebo vodu s citronem, citronu nepridavam moc ale davam ho. V zacatku jsem take nemohl napustit vic nez 0,5 l nalevu. Pomohl mi trosku jiny zpusob, rano na lacno vypiju postupne 1l Zajecicke mineralky (mnozstvi je samozrejme individualni, nekomu staci mene) nasledne dojde k samovolnemu vyprazdneni v nekolika fazich (pevne casti, bahno, kaly). Po odezneni tohoto vyprazdneni pomoci mineralky jiz mate strevo "prazdne". Nasledne aplikaci samotneho klystyru do takto "preduklizeneho" streva se Vam nalev dostava kam je treba bez vetsich obtizi a touto fazi myslim krasne dokoncite vycisteni. Po takovehle ociste mi byva skutecne velmi dobre.
Preji hodne uspechu.

PříspěvekNapsal: stř bře 18, 2015 11:07 pm 

suky píše:
Dobry den,
klystyry aplikuju cca 1 rok, zvykl jsem si na ne a mohu rict ze dnes uz jde o pomerne bezproblemovou zalezitost.
Problemy ktere popisujete jsem na zacatku mel take, ja tedy aplikuji klasicke nalevy, pripadne hermankovy caj nebo vodu s citronem, citronu nepridavam moc ale davam ho. V zacatku jsem take nemohl napustit vic nez 0,5 l nalevu. Pomohl mi trosku jiny zpusob, rano na lacno vypiju postupne 1l Zajecicke mineralky (mnozstvi je samozrejme individualni, nekomu staci mene) nasledne dojde k samovolnemu vyprazdneni v nekolika fazich (pevne casti, bahno, kaly). Po odezneni tohoto vyprazdneni pomoci mineralky jiz mate strevo "prazdne". Nasledne aplikaci samotneho klystyru do takto "preduklizeneho" streva se Vam nalev dostava kam je treba bez vetsich obtizi a touto fazi myslim krasne dokoncite vycisteni. Po takovehle ociste mi byva skutecne velmi dobre.
Preji hodne uspechu.

Zaječická minerálka je fajn, vzpomínám jak mě zachránila před předlouhým pobytem ve špitále, když jsem měla pooperční komplikace. Prodělala jsem laparoskopické odstranění mimoděložního těhotenství, ovšem se zachováním vejcovodu a vaječníku! (skvělí doktoři, dělali mi plastiku, což se vidí vzácně), ale protože jsem měla nafouknuté břicho skoro 4 hodiny, moje střeva nechtěla spolupracovat a tak jsem několik dnů chodila ohnutá v křečích, nefungovala peristaltika a mě se městnaly i plyny, no mazec. Doktora tehdy napadlo, že vyzkoušíme Zaječickou minerálku, dostala jsem jí decku a ona zafungovala. Tak si říkám, že litr Zaječické by se mnou asi zamával \":-D\"
S pravidelnou ranní defekací problém nemám, jen vzácně, když mám v práci moc fofry a málo piju, tak se stane, že mě to na jeden den ucpe. Už jsem si ale zvykla si to více hlídat a třeba se dolívám vodou večer, po práci. Ale je fakt, že by mi asi pomohlo, kdyby ze mě ráno vyšlo mnohem více než ta obvyklá "várka". Vyzkouším, otestuju jaké množství minerálky je pro mě v poho.
Jen dost bojuju s časem, hlavně ráno. Ale dát si ji večer, to by asi nebyl dobrý nápad.

Předmět příspěvku: Re: Domácí klystýr
PříspěvekNapsal: sob bře 21, 2015 7:06 pm 
Administrátor
Administrátor

Kris.tyn píše:
Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat v jakém období je nejlepší provádět očistu tlustého střeva?
Dočetla jsem se, že nejlepší je udělat očistu daného orgánu a pak následně udělat očistu jater.

Už dlouho přemýšlím, že si v lékárně koupím irigátor.

Moje otázka zní, jak často výplachy provádět. Jestli stačí obyčejná voda z kohoutku, nebo musí být nějak filtrovaná, popřípadě jestli vodu ještě o něco obohatit (citron, káva), jak dlouho vodu v sobě držet.

A nějaký postup při lepší aplikaci.
Budu ráda za každou radu a tip jak při klystýru postupovat.

Děkuji mnohokrát

Týna

Vše je zde mnohokrát popsáno, stačí číst, tedy zopakuji. Klystýr kdykoliv když cítím potřebu, nálev od vlažné vody, přes čaje, citrón, sůl a urinu dle chuti. Lepší postup neexistuje, prostě napustit, vydržet cca 20 minut a vypustit, nic složitého.

Předmět příspěvku: Re: Kysele zapáchající výsledek
PříspěvekNapsal: sob bře 21, 2015 8:40 pm 
Administrátor
Administrátor

tomaka píše:
Děkuji za reakci. Jako klystýr obmněňuji vodu s citronem, jindy urinu, poslední dobou i vodu se sodou.
Dnes jsem aplikoval sodu v klystýru (asi lžičku a půl na 2 litry teplé vody). V toaletě opět stejně zapáchající výsledek jako kdysi. Spíše bych ho popsal jako kyselo-kvasící zápach. Sleduji pH moči, ráno 6,5, během dne sotva přeleze 7, večer se vrací zpět na 6,5. Zítra očekávám hodnoty podstatně vyšší. Organizmus je tedy dost překyselený, lze s tím spojovat ten zápach?
Snídám kefír/jogurt a ovoce, k obědu většinou zeleninový salát s jabl. octem, oliv. olejem. Během dne vypiju víc než 2,5l vody. 2x denně na velkou, ale občas je třeba tlačit. Min. 1x týdně Lepicol nebo lžička sody v hrnku vody.
Děkuji za Váš názor.

Tak to pH by sice mohlo vystoupat výše, nicméně pH píst chodí, tedy zde problém asi nebude. Určitě není vhodné kombinovat kefír s ovocem, nebo jogurtem, taková kombinace většinou kvasí, což dobře určitě není. Překyselení organizmu je spíše cítit z potu, ale po klystýru by se nijak zásadně projevovat nemělo. Ten smrad po klystýru mohou tvořit vyplavené toxiny a kvasinky, ale že by tento výstup páchl vyloženě kysele, to je spíše prostě smrad.

PříspěvekNapsal: sob bře 21, 2015 8:43 pm 
Administrátor
Administrátor

stejski píše:
Dobrý den.Co říkáte na očistu střeva prijímavou Zaječuckou kyselkou viz elixirmladi.cz?

Tak Zaječická hořká je tradiční prostředek k vyčištění střeva, ale vzhledem k ceně to vyjde dost draho.

PříspěvekNapsal: sob bře 21, 2015 8:47 pm 
Administrátor
Administrátor

Elicha píše:
Prosím o pomoc.
Klystýr zvládám, at urinou, vodou s citronem či jablečným octem.
Měla jsem dost nepříjemnou chřipku a zánět dutin + 2x píchané ucho. (na vysvětlení, proč tak blbnu)
Dala jsem špatné pořadí tekutin do nádoby na přípravu, napřed ocet pak vodu- takže ocet vniknul do trubičky, směs se nepromíchala a popálila mi střeva. Noc byla strašná, křeče, pak i krev, teplota. Ted,druhý den lepší, jím šetřivou víceméně bezezbytkovou stravu- ale břicho stále bolí a každou chvíli musím na WC. když to popíši lehce krvavé hleny.
Poradíte mi někdo,jak to pokud možno rychle napravit?
Vitamín B? Sem tam si vezmu Paralen, pomůže i Ibalgin, ale to se bojím, aby to nezačalo krvácet. Díky moc!!

No, to se vám tedy moc nepovedlo, ale střeva mají obrovskou regenerační schopnost, tedy je potřeba chvilku vydržet. Ideální by bylo pár dní nejíst, pít pouze vodu a každý den udělat klystýr urinou, ta špičkově tlumí střevní záněty a hojí poškozenou tkáň. Hodně pomáhají vývary plné kolagenu, ty mají na regeneraci střevní stěny také velký vliv.

PříspěvekNapsal: sob bře 21, 2015 8:59 pm 
Administrátor
Administrátor

sebua píše:
Krásný den všem.

Tak pokud je střevo v zánětu, což podle popisu asi je, je určitě vhodné hodně omezit vláknitou stravu, vše vařit a ideálně rozmixovat. Strava by měla být spíše s vysokým obsahem kolagenu a s malým množstvím vlákniny, například silný vývar se zeleninou. Ze syrové stravy pouze dobře vyzrálý banán, musí mít ty tmavé tečky což značí nejvyšší stupeň zralosti, nebo mrkvové pyré, ale i s ním opatrně. Dodávat laktobacily a zpočátku čistit střevo denně, tím se zánět tak do týdne ztlumí a pak již dle potřeby. Udržet se zánětem nálev delší dobu je hrdinský čin, to skoro nejde, ale odstraněním zánětu se vše rychle zlepší, uvidíte. Pokud budete mít nějaký dotaz, klidně mě zavolejte, je to rychlejší než si takto dopisovat.

PříspěvekNapsal: sob bře 21, 2015 9:00 pm 
Administrátor
Administrátor

sebua píše:
Tak mě napadlo, dalo by se do klystýru přidat několik kapek propolisu? Likviduje přece kdejakou breberku a plísně. Ale zkoušel to někdy někdo? Mě to tak napadlo...

Propolis se většinou rozpouští v lihu, což by nemělo znamenat nějaký problém.

PříspěvekNapsal: sob bře 21, 2015 9:04 pm 
Administrátor
Administrátor

suky píše:
Dobry den,
Preji hodne uspechu.

Zajímavá vychytávka, nicméně dost drahá, většinu lidí takto prožene i vlažná voda, ideálně rovnou z bojleru, ta projímá exkluzivně a je skoro zdarma. Nesmí být studená ani teplá, to nefunguje, prostě tak hnusně vlažná.

PříspěvekNapsal: sob bře 21, 2015 9:19 pm 
Administrátor
Administrátor

sebua píše:
Zaječická minerálka je fajn, vzpomínám jak mě zachránila před předlouhým pobytem ve špitále, když jsem měla pooperční komplikace. Prodělala jsem laparoskopické odstranění mimoděložního těhotenství, ovšem se zachováním vejcovodu a vaječníku! (skvělí doktoři, dělali mi plastiku, což se vidí vzácně), ale protože jsem měla nafouknuté břicho skoro 4 hodiny, moje střeva nechtěla spolupracovat a tak jsem několik dnů chodila ohnutá v křečích, nefungovala peristaltika a mě se městnaly i plyny, no mazec. Doktora tehdy napadlo, že vyzkoušíme Zaječickou minerálku, dostala jsem jí decku a ona zafungovala. Tak si říkám, že litr Zaječické by se mnou asi zamával \":-D\"
S pravidelnou ranní defekací problém nemám, jen vzácně, když mám v práci moc fofry a málo piju, tak se stane, že mě to na jeden den ucpe. Už jsem si ale zvykla si to více hlídat a třeba se dolívám vodou večer, po práci. Ale je fakt, že by mi asi pomohlo, kdyby ze mě ráno vyšlo mnohem více než ta obvyklá "várka". Vyzkouším, otestuju jaké množství minerálky je pro mě v poho.
Jen dost bojuju s časem, hlavně ráno. Ale dát si ji večer, to by asi nebyl dobrý nápad.

Naopak, hodně lidí ji v menším množství pije právě večer a ráno se pak dobře vyprázdní, to si musíte trochu vychytat.

PříspěvekNapsal: stř bře 25, 2015 12:13 am 

Koupil jsem si nádobu na klystýr 2l i s takovou nastavenou hadičkou asi 35cm dlouhou.Tu hadičku dostat do zadku celou není problém ale nevydržím v sobě zadržet ani 500ml vody po dobu jedné minuty...pocituju ve střevu tlak a hrozné nutkání na wc. \":?\" A doběhnout na wc to je závod s časem..Muže mi nědo poradit jak na to abych vydržel aspon 5 minut?

PříspěvekNapsal: stř bře 25, 2015 9:31 am 

tak to skus na viackrat... najskor napust kolko sa ti podari a ked ti bude treba, chod na wc... a potom napust zasa a skus drzat.... mozno sa ti casom podari zadrzat to dlhsie... inac ma pobavilo ako si napisal, ze ta nastavena hadicka ma 35 cm a nemas problem zaviest ju do konecnika celou... ta pradstava \":lol:\" staci tak 5 cm zaviest do konecnika... inac mal by si si regulovat tlak vody... mala by natekat postupne nie moc rychlo... mas na tej hadicke nejaky regulator prietoku? v akej vyske mas zavesenu nadobu s vodou? v akej polohe nalievas vodu do creva?
niekedy je vyhodou mat WC v kupeni... zavries sa a mozes klystirovat kolko chces a nemusis lietat z miestnosti do miestnosti...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1760 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 118  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]