martina72 píše:
...Otázka zní - není to opravdu tím vzduchem?
Asi áno......
Ja som dnes v posilňovni skoro odpadol...... Totiž na rozdiel od ostatných mávam medzi sériami (a to sú väčšinou supersérie, mimochodm, do posilňovne chodím len raz týždenne, inak cvičím doma izometricky celé telo + jogínske asány, vešanie sa na hrazdu a stojkovanie, mostíkovanie, stabilizátory trupu...) krátke pauzy, a skoro vždy robím dokonca "supersérie" (odcvičím prsia, idem hneď na chrbát, potom krátka pauza, a znova, a znova...). Takto mi to vyhovuje, ale v posilňovni, hoci tam bolo otvorené veľké okno, nebol ŽIADEN čerstvý vzduch... Takže som neodcvičil celý tréning, lebo ma skoro klepla pepka... Musel som si sadnúť, srdce nechcelo prestať rýchlo biť...až som si myslel, že zavolám sanitku, veľa nechýbalo.... Počas toho, ako som v kresle čakal kým mi bude lepšie, a počúval tú otrasnú hudbu akú tam hrajú (mix medzi "gangsta" rapom, metalom a technom, ako kedy), dýchal ten hnusný teplý vydýchaný vzduch (prievan sa nekonal...), uvedomil som si, že hoci chodím do posilňovne len raz týždenne, tak mi to za to NESTOJÍ.... Asi si kúpim "závesný posilňovací systém", doma hrazdu mám, budem to mať kde uchytiť, A HLAVNE, dá sa s tým ísť cvičiť aj do prírody, alebo niekde inde vonku...
Áno, "na prkná" kulturistických súťaží sa človek nedopracuje cvičením len na závesnom posilňovacom systéme (niečo na štýl TRX, vlastne to isté, len iná značka...), ale ja o to nemám ani záujem... Zas na takom TRX sa dá telo precvičiť fakt ZDRAVO, komplexne (dajú sa robiť aj cviky na nohy samozrejme...)... Mňa už fakt prestali baviť činky... Ale na boky ramien ich treba využiť, tie sa totiž mimo kladky či jednoručky proste dobre neprecvičia...Ale to už sme u posilňovania, toto je téma o vzduchu