Jarda píše:
Tak je klidně možné, že máte adrenální únavu, tedy stav kdy draslík s rychlým cukrem nemusí být ideální, což by se dalo odvodit i těch stavů po pití šťáv, minimálně je vyzkoušejte dost posolit a když se to nezlepší, tak raději vynechat. Porucha nadledvin je vlastně velice silná váta, tedy stav jinový a řeší ho jangová strava, tedy vařené, pečené, slané a mastné potraviny.
Grep som si prestala dávať skôr ako som ho stihla vyskúšať posoliť, začalo leto a grepy neskutočne zdraželi. Vitamín B5 som prestala užívať kvôli dôvodom, ktoré som vymenovala vyššie. Začala som však užívať chlorelu, a tá neskutočne krásne začala čistiť moju pleť (v dávke 10g) a aj horizontálne ryhy na nehtoch mi začali miznúť, ale spustila som si poriadny detox v tele, takže teraz mám prestávku a ten odpad mi teraz pomáha z tela dostať von aktívne čierne uhlie. Viem, že som niekde na fóre čítala, že je dobrý a možno aj lepší sanogel, ale na ten momentálne finančne nemám, a s čiernym uhlím mám veľmi dobré skúsenosti. Ešte som si spomenula, že pri B-komplexe, vit. B5 a teraz aj pri chlorele som vo vyšších dávkach pociťovala tlak v ušiach akoby sa mi tadiaľ dral všetok ten odpad z tela von, a aj produkcia ušného mazu sa mi zvýšila. Môže to niečo znamenať? Do istého času som si veľmi priala byť zdravá, šťastná, spokojná a bez zdravotných problémov na strave, kde môžem jesť to čo ostatní: varené, pečené, slané a mastné potraviny, ale tie mi vždy spôsobovali problémy, či už zdravotné alebo psychické. Až keď som vyskúšala jesť surovú stravu, som si uvedomila, že to je to pravé pre mňa. Neskôr som k nej pridala aj varené pseudoobilniny a sem tam zjem aj vegetariánske jedlo spolu s rodinou. Snažím sa zo všetkých síl si tento smer zachovať. Je dosť možné, že moje nadľadvinky sú vyčerpané a že trpím adrenálnou únavou, ale ak zmením moje stravovanie, ktoré mi doslova zmenilo život a neskutočne mi ho uľahčuje, obávam sa, že stratím tú vitálnu energiu, ktorú som touto stravou získala. Ako vyriešim všetky moje problémy netuším, ale viem, že zatiaľ sa snažím pre to robiť maximum. Zo všetkých týchto pokusov som mierne povedané dosť unavená, fyzicky a mierne psychicky, vidím výsledky a je to obrovský pokrok od predošlého roku, ale cítim, že svoje telo začínam preťažovať a že ak chcem pokračovať, tentokrát by som už naozaj mala vedieť príčinu, prečo mám akné, prečo mám hlieny, prečo trpím emocionálnou nerovnováhou/jedením a mnoho ďalšieho.