pv33 píše:
Vlasto, i pokud Deanovi odesla membrana, tak je i tak jeho osmoza asi lepsi nez 10x drazsi eSpring. Stale tam ma 4 uhlikovy filtry:
1 Stupeň 5-ti mikronový sedimentační filtr
Efektivně odstraňuje rez, písek a ostatní mechanické nečistot
Životnost cca 6000 litrů/6-12 měsíců
2 Stupeň-aktivní uhlí:
Absorbuje z vody těžké kovy a organické chemikálie až 99% chlóru a chrání tak membránu.
3 Stupeň- 1 mikronový sedimentační filtr:
S velikostí otvorů pouze 1 mikron poskytuje nejvyšší ochranu membráně a umožňuje tak její správnou funkci.
5. stupeň –uhlíkový postfiltr:
Tento uhlíkový postfiltr odstraňuje nežádoucí příchutě a pachy pro vybroušení chuti a dosažení maximální kvality výsledné vody.
Životnost cca 11 000 litrů/12měsíců
UV je v pripade chlorovane mestske vody zbytecny a kdyby ho presto chtel, tak si ho prikoupi za 1550,- Kc.
Na to ze eSpring spoustu latek neodfiltruje, tak je podle mne lehce predrazeny. Ale i kdyby stal totez jako ta osmoza tak bych ho nechtel, protoze ja chci CISTOU vodu a k te ma e-Spring fakt hodne daleko. Meril jsem nekolikrat cistotu vody pomoci PPM meraku, vodu z vodovodu, vodu filtrovanou e-Springem, osmozou a destilakem. Vodovodka mela tak kolem 150, e-Spring prekvapive vic, lehce pres 160, destilka 1 a osmoza 10 PPM. Muzes si tu vypravet co chces o kvalite Amwaye, ale je to jen blby uhlikovy filtr s UV a elektornikou, ktera jen zajisti, ze to po 6000 litrech prestane fungovat a musi se znovu zaplatit 7000 nebo kolik to stoji. jedine to krasne blika. Fakt za hooodne penez temer zadna muzika. Dokonce mi to ani nedokazalo udelat ze studnicni vody vodu pouzitelnou pro mimino, UV perfektne vytlouklo bakterie, snizilo to dusicnany, ale naopak to zas zvysilo dusitany pres normu.
Ja preferuju CISTOU vodu bez jakychkoliv znecisteni vcetne anorganickych mineralu, takze pro mne e-Spring fakt neni, ale verim, ze najdes dost lidi, kterym voda ZNECISTENA mineralnima latkama a dusitanama a buh vi cim jeste vyhovuje a radi si eSpring za tech 30 tisic koupeji.
Dobrý den, rozhodl jsem se jen skutečně v krátkosti zareagovat. Je sice je pravda že eSpring nemá padesát různých filtrů, ale v podstatě jen dva. Pevný uhlíkový aktivovaný lisovaný blok s předřazeným mechanickým filtrem z netkané tkaniny, a UV lampu. Samozřejmě filtr eSpring nedisponuje technologií která by z jakékoliv vody z kdejaké odpadní jímky udělal vodu pitnou a určenou k TRVALÉMU PITNÉMU REŽIMU. Filtr eSpring je určen na úpravu vody která byla uznána hygienikem jako voda pitná. Protože téměř žádná městská vodárna na světě nedokáže připravit vodu aby byla plně zdravotně nezávadná. Co se týče měření pomocí PPM, tak tento test odborníci nepovažují za "etický". Co se tím rozumí, rozumí se tím to že podstatou tohoto měření je, že změříte elektrickou vodivost vody. Přičemž naprosto ideálně chemicky čistá H2O je ideálním izolantem. Čili s PPM 0,000. Čili to co vede ve vodě proud, jsou různé příměsy, minerály, chemické sloučeniny atd. A to bez ohledu na to či jsou či nejsou lidskému zdraví prospěšné. Čili řekněme že určování pitnosti vody pomocí PPM elektrické vodivosti, je čirý podvod na chudácích zákaznících. On ten filtr eSpring po skončení životnosti ani nepřestane fungovat. Jen nepřéhlednutelně bliká a "nadává". Dokonce ani není cílem aby vodní filtr udělal z jakékoliv vody vodu destilovanou, protože lidské tělo potřebuje ke svému životu jisté látky ve vodě obsažené. Které vodní filtr eSpring neabsorbuje ale propouští dále. Ta UV lampa je důležitá k tomu, že se v městské vodě nacházejí různí prvoci které jsou životu vyloženě nebezpeční a kvůli nim se voda chlóruje. Pokud tento chlór z vody odstraníte tak ti prvoci ožijí a v uhlíkovém filtru je jim hej. Takže se běžně musí uhlíkový filtr bez UV lampy měnit jednou za měsíc či častěji. Takže nemáte pravdu a UV lampa v našem filtru je naprosto nezbytná a proto je uhlíkový filtr maximálně využitý a je možno ho měnit jednou za rok. Já osobně preferuji kvalitu za kterou stojí vědci z eSpringu, a neziskové společnosti NSFI.
http://www.nsf.orgvlastahodina@seznam.cz