Xion píše:
Nie, uz je po nom, ukoncil som ho v dlzke 17 dni. Teraz mam nejaky 9ty den navratovky, ale uz v podstate 2-3 dni normalne bastim tuky a velke porcie, nejak ma pochytila zravka. To asi preto, ze som schudol 9 kil, 7 kil mam uz naspat za 9 dni. (pre nowocayna na zamyslenie, prve 4-5 dni som jedol v podstate male davky ovocia, a pribral som skoro 5 kil... ziadne bielkoviny, tuky, ani kvanta ovocia, ani som necvicil...take efektivne je travenie a metabolizmus po poste)
Ano, chcel som sem napisat pocity, postrehy, skusenosti, v podstate som to uz napisal na vitariana, no sem som to chcel napisat inym stylom.
V skratke, najlepsie investovanych 17 dni v mojom zivote, to sa ani neda vyjadrit, ake blahodarne ucinky na telo ma post. Nic lepsie ako post alebo hladovky neexistuje. Ani bastenie surovej stravy, ani MMS kura, ani ocista pecene, ani sanka... to su vsetko slabe odvary, ktore by sa mali uzivat ako doplnky k postu. Post sa neda nijak osidit, ani nicim nahradit, proste je jeden jediny a najlepsi, a nic lepsie neexistuje. Riesi to problemy fyzickeho tela, ale aj psychicke, emocne a duchovne, vsetko v jednom, akurat ludia vzdy spekuluju a vzdy si najdu dovody, preco nie, alebo preco radsej nieco ine.
Naucilo ma to vela. Urcite chcem v buducnosti pokracovat v dzusovom poste znovu, aspon 21 dnovy, tentoraz este mensie porcie stiav, a neskor, po dokladnej ociste pecene, urcite chcem vyskusat dlhsie hladovky, to su 7 dnove a dlhsie.
Viac pripisem neskor, hlavne tie postrehy a skusenosti.
To je fajn ten dzusovy post. Určite to raz vyskúšam(myslým dlhší).
Ovocné štavy milujem, takže to pre mna bude celkom chutná záležitost.
Možem sa sa spýtat aké vizuálne zmeny ste postrehli?
Myslým napr. kvalita vlasov,miznutie vrások atd.
Ďakujem