Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 23, 2024 7:49 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: ned dub 05, 2015 1:27 pm 

Dobrý den pán Jarda (alebo aj niekto iný kto by mi vedel odpovedať,

dnes mám tretí den pôstu ktorým chcem okrem iného riešiť hlavne bolesti chrbtice a klbov a tiež ich stuhnutosť, na stránke pust.cz som si prečítala toto: "Když se vrátí a pošle Vám diagnozu v níž jsou slovíčka jako chondrosa disku, dorzálními osteofyty,.ventrální spondylosa, unkovert.pseudoarthrosa, laterodorzální osteofyty s prominencí do intervert.otvorů a mezi tím nějaká čísílka C5/6 a podobná, má pacient docela malou šanci na uzdravení.

Slovíčka neznamenají nic jiného, než postižené ploténky, výrůstky na obratlech, poškozená chrupavka, degenerativní změny. To neznamená nic jiného, než že se pacient blíží ke stavu zvanému artroza. Artroza už patří do mechanickych onemocnění, kde už pomůže jen chirurg s dobrym sekáčem,dlátem a kladivem, který výrůstky a srůsty oseká jeko ledové rampouchy \":)\""

chcela by som vedieť, čo si o tomto myslíte, lebo podla tohto nemám moc šance na nápravu pôstom, bolesťami trpím už trištvrte roka a osem mesiacov som práceneschopná. ešte by som sa chcela spýtať či prekážajú injekcie na riedenie krvy pri pôste a či môže negatívne ovplyvniť osteoporózu?

PříspěvekNapsal: pát dub 10, 2015 10:01 pm 

Mám takový dotaz, včera jsem opět držela jednodenní půst a večer mi hrozně bušilo srdce. Probudila jsem se ve 3.15, úplně propocená a opět s hrozným bušením. Měla jsem velkou žízeň, tak jsem se napila a snědla kousek květáku, pak teprve jsem usnula. Je to bušení normální?

Chtěla jsem zkusit i týdenní půst, ale teď mám obavy, že mě přitom klepne...

PříspěvekNapsal: sob dub 11, 2015 7:28 pm 

vero píše:
Mám takový dotaz, včera jsem opět držela jednodenní půst a večer mi hrozně bušilo srdce. Probudila jsem se ve 3.15, úplně propocená a opět s hrozným bušením. Měla jsem velkou žízeň, tak jsem se napila a snědla kousek květáku, pak teprve jsem usnula. Je to bušení normální?

Chtěla jsem zkusit i týdenní půst, ale teď mám obavy, že mě přitom klepne...

Nejtěžší na půstu jsou první tři dny, pak už je to pohoda. Důležité je během prvních dní aplikovat klystýry. A po celou dobu hladovky si hlídat pitný režim, vypít aspoň 2 až 3 litry vody nebo čaje.

PříspěvekNapsal: sob dub 11, 2015 8:14 pm 

fasting píše:
Nejtěžší na půstu jsou první tři dny, pak už je to pohoda. Důležité je během prvních dní aplikovat klystýry. A po celou dobu hladovky si hlídat pitný režim, vypít aspoň 2 až 3 litry vody nebo čaje.

Pila jsem dost, asi ty 3 l. Proč je důležité dělat ty klystýry? MYslím, že mám střevo docela čisté, navíc teď běru větší dávky vit. C, to trochu projímá.
Jak souvisí klystýr s bušením srdce?

PříspěvekNapsal: ned dub 12, 2015 7:38 am 

Myslet si to muzete, realita je vetsinou jina. Jak se tady casto rika: Cistit, cistit, cistit .....

PříspěvekNapsal: stř dub 15, 2015 12:24 pm 

To by mne taky zajímalo.

PříspěvekNapsal: stř dub 15, 2015 3:56 pm 

Tak jsem se bavila s jednou léčitelkou a říkala, že suchým půstem si člověk akorát zničí ledviny. Sama bych to nezkoušela, ale ať si každý dělá podle sebe. Ani nevím, jestli zkusím vícedenní obyčejný půst, když mi buší to srdce. Vidím to tak max. na 3 dny.

PříspěvekNapsal: stř dub 15, 2015 8:13 pm 

A zkousela to? Ja ano a musim nesouhlasit. Nez se trapit s mokrym pustem 3 tydny, tak dam 5 dnu suchy a mam na konci stejny vysledek.

PříspěvekNapsal: pát dub 17, 2015 2:16 pm 

vero píše:
Tak jsem se bavila s jednou léčitelkou a říkala, že suchým půstem si člověk akorát zničí ledviny. Sama bych to nezkoušela, ale ať si každý dělá podle sebe. Ani nevím, jestli zkusím vícedenní obyčejný půst, když mi buší to srdce. Vidím to tak max. na 3 dny.

Vero, co se tyka nekterych lecitelu, tak funguji podobne jako oficialni medicina. A podle mych nekolika zkusenosti, i lecitele, kteri fakt neco vylecili asi diky energii svych rukou, ze sebe delali experty i na zdravotni problemy, o kterych fakticky nemeli poneti. Vsechno mimo toho co delaji oni je na nic a muze to byt nebezpecny. Protoze stejne jako u oficialni mediciny jde o penize, i kdyz mnohem mensi. Tim nechci rict, ze nemuzou mit s tema pomluvama pravdu, jen ze bych jim neveril automaticky. Mluvila lecitelka o nejakem zdroji informace ze suchy pust nici ledviny, idealne o praktickych zkusenostech?

Ja jsem delal radu suchych pustu, nejdelsi 9 dni, a zatim jsou snad ledviny OK. Dr. Filonov v knize o suchem pustu v kapitolce o sirenych nepravdach/mytech o suchem pustu pise o moznosti poskozeni ledvin jako o mytu cislo 3. Pise, ze pri velkem mnozstvi nemoci ledvin ma suchy pust pozitivni efekt a dava vyborne vysledky. A Filonov, predpokladam ze na rozdil od te lecitelky, sam suche pusty dela a vede kurzy suchych pustu a sleduje jejich vysledky, jedna se minimalne o stovky lidi co pod jeho vedenim suche pusty delali.

Na buseni srdce pri vodnim pustu doporucoval jeden znamy klystyr.

PříspěvekNapsal: pát kvě 01, 2015 5:27 pm 

Zdravím všechny a prosím o radu. Mám za sebou dvoutýdenní půst, předtím několik jednodenních a třídenních. Vše probíhalo bez problémů a nyní jsem šesý den na návratovce. Začala jsem ředěnými zeleninovými šťávami (okurka, mrkev a celer, později jablko a kysané zelí, důkladně rozkousané a prosliněné). To by vše bylo dobré, ale: Před půstem jsem měla nějakou dobu problémy s tikem pod okem, užívala jsem B-komplex a hořčík a prakticky to zmizelo. Teď ale pátý a šestý den po skončení půstu jsem ty problémy začala mít znovu a dost se zhoršily - včera jsem měla ten tik pod oběma očima skoro neustále a dnes od rána taky, dokonce mi chvílemi i brní ruce a nohy. Netušíte prosím, čím by to mohlo být a kde jsem udělala chybu? Snažila jsem se doplnit ve větší míře B-čko, hořčík i vitamín C, ale zatím mi to moc nepomoho...

PříspěvekNapsal: sob kvě 02, 2015 1:38 pm 

Tak jsem doplnila hořčík podle Jardy (nemám ho tedy bohužel v tuto chvíli v prášku, o víkendu se nedá sehnat) ale doplnila jsem ho od včerejška celkem 17 tabletami bioaktivního magnezia, kde jedna tableta obsahuje 200mg hořčíku. Dnes dopoledne mi to spustilo průjem, takže podle toho, co jsem se od Jardy dočetla, předpokládám, že by hladina měla být pro tuto chvíli doplněna. O něco se to zlepšilo, už mi tolik nebrní ruce a hodně se zlepšily tiky pod okem. Jen se mi občas stane, že se mi ruce jakoby trochu začnou kroutit nepříjemně do lehké křeče a chvílemi cítím jemné mravenčení na obličeji, takže úplně ok to ještě asi není. Netušíte prosím někdo, co ještě bych mohla udělat, aby se to srovnalo úplně? Nebo se to srovná samo běhěm pár dnů?

Snažila jsem se doplnit také vápník (makové mléko) a další látky potřebné pro lepší vstřebávání hořčíku (banány, nepražené kakao), a minerály (benzonit) a vitamín B, odpoledne si udělám okurkovou šťávu...víc mne nenapadá...

PříspěvekNapsal: sob kvě 02, 2015 9:09 pm 

A co draslik?

PříspěvekNapsal: pon kvě 04, 2015 5:06 am 

Janca B. píše:
Tak jsem doplnila hořčík podle Jardy (nemám ho tedy bohužel v tuto chvíli v prášku, o víkendu se nedá sehnat) ale doplnila jsem ho od včerejška celkem 17 tabletami bioaktivního magnezia, kde jedna tableta obsahuje 200mg hořčíku. Dnes dopoledne mi to spustilo průjem, takže podle toho, co jsem se od Jardy dočetla, předpokládám, že by hladina měla být pro tuto chvíli doplněna. O něco se to zlepšilo, už mi tolik nebrní ruce a hodně se zlepšily tiky pod okem. Jen se mi občas stane, že se mi ruce jakoby trochu začnou kroutit nepříjemně do lehké křeče a chvílemi cítím jemné mravenčení na obličeji, takže úplně ok to ještě asi není. Netušíte prosím někdo, co ještě bych mohla udělat, aby se to srovnalo úplně? Nebo se to srovná samo běhěm pár dnů?

Snažila jsem se doplnit také vápník (makové mléko) a další látky potřebné pro lepší vstřebávání hořčíku (banány, nepražené kakao), a minerály (benzonit) a vitamín B, odpoledne si udělám okurkovou šťávu...víc mne nenapadá...

Magnezia trochu uber a budes na sve davce, pridej k tomu selen, zinek, vitaminy rady B, mozna ze i Omegu 3.
Chce to klidek, zadne nervaceni, vsechno bude zase dobry.

PříspěvekNapsal: pon kvě 04, 2015 11:57 am 

Janca B. píše:
Zdravím všechny a prosím o radu. Mám za sebou dvoutýdenní půst, předtím několik jednodenních a třídenních. Vše probíhalo bez problémů a nyní jsem šesý den na návratovce. Začala jsem ředěnými zeleninovými šťávami (okurka, mrkev a celer, později jablko a kysané zelí, důkladně rozkousané a prosliněné). To by vše bylo dobré, ale: Před půstem jsem měla nějakou dobu problémy s tikem pod okem, užívala jsem B-komplex a hořčík a prakticky to zmizelo. Teď ale pátý a šestý den po skončení půstu jsem ty problémy začala mít znovu a dost se zhoršily - včera jsem měla ten tik pod oběma očima skoro neustále a dnes od rána taky, dokonce mi chvílemi i brní ruce a nohy. Netušíte prosím, čím by to mohlo být a kde jsem udělala chybu? Snažila jsem se doplnit ve větší míře B-čko, hořčík i vitamín C, ale zatím mi to moc nepomoho...

Dovolím si Vám nabídnout hypotézu k prozkoumání ... tiky jsou zpravidla důsledkem déle trvající psychické zátěže nebo i jednorázové náročné zkušenosti.
Pokud jste měla tiky pod okem ještě před začátkem půstu, je možné, že Vaše tělo už tehdy signalizovalo, že něco uvnitř je v nepohodě. Doplněním minerálů a vitamínů jako je hořčík nebo B, které působí dobře na nervovou soustavu, jste se dočasně stabilizovala. Nicméně po půstech, které pro některé lidi mohou být stresorem a kde také dojde k úbytku minerálů v těle, začalo tělo opět signalizovat přetížení.

Doplňování vitamínů a minerálů je určitě vhodné, na druhou stranu jejich nedostatek může být jen důsledkem hlubšího problému, ne jejich jedinou příčinou. Zkoumal bych tedy i mimo rámec těla a doplňků

PříspěvekNapsal: pon kvě 04, 2015 10:57 pm 

miram píše:
Magnezia trochu uber a budes na sve davce, pridej k tomu selen, zinek, vitaminy rady B, mozna ze i Omegu 3.
Chce to klidek, zadne nervaceni, vsechno bude zase dobry.

Děkuji za uklidnění, už se to začalo pomalu rovnat, poslední dva dny jsou už téměř ok, hodně mě to vyděsilo. Pročítám fórum a ze všech těch minerálů, vitamínů, co se s čím má a co nemá kombinovat, mi jde hlava kolem...pokusím se v tom zorientovat a vše potřebné doplnit...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]