misaxxx píše:
Zdravím Vás. Chci se s vámi podělit o mé dojmy z dvouměsíčního fungování na ovoci, zelenině, ovocných a zeleninových šťávách a sem tam nějaké ty ořechy, oliv. olej a podobně. Žádná sůl, pečivo, maso, tuky, cukry. Dovolím si též i srovnání s půstem (mmj. jsem 25cítkař).
1.ovoce-zelenina: jsem neskutečně překvapen z postupujících výsledků. Jsem Boreliař a to co udělalo ovoce a zelenina se mi nepodařilo za ty leta s půstem. Možná že by to bylo nepřesné takto napsat ale rozvedu to. O-Z dieta nebo ještě lépe stravování má pomalejší ozdravný proces, ale s věcmi si můžete být téměř jisti. Když vás začne bolet hlava, máte stavy děsných únav a podobně tak skutečně víte že je to ozdravný proces a nikoliv že je někde něco nevhodně indikované nebo nastavené. Vždy po takové části dne/dnů je vám vždy o kousek lépe. Musí vám být prostě trošku hůře aby bylo lépe. Je to zde tisíckrát řečeno. O-Z strava vás dostane z neskutečného bordelu. Pokud si nevíte rady, tak zapomeňte na všechny ty podpůrné věci (i klidně Jardovi- jistě se neurazí- já sám je občas kupuji) a hlavně vytrvejte. Dokonce si myslím že jistá zaměření jsou i zbytečná- myšleno pokud se tak budete stravovat dlouhodobě. Po pár měsících mi ovoce a zelenina neskutečně zachutnala (ikdyž nemám mnoho inspirace). Pestrost postupně přibývá. Jinak mé příznaky jsou neuroboreliozového charakteru + candida + vysoký krevní tlak + náběh na cukrovku. Docela dost věcí. Po pár týdnech mi odeznělo šumění tlaku v uchu, noční křeče do hlavy, nyní se přidalo vymizení ranního bušení či tepování, zlepšil se zrak, kašel a sliny atd. Spí se mi opravdu klidněji, spím zatím mezi 6-7h a někdy 8hodinami. Dříve 10-16h. Pokud se to ustálí na 6h a méně, věřím že to bude brzy. Ráno se probuzím lehký a s energií nikoliv zmlácený jak po týdnu chlastání někde v putykách. Jinak věřím také v čerstvou zabitou potravu. Ale bohužel jsou věci které jsou pro většinu z nás nenávratně pryč. Žijeme tam (nebo kdy) kde žijeme.
1.půst: Půst má neskutečnou sílu, je rychlý, levný ale málo kdo má sílu na dobrou návratovku. Spíše to je pár jedinců. Příznaky v průběhu 21-25dnů mi po dvakrát odezněly ale později se vrátily. I já jsem se moc snažil ale nikdy zcela v pohodlí to nebylo. Půst na destilce opravdu bolí. Spíš bych řekl že krátkodobé a dlouhodobé půsty jsou vhodné pro zdravé jedince. Nicméně je možné že za pomocí půstu se mi spousty věcí odlehčilo. Já jsem ale nadšen že ta možnost půstu je poměrně dobře zmapována. Obavy byly vskutku veliké. Dovolí nám lépe chápat naše tělo. Prostě ozdravný proces je ale v samotné návratovce. A když to tak vezmu tak bod číslo 1.O-Z je jakási návratovka ale v dlouhodobém časovém úseku. Ted to důležité, u půstu nemáte zcela jistotu že to co prožíváte (dané stavy únavy, zkleslosti, bolesti, návaly) je stav k dobru, je to děsný boj v psychice a nevěříte si tak jako když víte že dny, týdny měsíce jste nesnědli nic jiného než pár rajčat, paprik,cibulí, česneku, porku, mrkve, cerelu, řepy a pomerančů, grepů, jablek....atd. Z toho vám fakt špatně být nemůže (max. tak že jste zmixovali ovoce a zeleninu dohromady).
Takže snažte se vytrvat, trochu zapojte hlavu a vybčte z davu směrem do normálu. Dav v současné době není standardem.
Michal
To máte plnou pravdu, dav určitě není standardem, normálně paradoxně žije minoritní část společnosti.