SemTamTuPrídem píše:
Riešim takú dilemu......
...Pred niečo vyše dvoma mesiacmi som plánoval na leto 2x 36 hodinovú suchú hladovku (6 hodín mokrej štartovacej + 36 hodín suchej + 6 hodín mokrej na nasýtenie organizmu vodou = spolu 48 hodín hladovky prakticky "na jeden záťah") každý mesiac. ... No presne v tom období som prešiel na 1 jedlo denne, a o asi 20% (zo začiatku 33%) "okresal" množstvo jedla skonzumovaného za deň. (dôležité podotknúť, po najedení sa nie som prejedený ani ospalý)
Teraz, keď jem 1x denne už vyše 2 mesiace, hoci je to kaloricky a výživovo bohaté jedlo, zdá sa mi trochu veľa do toho ešte zakomponovať 2x 36 hodinovú suchú hladovku mesačne. Cítim sa skôr na jednu.
Pri tom jednom jedle denne teda držím tak 23 hodinové lačnenie každý deň, z toho zároveň 12-13 hodinové suché lačnenie každý deň, keď od tej 17:30 do zhruba 6:30 nepijem (tiež žiaden problém).
Toto som schopný dodržiavať každý deň, a pri tom cvičím a mám takú "polofyzickú prácu", kde sa nastojím, nachodím (ale takmer nič neprenášam) ako predavač.
Jedného jedla denne sa nechcem vzdať, nechcem ho nahradiť dvoma jedlami. Keby som ho nahradil dvoma jedlami, menej by som ušetril na strave (hoci by som pridal len 20% jedla spolu...), ale hlavne by som bol už viazaný na 2 jedlá denne a nebol tak "slobodný", čo posledné vyše 2 mesiace pociťujem a VYHOVUJE MI TO, lebo mám proste VIAC ČASU, nie som obmedzovaný, limitovaný....
Pri dvoch jedlách denne by som si mohol dovoliť mať 2, alebo možno aj 3 krát mesačne 36 hodinový suchý pôst, teda 2-3 krát mesačne si dopriavať jeho benefity. Pri jednom jedle denne sa mi chce skôr len do 1x 36 hodinového suchého pôstu mesačne.
Otázka : Myslíte si, že každodenné 23 hodinové všeobecné lačnenie + každodenné 12 až 13 hodinové suché lačnenie + 1 x 48 hodinová hladovka (6 hod mokrá, 36 hod suchá, 6 hod mokrá) mesačne sú ČO SA DETOXU týka lepšou variantou ako každodenné 16 hodinové všeobecné lačnenie (s dvoma jedlami denne) + každodenné 8-9 hodinové suché lačnenie + 2-3 x 48 hodinová hladovka (6 hod mokrá, 36 hod suchá, 6 hod mokrá) mesačne ? Podľa mňa áno. Zaujíma ma len váš názor, aby som bol viac objektívny.
Tak či tak, 3-4 krát ročne si chcem dávať 84 hodinové suché hladovky, mimo letného obdobia...
Jesť 1 x denne mi vyhovuje, jedávam o tej 13-tej, hlad začínam pociťovať až o takej 9-10-tej hodine, pričom to považujem za dobré, lebo rád jem, až keď som hladný, viem, že skôr než nastúpi hlad by sa jesť radšej nemalo.
Podle mě záleží na tom co vám vyhovuje a na čem se cítíte dobře, není nějaký povinný mechanizmus stravování a to co je obvyklé, nemusí nutně odpovídat pro každého i když se domnívám, že lidstvo k tomu tak nějak dospělo a snad vychytalo to nejlepší. Pokud vím, tak někteří naši předci jedli pouze jednou denně, ale většinou až večer po práci a v klidu.