MarekB píše:
mozno skusit mensiu davku epsomskej soli? ale s rovnakou koncentraciou.... Predsa len, tie davky budu vypocitane na nejakeho priemerneho cloveka so 75kg....Mozno aj polovicna davka vyvola "prujem" a ak sa tak stane, ucel je splneny. Skorej by som si daval pozor na nevolnost po oleji, jeho kvalita je mimoriadne dolezita vzhladom na nasledne pocity nevolnosti, idealne kupit nieco z bio obchodov...
Zkoušet lze cokoli, ale základní protokol očisty je tak
vyladěn léty používání, že zásadní změny (a změna doporučeného objemu Epsomky
JE zásadní změna) jsou kontraproduktivní - zde ve smyslu nedostatečně propláchnutých trubek, což obvykle vede k pocitu
brain fog po očistě a znesnadňuje odvod metabolitů vypláchnutých z jater a žlučníku do střeva směrem ven. Tyto se tam pak rozpustí a přes střevní stěnu jdou do krve a zase zpátky do jater, a to je ten pocit
mozkové mlhy. Takže zbytečný kolotoč. Já jsem zkoušel naopak ZVÝŠENÍ dávky, ale to je už bez zásadního efektu, navíc dochází ke zvýšenému odvodnění organismu a pokud se voda včas nedoplní,
může docházet k nevolnosti při pití směsi olej/grep. Mě se to tedy ještě nestalo, ale dokážu si to představit... zkus se někdy při pocitu žízně napít oleje.
Co se týče nevolnosti... druh oleje (pokud není žluklý, nebo ten nejpodřadnější rafinovaný) na ni nemá vliv. Výběr nějakého luxusního BIO oleje je podle mě něco jako zatopení v kamnech ebenovým dřevem. Na to stačí i obyčejné smrkové, pokud není mokré...
Dej si pár dní před očistou štamprli (5cl) oleje na ex, a pokud tě nebude natahovat a nebudeš po tom krkat, je olej pro očistu zcela dostatečný. Já používám řecký Minerva Extra Virgin, O,5 l za 100,-, nebo španělský Franz Josef 0,5 l za 66,- Ještě NIKDY mi blbě nebylo, a to už jsem dělal očist za ty roky cca 50.
Nevolnost při pití oleje bych hledal spíš v problémech se žaludkem (podrážděná sliznice, prověšené dno s nedostatečným odvodem celého obsahu do střeva, tj. reakce reziduálního obsahu s olejem). Pokud to není nic vážného, pomohlo by pár dní před očistou každé ráno pořádně provést
vamanadhautí.
Spíš bych se soustředil na korektní průběh celého procesu (dostatečné předběžné vyprázdnění žluči beztukovou dietou, zavodnění organismu se srovnáním hladiny Mg, jablečná šťáva nebo aspoň jablečný ocet, změkčení organismu v průběhu dne a hlavně večer.
Netušenou roli může hrát i psychika - kdo z toho má už dopředu obavy a znásobí je ještě pročtením příspěvků těch co se poblinkali, může ve svém podvědomí iniciovat spuštění "rušivého" programu, který mu proces v tomto smyslu nabourá. Chce to klid, neřešit co bude, inspirovat se zkušenostmi těch, co se jim to povedlo a držet se při očistě přítomného okamžiku (ten kdo si sugeruje, že se poblije, toho obvykle úspěšně dosáhne).
Bonusem je umění afirmace v průběhu těsně po vypití oleje - soustředit se v představách na tsunami žluči, která z jater srhává všechen bordel do žlučníku, zde nabere po cestě ještě nějaké šutry a valí se do tenkého střeva. Mysl se tímto cele zaměstná a na přemýšlení jestli je mi blbě už není prostor