mishtagea28 píše:
Dobrý deň, moje problémy už trvajú asi od puberty, kedy začali postupným priberaním , zmenou postavy ( silne nohy,zadok a od pasa hore ako lata) počase sa pripojilo akné a nakoniec mi bola diagnostikovaná UC. Všetko by do seba zapadalo, ze hlavná príčina budú črevá. No na moje prekvapenie , ked mi boli naordinované glukokortikoidy neprejavili sa skoro žiadne neg. účinky práve naopak -skvela nálada,veľa energie , vždy pozitívne naladená , postava sa mi vrátila do normalu aj metaboliznus bol uplne 100%, žiadne prehnane chute, vlči hlad a pod. Sklamanie prišlo , ked som začala postupne lieky vysadzovať -začínalo sa objavovať akne,priberala som , stále som mala potrebu nieco jesť, vnutorná nervozita a nevyrovnanosť , strata energie , strata vapnika , opuchy tvare viečok ,vačky pod očami. Skušala som hladovky od 2-3 dnových až po 15 dňové. Počas nich som sa citila celkom dobre ale ako náhle som začala jesť zase som nabrala behom par dni 4-5kg ( vody) . Tento stav sa zhoršuje hlavne keď príde chladnejšie počasie. Mám podozrenie na ŠŽ kedže mám asi všetky príznaky hypotyreozy , ale hlavne bude nejaky problem v metabolizme glukozy na energiu. A myslim že práve v tom mi glukokortikoidy tak pomahali, už naozaj neviem ako dať do rovnováhy svoj endokrinný system. Jedine pri glukokortikoidoch som to bola naozaj ja :/
Delší braní kortikoidů je cesta do hrobu, to vám zlikviduje klouby a budete mrzák. Pokud jde o štítnou o té se zde toho psalo opravdu dost, tak si to projděte, případně mě zavolejte a problém vysvětlím. Já bych nyní vyzkoušel vyladit střeva, ideálně pomocí diety SCD, tu jsem zde již mnohokrát zmiňoval a nechte si udělat z krve v laborce estradiol a progesteron, tam může být důvod toho nabírání tuku do konkrétních partií a i původ toho zánětu, to vysoký estradiol umí.