Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 9:49 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 79  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA
PříspěvekNapsal: čtv dub 08, 2010 9:16 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28399
Bydliště: Poděbrady
Jaroslavx píše:
Potvrzuji blahodárné účinky kefíru, který již druhým měsícem pravidelně konzumuji (byť zatím z kravského nepasterizovaného mléka, ačkoliv se již rýsuje zdroj kozího). Ohledně jeho dochucování - Nedávno mě napadlo smíchat ho s trochou kyseliny askorbové (cca 5g, tedy jde o dávku, kterou si běžně dávám po jídle ráno a večer rozpuštěnou ve vodě s medem a citrónem) a takto dochucený kefír mě velmi chutnal. Otázkou je, zda-li lze tuto kombinaci používat, nebo zda dochází k snižování účinnosti vitamínu C či kefiru.

Užívat se to takto asi dá i když nejsem zcela přesvědčen o ideálnosti takového postupu. Vitamín C se má užívat pokud možno navázaný na bioflavonidy, tedy barviva obsažená v potravinách a ty kefír neobsahuje, čímž jeho využitelnost v organizmu značně klesá. Také je otázkou zda kyselina L-askorbová není schopna jako konzervant zlikvidovat některé, nebo dokonce veškeré bakterie v kefíru obsažené, což by pak bylo dosti kontraproduktivní. Také to užívání ve vodě s medem je ze stejného důvodu dosti sporné a využitelnost mnohem nižší, než aplikace stejného množství ve šťávě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv dub 08, 2010 9:46 pm 
Offline

Registrován: čtv úno 18, 2010 12:38 pm
Příspěvky: 319
Zajímala by ma jedna vec, či tu má niekto odskúšané, koľko vydrží hotový kefír v chladničke. Zabudol som tam jeden pohár, má už asi 5 dní a výrazne odlišnú chuť oproti 24h alebo 48 hodinovému kefíru. Tak by ma zaujímalo koľko môže asi tak vydržať a či je lepšie ho zaviečkovať alebo nechať v chladničke dozrieť voľne otvorený. Reku či potrebuje dýchať,alebo je mu to jedno.
Inak môžem potvrdiť, že chuťovo mi najviac vyhovuje robený v chladničke, teda pomalá a kvalitná práca kefirákov alebo tak, že nechám 12h vyložený na linke a potom zhruba na 24h nechám dozrieť v chladničke. Vtedy je to delikatesa.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv dub 08, 2010 9:53 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
mohy píše:
Zajímala by ma jedna vec, či tu má niekto odskúšané, koľko vydrží hotový kefír v chladničke. Zabudol som tam jeden pohár, má už asi 5 dní a výrazne odlišnú chuť oproti 24h alebo 48 hodinovému kefíru. Tak by ma zaujímalo koľko môže asi tak vydržať a či je lepšie ho zaviečkovať alebo nechať v chladničke dozrieť voľne otvorený. Reku či potrebuje dýchať,alebo je mu to jedno.
Inak môžem potvrdiť, že chuťovo mi najviac vyhovuje robený v chladničke, teda pomalá a kvalitná práca kefirákov alebo tak, že nechám 12h vyložený na linke a potom zhruba na 24h nechám dozrieť v chladničke. Vtedy je to delikatesa.

Ja už inak, ako v chladničke kefír nerobím, lebo tak, ako som písala minule, je takto najlepší. \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv dub 08, 2010 9:54 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28399
Bydliště: Poděbrady
mohy píše:
Zajímala by ma jedna vec, či tu má niekto odskúšané, koľko vydrží hotový kefír v chladničke. Zabudol som tam jeden pohár, má už asi 5 dní a výrazne odlišnú chuť oproti 24h alebo 48 hodinovému kefíru. Tak by ma zaujímalo koľko môže asi tak vydržať a či je lepšie ho zaviečkovať alebo nechať v chladničke dozrieť voľne otvorený. Reku či potrebuje dýchať,alebo je mu to jedno.
Inak môžem potvrdiť, že chuťovo mi najviac vyhovuje robený v chladničke, teda pomalá a kvalitná práca kefirákov alebo tak, že nechám 12h vyložený na linke a potom zhruba na 24h nechám dozrieť v chladničke. Vtedy je to delikatesa.

V lednici uzavřený v lahvi vám vydrží i týden, ale stále je kyselejší a jeho vlastnosti jsou postupně z hlediska defekace takové, že spíše staví, což ocení málo lidí, protože většina lidí trpí spíše zácpou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon dub 12, 2010 10:19 pm 
Offline

Registrován: stř úno 10, 2010 11:46 pm
Příspěvky: 15
Jarda píše:
Užívat se to takto asi dá i když nejsem zcela přesvědčen o ideálnosti takového postupu. Vitamín C se má užívat pokud možno navázaný na bioflavonidy, tedy barviva obsažená v potravinách a ty kefír neobsahuje, čímž jeho využitelnost v organizmu značně klesá. Také je otázkou zda kyselina L-askorbová není schopna jako konzervant zlikvidovat některé, nebo dokonce veškeré bakterie v kefíru obsažené, což by pak bylo dosti kontraproduktivní. Také to užívání ve vodě s medem je ze stejného důvodu dosti sporné a využitelnost mnohem nižší, než aplikace stejného množství ve šťávě.

Děkuji za odpověď. Samozřejmě pokud to není ku prospěchu věci, nadále to dělat nebudu. Vitamín C si dávám po snídani (ta je ovocná) a po večeři (ta je zeleninová) - tak tam je snad bioflavonoidů dost (i když šťáva by byla jistě vhodnější). Ten med je tam jenom na uklidnění sliznice.
Ještě bych měl drobný dotaz: Někde jsem tady na fóru četl Vaše doporučení, že ideální je pití kefíru na noc, případně i přes den mezi jídly. Tady jsem se chtěl zeptat, jestli je 1 hodina od snězení ovocného salátu dostatečně dlouhá prodleva. Často cítím bezprostředně po vypití určitý "pohyb" v břichu (po čemž však nenásleduje úprk na toaletu), doposud jsem to však bral za normální vlastnost kefíru a mého, zatím ještě nevyladěného, zažívání. Dále také, zda nevadí, pokud zhruba hodinu po vypití večerního šálku konzumuji česnek. Jde mi o to, zda-li se tito dva kvasinkoví bojovníci nějak vzájemně nevyruší. Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte dub 13, 2010 12:18 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28399
Bydliště: Poděbrady
Jaroslavx píše:
Děkuji za odpověď. Samozřejmě pokud to není ku prospěchu věci, nadále to dělat nebudu. Vitamín C si dávám po snídani (ta je ovocná) a po večeři (ta je zeleninová) - tak tam je snad bioflavonoidů dost (i když šťáva by byla jistě vhodnější). Ten med je tam jenom na uklidnění sliznice.
Ještě bych měl drobný dotaz: Někde jsem tady na fóru četl Vaše doporučení, že ideální je pití kefíru na noc, případně i přes den mezi jídly. Tady jsem se chtěl zeptat, jestli je 1 hodina od snězení ovocného salátu dostatečně dlouhá prodleva. Často cítím bezprostředně po vypití určitý "pohyb" v břichu (po čemž však nenásleduje úprk na toaletu), doposud jsem to však bral za normální vlastnost kefíru a mého, zatím ještě nevyladěného, zažívání. Dále také, zda nevadí, pokud zhruba hodinu po vypití večerního šálku konzumuji česnek. Jde mi o to, zda-li se tito dva kvasinkoví bojovníci nějak vzájemně nevyruší. Děkuji.

Kefír se dá užívat na noc i ve velkém množství, ale je potřeba pochopit jaký vám dělá dobře a jaký ne. Ta prodleva je celkem ok, ale lepší je tak dvě hodiny, kefír těsně po stočení tedy 24 hodin starý, spíše projímá, což asi popisujete a pokud si ho nalijete do lahví, uskladníte v lednici a použijete již starší než 48 hodin, tak spíše staví. Čili si to takto můžete snadno regulovat a s česnekem se to nijak netluče, ten kefírkám nevadí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv dub 15, 2010 7:49 am 
Offline

Registrován: čtv úno 18, 2010 12:38 pm
Příspěvky: 319
Pán Jarda,
Je tu už čas, keď sa ovce vyháňajú na pašu a už sa robí prvá jarná žinčica. Chcel by som poznať Váš názor na tento ovčí produkt. Mám na mysli priamo od baču, i keď v obchode som to ešte nevidel. Raz mi pán bača spomínal, že jedna mamička si chodila každý druhý deň pre čerstvú žinčicu a vraj tým liečila nejaké črevné problémy svojej
dcérky. Vraj asi po mesiaci pravidelného pitia sa jej dcérke polepšilo. Ale presnú diagnózu toho dievčatka nepoznáme. Žinčicu mám veľmi rád a tak by som veľmi rád poznal Váš názor. Ako je na tom s liečebnými účinkami + zahlieňovanie organizmu.
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv dub 15, 2010 8:03 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28399
Bydliště: Poděbrady
mohy píše:
Pán Jarda,
Je tu už čas, keď sa ovce vyháňajú na pašu a už sa robí prvá jarná žinčica. Chcel by som poznať Váš názor na tento ovčí produkt. Mám na mysli priamo od baču, i keď v obchode som to ešte nevidel. Raz mi pán bača spomínal, že jedna mamička si chodila každý druhý deň pre čerstvú žinčicu a vraj tým liečila nejaké črevné problémy svojej
dcérky. Vraj asi po mesiaci pravidelného pitia sa jej dcérke polepšilo. Ale presnú diagnózu toho dievčatka nepoznáme. Žinčicu mám veľmi rád a tak by som veľmi rád poznal Váš názor. Ako je na tom s liečebnými účinkami + zahlieňovanie organizmu.
Ďakujem

U tohoto produktu moc v obraze nejsem, protože v místních podmínkách se k němu nedostanu, ale v mládí jsem se hodně pohyboval po slovenských horách a pokud si vzpomínám, tak to bylo velice dobré. Také proto jsem tam tento produkt podle možnosti vždy rád používal a kadilo se po něm velice dobře, čili podle mého názoru to bude asi prospěšné a já bych ho rozhodně doporučil.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv dub 15, 2010 9:10 am 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
mohy píše:
Pán Jarda,
Je tu už čas, keď sa ovce vyháňajú na pašu a už sa robí prvá jarná žinčica. Chcel by som poznať Váš názor na tento ovčí produkt. Mám na mysli priamo od baču, i keď v obchode som to ešte nevidel. Raz mi pán bača spomínal, že jedna mamička si chodila každý druhý deň pre čerstvú žinčicu a vraj tým liečila nejaké črevné problémy svojej
dcérky. Vraj asi po mesiaci pravidelného pitia sa jej dcérke polepšilo. Ale presnú diagnózu toho dievčatka nepoznáme. Žinčicu mám veľmi rád a tak by som veľmi rád poznal Váš názor. Ako je na tom s liečebnými účinkami + zahlieňovanie organizmu.
Ďakujem

Podla wikipedie http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDin%C4%8Dica obsahuje az 1700 druhov mikroorganizmov, to sa mi nejak nezda, ale kto vie. Vyzera to zdravo. \":-)\"

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv dub 15, 2010 12:05 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
[quote="Xion":3rybieek]Podla wikipedie http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDin%C4%8Dica obsahuje az 1700 druhov mikroorganizmov, to sa mi nejak nezda, ale kto vie. Vyzera to zdravo. \":-)\"[/quote:3rybieek]
Myslím, že výstižne a vyčerpávajúco a zaujímavo o tom, že je to skutočne veľmi zdravé, píše prof. Ebringer tuto:


Naposledy upravil Jarda dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 1
gA==


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv dub 15, 2010 8:36 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28399
Bydliště: Poděbrady
[quote="Sybilla":16jillks]Myslím, že výstižne a vyčerpávajúco a zaujímavo o tom, že je to skutočne veľmi zdravé, píše prof. Ebringer tuto:


Naposledy upravil zizi dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 1
gA==


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Kyška
PříspěvekNapsal: ned dub 18, 2010 8:39 pm 
Offline

Registrován: ned úno 28, 2010 11:25 pm
Příspěvky: 218
Rád bych znal Váš názor na kyšku z nepasterizovaného domácího kravského mléka.Dík


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyška
PříspěvekNapsal: ned dub 18, 2010 8:52 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28399
Bydliště: Poděbrady
Sikora píše:
Rád bych znal Váš názor na kyšku z nepasterizovaného domácího kravského mléka.Dík

Sice netuším jak přesně si to sám vyrábíte, ale pokud to neprojde potravinářským průmyslem, tak to bude asi v pořádku. Já si ji nevyrábím, čili přímou zkušenost s tím nemám a dávám přednost tradičnímu domácímu kefíru. Jakýkoliv další produkt, jako tvaroh a domácí sýr, se totiž vyrobením z kefíru stává neporovnatelně zdravější, než pouhý produkt ze zkyslého mléka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyška
PříspěvekNapsal: ned dub 18, 2010 9:06 pm 
Offline

Registrován: ned úno 28, 2010 11:25 pm
Příspěvky: 218
Jarda píše:
Sice netuším jak přesně si to sám vyrábíte, ale pokud to neprojde potravinářským průmyslem, tak to bude asi v pořádku. Já si ji nevyrábím, čili přímou zkušenost s tím nemám a dávám přednost tradičnímu domácímu kefíru. Jakýkoliv další produkt, jako tvaroh a domácí sýr, se totiž vyrobením z kefíru stává neporovnatelně zdravější, než pouhý produkt ze zkyslého mléka.

Mléko nadojí sousedka já si jej od něj vemu a nechám ho v hrnci odstát tak 2 dny než zkysne.Jedná se mě o to jestli to nezanáší střeva jako klasické mléko. Jestli to je zdraví prospěšné


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyška
PříspěvekNapsal: ned dub 18, 2010 9:25 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28399
Bydliště: Poděbrady
Sikora píše:
Mléko nadojí sousedka já si jej od něj vemu a nechám ho v hrnci odstát tak 2 dny než zkysne.Jedná se mě o to jestli to nezanáší střeva jako klasické mléko. Jestli to je zdraví prospěšné

Je to určitě lepší, než čerstvé mléko, ale i tak mnohem horší, než domácí kefír, kde to před vámi již je jednou stráveno koloniemi bakterií. Osobně bych vám spíše doporučil domácí kefír a produkty z něho vyrobené.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 79  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz