Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 23, 2024 7:52 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 147  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned kvě 17, 2015 4:33 pm 
Administrátor
Administrátor

Janca B. píše:
Tak jsem doplnila hořčík podle Jardy (nemám ho tedy bohužel v tuto chvíli v prášku, o víkendu se nedá sehnat) ale doplnila jsem ho od včerejška celkem 17 tabletami bioaktivního magnezia, kde jedna tableta obsahuje 200mg hořčíku. Dnes dopoledne mi to spustilo průjem, takže podle toho, co jsem se od Jardy dočetla, předpokládám, že by hladina měla být pro tuto chvíli doplněna. O něco se to zlepšilo, už mi tolik nebrní ruce a hodně se zlepšily tiky pod okem. Jen se mi občas stane, že se mi ruce jakoby trochu začnou kroutit nepříjemně do lehké křeče a chvílemi cítím jemné mravenčení na obličeji, takže úplně ok to ještě asi není. Netušíte prosím někdo, co ještě bych mohla udělat, aby se to srovnalo úplně? Nebo se to srovná samo běhěm pár dnů?

Snažila jsem se doplnit také vápník (makové mléko) a další látky potřebné pro lepší vstřebávání hořčíku (banány, nepražené kakao), a minerály (benzonit) a vitamín B, odpoledne si udělám okurkovou šťávu...víc mne nenapadá...

Tak odpovědí máte celkem dost a dobrých, ale podíval bych se opravdu na to co vám píše člen Pavel Veselý. Hořčík je jasný, ale je třeba ho rovnat za přítomnosti dalších minerálů a suplementů jako B6 bór, sodík a možná i draslík v rozumném množství, to vše se při půstu docela silně vyčerpává, což sice nemusí být na závadu, tělo si to srovná, ale musí být v pohodě. Ideálně nyní tedy vysadit a být v klidu a relaxovat, aby regenerace byla co nejrychlejší.

Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: úte kvě 19, 2015 7:59 am 

A som tu zaŠ. (Ander)

Mesačne teraz držím 2X suchú 36 hodinovku (pred ňou 6 hodín a za ňou 6 hodín čas na pitie vody, dokopy teda 48 hod. pôst). Chcem ale ten čas využiť naplno, robím ju totiž keď mám voľno, v dni ekadashi, na spln či nov, alebo deň pred novom (vraj najlepší čas na suchú 36-tku...).
Otázka znie : keďže za tých 36 hodín nemôžem očakávať zázraky, ani očakávať "obnovu kože" a podobné veci aké sa môžu dať očakávať pri 3 (ak vôbec) či 4 a viac dňovom "sucháči", tak môžem bez obáv zo straty nejakého účinku 36 hodinového "sucháča" počas neho robiť derivačný kúpeľ, mlganie oleja a umyť si ruky a nohy (po prechádzke naboso) ? Ja si myslím, že ÁNO. Nebude to polosuchá 36-tka, lebo kúpanie sa pol hodinu a umytie nôh za pol minúty, to je veľký rozdiel... Totiž počas suchej 36-tky mám KOPU ČASU, môžem mlgať aj 3x za deň (2X slnečnicovým olejom, 1X kokosovým), derivačný si urobiť 1-2 krát (studenou vodou, ako inak), ísť naboso na lúku a do lesa (nutnosť si potom umyť nohy, často je tam vlhkejšia zemina a potom sú nohy zdola hnedé).... KEBY SOM TIETO VECI POČAS 36-TKY SUCHEJ NEROBIL, tak by som sa za ten čas asi ZNUDIL, lebo v tomto období sa mi vôbec nechce pozerať filmy (kedy sa vlastne chcelo ? ..), ani čítať knihy...
PODĽA MŇA tieto spomínané veci nijak neznížia účinok suchej 36-tky, ale skôr naopak - účinok ZVäČŠIA, aj napriek tomu, že príde do kontaktu s vodou pohlavie, ruky a nohy. Keby išlo o 7 dňovú suchú hladovku, možno by to bola kontraindikácia (ale len čiastočná, takmer zanedbateľná, ak nejdem liečiť pokožku rúk, nôh či pohlavia), ale pri 36 hodinovej určite NEBUDE, tam sa ešte nestihnú diať také procesy, ako sa dejú pri viacdňových suchých hladovkách.... Aký máte na to názor vy ?

PříspěvekNapsal: čtv kvě 21, 2015 2:25 pm 

Jarda píše:
Tak teoreticky dvě možnosti, buď vám spadl krevní cukr a stav odpovídá hypoglykémii, nebo jde o projev vymírání patogenů a oboje stojí za prd. Vzhledem k tomu, že vás šťáva a následně banán nahodil, spíše půjde o ten první případ, ale to se blbě odhaduje.

Děkuji za odpověď Jardo.

Přikláním se k té glykémii. Co mám udělat proto, aby se tento stav příště neopakoval? Respektive co ji způsobilo? Normálně tyto stavy nikdy nemám. Do budoucna by chtěl jet i delší hladovky.

Děkuji moc za Váš čas.

PříspěvekNapsal: ned kvě 31, 2015 7:47 am 

36 HODINOVÝ POLO-POLO SUCHÝ PôST (s procedúrami) vs 36 HODINOVÝ SUCHÝ PôST (takmer bez procedúr)

Čo je podľa vás lepšie ?
a) 36 hodinový polo-polo suchý pôst počas ktorého človek absolvuje mlganie olejom (2-3x za deň), 1-2x derivačný kúpeľ, prechádzku, dychové cvičenia, jogínske asány + 30 sekundová sprcha vo vlažnej vode (nie je nutné)

alebo

b) 36 hodinový suchý pôst, počas ktorého človek absolvuje prechádzku, dychové cvičenia, jogínske asány, bez sprchy, bez mlgania olejom, bez derivačného kúpeľa

???

Pýtam sa preto, lebo si myslím, takmer som úplne presvedčený, že vyhrá možnosť po a). Prečo som o tom presvedčený ? Lebo za 36 hodín sa ešte nestihne ani čistiť koža zvonka, takže krátkodobý kontakt s vodou na pokožke počas 36 hodinového suchého pôstu by nemal vôbec nič efektivite pôstu ubrať. Navyše, mať počas pôstu mlganie oleja a derivačný kúpeľ, to by malo len umocniť očistu, čo aj umocní.
Ste toho názoru tiež ? Napr. ty, pv33 ?
Taký Sat Marga (rus, čo 21 dní nejedol a nepil) mlgal počas 21 dňového asi "polo-polo suchého" pôstu olejom každý deň (on konkrétne ricínovým, neskúšal som)....A TRÁVENIE SA MU NENAŠTARTOVALO, takže aspoň u pôstu kde sa ani nepije, sa pri mlganí oleja trávenie nenaštartuje....
Kto vie, možno aj 3 dňový polo-polosuchý (čiže len s vypláchnutím ústnej dutiny po mlganí + s 30 sekundovou sprchou vo vlažnej vode + s derivačným kúpeľom /prechádzanie po pohlaví mokrou jemnou handričkou/ so studenou vodou) pôst spolu so spomínanými procedúrami bude mať väčší efekt, než 3 dňový suchý pôst (pokiaľ nám teda nejde špeciálne o očistu kože napr. na rukách, pohlaví, či perách), čo sa celého tela týka, vďaka zakomponovaniu derivačného kúpeľa (kto nevie čo to je, nech si to naštuduje) a mlganiu oleja...
U 7 dňového to tak možno nie je. Možno ale aj tam to tak je, a možno o to istejšie, keď by denná 30 sekundová sprcha bola prevádzaná vodou studenou (netvrdím, že ľadovou)... A tak hygiena bude pekne prebiehať, ale zároveň telo nebude nasávať vodu z teplého kúpeľa ako pri polosuchom pôste..... Preto som si túto "alternatívu" dovolil nazvať "polo-polo suchý pôst"... A myslím, že v civilizovanom svete (mimo dovolenky na chate) môže byť oveľa ľahšie (i keď stále pomerne ťažo - keď ide o 4 a viac dní) praktizovaný.
V každom prípade, ja už 36 hodinový suchý (či polo-polo suchý ?) pôst nikdy nebudem robiť bez derivačného kúpeľa a mlgania oleja... Dlhší suchý (napr. 84 hodinový) plánujem znova až na jeseň, a tiež by som chcel, aby bol doprevádzaný mlganím a derivačným kúpeľom + 30 sekundovou vlažnou či studenou sprchou, čiže skôr ten, ako to nazývam ja, polo-polo suchý = niečo medzi suchým a polosuchým pôstom.
Váš názor ?

PříspěvekNapsal: ned čer 07, 2015 4:40 pm 
Administrátor
Administrátor

johnns píše:
Děkuji za odpověď Jardo.

Přikláním se k té glykémii. Co mám udělat proto, aby se tento stav příště neopakoval? Respektive co ji způsobilo? Normálně tyto stavy nikdy nemám. Do budoucna by chtěl jet i delší hladovky.

Děkuji moc za Váš čas.

Udělejte si ajurvedický test jaká jste dóša a pokud vám vyjde Váta, bude to asi problém. To je totiž vlastně stav adrenální únavy a s tím hladovět je opravdu problematické i když netvrdím, že to vůbec nejde. Každopádně by jste to musel dělat opatrně a ideálně pod dohledem.

PříspěvekNapsal: ned čer 07, 2015 8:53 pm 
Administrátor
Administrátor

SemTamTuPrídem píše:
36 HODINOVÝ POLO-POLO SUCHÝ PôST (s procedúrami) vs 36 HODINOVÝ SUCHÝ PôST (takmer bez procedúr)

Čo je podľa vás lepšie ?
a) 36 hodinový polo-polo suchý pôst počas ktorého človek absolvuje mlganie olejom (2-3x za deň), 1-2x derivačný kúpeľ, prechádzku, dychové cvičenia, jogínske asány + 30 sekundová sprcha vo vlažnej vode (nie je nutné)

alebo

b) 36 hodinový suchý pôst, počas ktorého človek absolvuje prechádzku, dychové cvičenia, jogínske asány, bez sprchy, bez mlgania olejom, bez derivačného kúpeľa

???

Pýtam sa preto, lebo si myslím, takmer som úplne presvedčený, že vyhrá možnosť po a). Prečo som o tom presvedčený ? Lebo za 36 hodín sa ešte nestihne ani čistiť koža zvonka, takže krátkodobý kontakt s vodou na pokožke počas 36 hodinového suchého pôstu by nemal vôbec nič efektivite pôstu ubrať. Navyše, mať počas pôstu mlganie oleja a derivačný kúpeľ, to by malo len umocniť očistu, čo aj umocní.
Ste toho názoru tiež ? Napr. ty, pv33 ?
Taký Sat Marga (rus, čo 21 dní nejedol a nepil) mlgal počas 21 dňového asi "polo-polo suchého" pôstu olejom každý deň (on konkrétne ricínovým, neskúšal som)....A TRÁVENIE SA MU NENAŠTARTOVALO, takže aspoň u pôstu kde sa ani nepije, sa pri mlganí oleja trávenie nenaštartuje....
Kto vie, možno aj 3 dňový polo-polosuchý (čiže len s vypláchnutím ústnej dutiny po mlganí + s 30 sekundovou sprchou vo vlažnej vode + s derivačným kúpeľom /prechádzanie po pohlaví mokrou jemnou handričkou/ so studenou vodou) pôst spolu so spomínanými procedúrami bude mať väčší efekt, než 3 dňový suchý pôst (pokiaľ nám teda nejde špeciálne o očistu kože napr. na rukách, pohlaví, či perách), čo sa celého tela týka, vďaka zakomponovaniu derivačného kúpeľa (kto nevie čo to je, nech si to naštuduje) a mlganiu oleja...
U 7 dňového to tak možno nie je. Možno ale aj tam to tak je, a možno o to istejšie, keď by denná 30 sekundová sprcha bola prevádzaná vodou studenou (netvrdím, že ľadovou)... A tak hygiena bude pekne prebiehať, ale zároveň telo nebude nasávať vodu z teplého kúpeľa ako pri polosuchom pôste..... Preto som si túto "alternatívu" dovolil nazvať "polo-polo suchý pôst"... A myslím, že v civilizovanom svete (mimo dovolenky na chate) môže byť oveľa ľahšie (i keď stále pomerne ťažo - keď ide o 4 a viac dní) praktizovaný.
V každom prípade, ja už 36 hodinový suchý (či polo-polo suchý ?) pôst nikdy nebudem robiť bez derivačného kúpeľa a mlgania oleja... Dlhší suchý (napr. 84 hodinový) plánujem znova až na jeseň, a tiež by som chcel, aby bol doprevádzaný mlganím a derivačným kúpeľom + 30 sekundovou vlažnou či studenou sprchou, čiže skôr ten, ako to nazývam ja, polo-polo suchý = niečo medzi suchým a polosuchým pôstom.
Váš názor ?

Tak proč ne, sice tam máte mnoho prvků mimo běžné zvyklosti, ale nepředpokládám, že při tak krátkém půstu by to mělo nějak vadit.

PříspěvekNapsal: ned čer 07, 2015 9:11 pm 

Jarda píše:
Tak proč ne, sice tam máte mnoho prvků mimo běžné zvyklosti, ale nepředpokládám, že při tak krátkém půstu by to mělo nějak vadit.

Presne o tom som presvedčený aj ja, ďakujem za odpoveď, pán Jarda \":-)\"

PříspěvekNapsal: čtv čer 25, 2015 11:54 am 

Každý deň držím 23-23,5 hodinové "klasické lačnenie", nakoľko jem 1 krát denne, čomu je už možno 2 mesiace, a stále mi to vyhovuje, aj keď mám už skoro mesiac prácu, kde stojím a prechádzam sa 10 hodín denne (predajca v elektre) + sem-tam naložiť veci na rudlík, vyviesť ich zo skladu, čiže aj niečo to málo spálim, nie je to sedenie. Proste nechudnem, a ani nepriberám.
Ale teraz k otázke........ Je 13 hodinové suché lačnenie prevádzaný každý deň z dlhodobého hľadiska (aspoň teoreticky, lebo triezvo - neviem, kto mi na to vie prakticky odpovedať...z tohto fóra, ktoré je "len" česko-slovenské a nepozná ho každý...) zdraviu prospešnejší, než 8 hodinové suché lačnenie prevádzané každý deň ? ... Mal by byť, a ja sa do neho púšťam.
Bude to u mňa vyzerať asi takto : Ráno od tej 6:30 začnem piť do tej 12:00 približne, a to určité množstvo vody v závislosti od ročného obdobia (počasia)... O 13:30 do 14:00 približne sa najem. O 17:30 sa prvý krát po jedle napijem (nechám teda pekný priestor tráveniu bez toho, aby som riedil žalúdočné kyseliny napitím sa po jedle), a zároveň to bude aj posledné pitie dňa, tipujem tak 5-6dcl. Do najbližšieho napitia sa tak ostáva 13 hodín
A teraz otázka číslo 2 : Praktizuje niekto z vás niečo také, že v skorších večerných hodinách už vôbec nič nepije ?
Nebolo by odveci denne (s výnimkou extrémnych horúčav) dodržiavať "klasické lačnenie" + k tomu "suché lačnenie", aby pravidelne denne si tráviaca sústava dostatočne dlho mohla "relaxovať" a nič netráviť.
Mám nejakého tušáka, že práve toto je pre človeka prirodzené - nepiť každú chvíľu, a nejesť každú chvíľu (hoci aj malé množstvo potravy). Proste klasické a suché lačnenie je podľa mňa veľmi prospešné pre človeka, hlavne toho, ktorý je už dostatočne prečistený rôznymi detoxikáciami, takže u neho nebudú vznikať pri takých lačneniach nepríjemnosti (bolesť hlavy a podobne).
Napríklad myslím že ajurvéda odporúča piť najviac tekutiny do 14-tej hodiny, a potom piť už málo. Tých 5-6dcl vypitých o 17:30, ktoré si ešte chcem dať, považujem za "málo", resp. nie za "veľa".
Aké názory na to máte vy, čitatelia tohto príspevku ?

Naposledy upravil SemTamTuPrídem dne pát čer 26, 2015 6:58 am, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: čtv čer 25, 2015 1:00 pm 

Pogúglila som frázy "one meal daily" a pod a vyšli mi mnohé články, čítal si z nich nejaké?
http://healthyeating.sfgate.com/negativ ... -3296.html
http://www.marksdailyapple.com/3-meals- ... z3e4OfwsTA
http://www.livestrong.com/article/54204 ... y-healthy/
Tvrdia že takéto dlhodobé stravovanie nie je zdravé, robili nejaké pokusy k tomu, pokukaj to... ale nezohľadňovali čo do seba človek v tom jednom jedle dá a to je tiež dosť zásadné

PříspěvekNapsal: čtv čer 25, 2015 2:27 pm 

peetra píše:
Pogúglila som frázy "one meal daily" a pod a vyšli mi mnohé články, čítal si z nich nejaké?
http://healthyeating.sfgate.com/negativ ... -3296.html
http://www.marksdailyapple.com/3-meals- ... z3e4OfwsTA
http://www.livestrong.com/article/54204 ... y-healthy/
Tvrdia že takéto dlhodobé stravovanie nie je zdravé, robili nejaké pokusy k tomu, pokukaj to... ale nezohľadňovali čo do seba človek v tom jednom jedle dá a to je tiež dosť zásadné

Čítal som podobné články, ale ide práve o to, že NEZOHĽADŇUJÚ, čo do seba človek dá..... Ja mám v jednom jedle DOSTATOK kcal, čerpaných zo živočíšnych tukov a živočíšnych bielkovín, väčšinou (už takmer vždy) farmárskej či biokvality. V podstate ja nemám pochybnosti o tom, na čo som sa pýtal pred pár hodinami v tomto fóre, len sa mi páči, keď mi niekto niečo potvrdí, súhlasne prikývne a podobne... \":)\"
S jedným jedlom denne plánujem fungovať celý svoj život. Aj Kwaszniewskeho syn (dr. Kwaszniewski) jedáva celé roky jedno jedlo denne (to len tak pre zaujímavosť). Ešte pred dvoma rokmi som jedával jedlá tri (skoro takého istého zloženia ako dnes, akurát nie až tak "kvalitné" vrámci čistoty a živín), vtedy by mi ani vo sne nenapadlo, že mi bude stačiť jedlo jedno, hoci nie o veľkosti jedného jedla z tých troch spred dvoch rokov, ale samozrejme väčšie.

PříspěvekNapsal: ned črc 05, 2015 9:50 pm 
Administrátor
Administrátor

SemTamTuPrídem píše:
Čítal som podobné články, ale ide práve o to, že NEZOHĽADŇUJÚ, čo do seba človek dá..... Ja mám v jednom jedle DOSTATOK kcal, čerpaných zo živočíšnych tukov a živočíšnych bielkovín, väčšinou (už takmer vždy) farmárskej či biokvality. V podstate ja nemám pochybnosti o tom, na čo som sa pýtal pred pár hodinami v tomto fóre, len sa mi páči, keď mi niekto niečo potvrdí, súhlasne prikývne a podobne... \":)\"
S jedným jedlom denne plánujem fungovať celý svoj život. Aj Kwaszniewskeho syn (dr. Kwaszniewski) jedáva celé roky jedno jedlo denne (to len tak pre zaujímavosť). Ešte pred dvoma rokmi som jedával jedlá tri (skoro takého istého zloženia ako dnes, akurát nie až tak "kvalitné" vrámci čistoty a živín), vtedy by mi ani vo sne nenapadlo, že mi bude stačiť jedlo jedno, hoci nie o veľkosti jedného jedla z tých troch spred dvoch rokov, ale samozrejme väčšie.

Tak ono to teoreticky fungovat pochopitelně může i když je otázkou, co to udělá po nějaké době se štítnou žlázou.

PříspěvekNapsal: ned črc 05, 2015 10:56 pm 

Jarda píše:
Tak ono to teoreticky fungovat pochopitelně může i když je otázkou, co to udělá po nějaké době se štítnou žlázou.

No predsa NIČ sa s ňou nestane, živočíšna strava je šetrná pre ľudský organizmus, je totiž pre neho prirodzená, na rozdiel od prebytku sacharidov z obilnín, strukovín, či veľkého množstva ovocia. V divokej prírode je úplne normálne, že tam ľudia jedia raz za deň, niekedy menej často. A určite sa vtedy neriadia heslom "jesť do polosyta", ale najedia sa tak, aby sa normálne nasýtili, čiže toho zjedia veľa, a to čo zjedia bude živočíšneho pôvodu, pokiaľ im tam nerastú banánovníky \":wink:\"

PříspěvekNapsal: sob črc 11, 2015 8:51 pm 
Administrátor
Administrátor

SemTamTuPrídem píše:
No predsa NIČ sa s ňou nestane, živočíšna strava je šetrná pre ľudský organizmus, je totiž pre neho prirodzená, na rozdiel od prebytku sacharidov z obilnín, strukovín, či veľkého množstva ovocia. V divokej prírode je úplne normálne, že tam ľudia jedia raz za deň, niekedy menej často. A určite sa vtedy neriadia heslom "jesť do polosyta", ale najedia sa tak, aby sa normálne nasýtili, čiže toho zjedia veľa, a to čo zjedia bude živočíšneho pôvodu, pokiaľ im tam nerastú banánovníky \":wink:\"

No nevím, strava bez sacharidů štítnou určitě brzdí a je tedy spíše otázka jak moc a zda to dotyčnému bude vadit.

PříspěvekNapsal: stř črc 15, 2015 7:02 pm 

Jarda píše:
No nevím, strava bez sacharidů štítnou určitě brzdí a je tedy spíše otázka jak moc a zda to dotyčnému bude vadit.

Štítnu žľazu brzdí strava bez sacharidov, kde je ale zároveň nedostatok tukov, lebo povedzme si na rovinu.... Kto z tých, čo sa rozhodli pre nízkosacharidovú stravu a vytvorili si tak problémy so štítňou žľazou (pokiaľ to nie je len teória), zároveň konzumuje DOSTATOK tukov na správne fungovanie organizmu (aby nebol podvýživený) ? ASI NIKTO Z NICH \":-)\" ... a keby nedostatok sacharidov AKO-TAKÝ brzdil štítnu žľazu (teda škodil), tak by potom príroda bola totálne zvrátená vo vzťahu k človeku, kebyže človek ako jediný živočíšny druh keď chce mať v poriadku štítnu žľazu, tak v našom podnebnom pásme (a v každom okrem tropických oblastí) si musí PESTOVAŤ (na rozdiel od iných zvierat, ktoré nemusia nič, len vyďobať, uloviť, nazbierať...) rastliny s dostatkom sacharidov, lebo v prírode je takých MINIMUM...... VŠETCI TO DOBRE VIEME, vo veľkom lese nájdeme pár kg bobúľ, žiadnu jabloň (mimo sadov), nevidel som ani hrušky, nič.... Zelenina deto..... Tak o čom sa bavíme ? PRÍRODA NEPONÚKA ČLOVEKU BEZ TOHO, ABY MUSEL PRACNE PESTOVAŤ (obilie, strukoviny) V ŽIADNOM OKREM TROPICKÉHO PODNEBNÉHO PÁSMA DOSTATOK SACHARIDOV, A UŽ VôBEC NIE CELOROČNE. Nestačí toto ako dôkaz ? Podňa mňa stačí. \":)\"

PříspěvekNapsal: stř črc 15, 2015 7:16 pm 

Riešim takú dilemu......

...Pred niečo vyše dvoma mesiacmi som plánoval na leto 2x 36 hodinovú suchú hladovku (6 hodín mokrej štartovacej + 36 hodín suchej + 6 hodín mokrej na nasýtenie organizmu vodou = spolu 48 hodín hladovky prakticky "na jeden záťah") každý mesiac. ... No presne v tom období som prešiel na 1 jedlo denne, a o asi 20% (zo začiatku 33%) "okresal" množstvo jedla skonzumovaného za deň. (dôležité podotknúť, po najedení sa nie som prejedený ani ospalý)
Teraz, keď jem 1x denne už vyše 2 mesiace, hoci je to kaloricky a výživovo bohaté jedlo, zdá sa mi trochu veľa do toho ešte zakomponovať 2x 36 hodinovú suchú hladovku mesačne. Cítim sa skôr na jednu.
Pri tom jednom jedle denne teda držím tak 23 hodinové lačnenie každý deň, z toho zároveň 12-13 hodinové suché lačnenie každý deň, keď od tej 17:30 do zhruba 6:30 nepijem (tiež žiaden problém).
Toto som schopný dodržiavať každý deň, a pri tom cvičím a mám takú "polofyzickú prácu", kde sa nastojím, nachodím (ale takmer nič neprenášam) ako predavač.
Jedného jedla denne sa nechcem vzdať, nechcem ho nahradiť dvoma jedlami. Keby som ho nahradil dvoma jedlami, menej by som ušetril na strave (hoci by som pridal len 20% jedla spolu...), ale hlavne by som bol už viazaný na 2 jedlá denne a nebol tak "slobodný", čo posledné vyše 2 mesiace pociťujem a VYHOVUJE MI TO, lebo mám proste VIAC ČASU, nie som obmedzovaný, limitovaný....
Pri dvoch jedlách denne by som si mohol dovoliť mať 2, alebo možno aj 3 krát mesačne 36 hodinový suchý pôst, teda 2-3 krát mesačne si dopriavať jeho benefity. Pri jednom jedle denne sa mi chce skôr len do 1x 36 hodinového suchého pôstu mesačne.
Otázka : Myslíte si, že každodenné 23 hodinové všeobecné lačnenie + každodenné 12 až 13 hodinové suché lačnenie + 1 x 48 hodinová hladovka (6 hod mokrá, 36 hod suchá, 6 hod mokrá) mesačne sú ČO SA DETOXU týka lepšou variantou ako každodenné 16 hodinové všeobecné lačnenie (s dvoma jedlami denne) + každodenné 8-9 hodinové suché lačnenie + 2-3 x 48 hodinová hladovka (6 hod mokrá, 36 hod suchá, 6 hod mokrá) mesačne ? Podľa mňa áno. Zaujíma ma len váš názor, aby som bol viac objektívny.
Tak či tak, 3-4 krát ročne si chcem dávať 84 hodinové suché hladovky, mimo letného obdobia...
Jesť 1 x denne mi vyhovuje, jedávam o tej 13-tej, hlad začínam pociťovať až o takej 9-10-tej hodine, pričom to považujem za dobré, lebo rád jem, až keď som hladný, viem, že skôr než nastúpi hlad by sa jesť radšej nemalo.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]