Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát lis 22, 2024 12:43 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Balkánský sýr / Feta
PříspěvekNapsal: úte lis 04, 2014 5:14 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon led 06, 2014 5:20 pm
Příspěvky: 186
Zdravím všechny,
jak si stojí zdravotně tyto sýry?
Co se týká mléka, tak asi vhodnější Feta no a potom už co může vadit je asi hodně soli.

Co si myslí ostatní? \"8)\"

_________________
Hodně zdraví, štěstí a úspěchů s hledáním správné cesty ke zdraví ;-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Balkánský sýr / Feta
PříspěvekNapsal: úte lis 04, 2014 7:33 pm 
Offline

Registrován: pon úno 10, 2014 7:37 pm
Příspěvky: 857
Nickname píše:
Zdravím všechny,
jak si stojí zdravotně tyto sýry?
Co se týká mléka, tak asi vhodnější Feta no a potom už co může vadit je asi hodně soli.

Co si myslí ostatní? \"8)\"

Ahojky,
Feta je zdravy syr, vyrabi se z koziho a ovciho mleka a obsahuje spoustu hodnotnych latek ...napr. vapnik, riboflavin, B6, B12, fosfor, zinek, selen, ...ale zaroven taky hodne soli. Lide, kteri ho casto pouzivaji, ho nejdriv oplachnou pod tekouci vodou (na cedaku) a pak ho zaliji mlekem a na 3-5 hodin ulozi zpatky do lednice. Pak ho opet oplachnou pod tekouci vodou a je pripraven k pouziti.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Balkánský sýr / Feta
PříspěvekNapsal: úte lis 04, 2014 11:17 pm 
Offline

Registrován: stř bře 07, 2012 9:59 pm
Příspěvky: 127
Bydliště: Olomouc
Nestačilo by udělat jedno vlákno mléčné výrobky?
S takovou tady spadne server \":)\"
Jinak nic ve zlým \":)\"

_________________
Suffering should be creative, should give birth to something good and lovely


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Balkánský sýr / Feta
PříspěvekNapsal: stř lis 05, 2014 5:29 pm 
Offline

Registrován: pon úno 10, 2014 7:37 pm
Příspěvky: 857
stejski píše:
Nestačilo by udělat jedno vlákno mléčné výrobky?
S takovou tady spadne server \":)\"
Jinak nic ve zlým \":)\"

To by rozhodne stacilo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Balkánský sýr / Feta
PříspěvekNapsal: stř lis 05, 2014 6:10 pm 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 964
Zdravotně si stojí asi stejně jako jiné sýry.
Naprosto je k životu nepotřebujete, jsou povětšinou velmi chutné, nikterak zvláště Vám neprospívají ani neškodí. Je to poměrně drahá obživa, kategorie pochutiny.
Sůl omyjete, jak psala miram, ostatně, při rozumné konsumaci to nehraje žádnou roli.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Balkánský sýr / Feta
PříspěvekNapsal: pát lis 07, 2014 1:48 am 
Offline

Registrován: čtv říj 30, 2014 12:26 am
Příspěvky: 17
Takže mléko samotné je fujky, ale sýry až takový problém nejsou?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Balkánský sýr / Feta
PříspěvekNapsal: sob lis 08, 2014 11:46 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
sajťas píše:
Takže mléko samotné je fujky, ale sýry až takový problém nejsou?

Mlieko je kontraverzné jedlo. Väčšine je zrejmé, že kozie mlieko je lepšie stráviteľné ako kravské, Treba ďalej rozlišovať mlieko od zvieraťa, ktoré sa pasie niekde na lúke na čerstvom vzduchu a svieti na neho slnko od toho, čo stojí celý deň v maštali kŕmi sa granulami a svietia na neho úsporné žiarovky. Je jedno či je to kravka alebo koza. Všetkého treba konzumovať s mierou aj mlieka aj syrov. Videl si niekedy jesť francúzov? Oni si dajú plátok syra pre chuť a nie 250 gramov aj viac na posedenie, ako to robia ľudia v mojom okolí. Syry zo supermarketu nejem, kúpim si drahší na salaši alebo od farmára, kde vidím ako zvieratá chová. Nemám k dispozícii síce taký výber ako je v supermarkete ale mne osobne to nevadí, uspokojím sa síce s málom, ale v dobrej kvalite. Mlieko ako také nepijem, občas ho využijem do ovocného koláča zo špaldovej alebo jáhelnej múky aj to iba vo forme kefíru. Koláče s kefírom sú podľa môjho názoru lepšie. Takže syry nie sú problém ak sa jedia s mierou a prírodné, bez konzervačnej chémie a z mlieka zdravých voľne sa pasúcich zvierat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Balkánský sýr / Feta
PříspěvekNapsal: stř lis 12, 2014 6:26 pm 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 964
sajťas píše:
Takže mléko samotné je fujky, ale sýry až takový problém nejsou?

Podobné dotazy jsou furt to samé. Dle některých názorů (a třeba i mého) je fuk, co jíte. Hlavně toho jezte co nejméně, pokud možno vůbec, a vařte a jezte vždy s dobrou myslí.
Znám případ, kdy několikaleté pití mléka v množství 3 l denně (bylo pito na žízeň, vychlazené) skončilo selháním ledvin. Přímou souvislost ale nenajdete.
Obecně si myslím, že ptáti se na sýry, zda jsou zdravé, jest stejně zbytečno. V Čechách je sýr z krámu jednou z nejdražších potravin vůbec, je v průměru dražší než maso (které jest velmi zdravou a jednoduše a chutně použitelnou potravinou - nikoli ovšem nezbytnou). Domácí sýry a tvarohy jsou samozřejmě levné a velmi dobré, ale zas - kolik teho sníte a za jak dlouho to vyprodukujete, to je o stylu života? Kila to jistě nebudou.
A obecně, mimo kozího mléka vychlazeného čerstvého, není skoro žádné mléko dobře pitelné, nechutná, příliš mastné nebo strašně sladké, co s tím? Zakysané jistě, to se mění v docela příjemné věci.
Tož, je to jen názor a zkušenost, omezená.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Balkánský sýr / Feta
PříspěvekNapsal: ned lis 23, 2014 7:06 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Nickname píše:
Zdravím všechny,
jak si stojí zdravotně tyto sýry?
Co se týká mléka, tak asi vhodnější Feta no a potom už co může vadit je asi hodně soli.

Co si myslí ostatní? \"8)\"

Jednou za čas proč ne, ale jinak soli kvanta a při větší konzumaci budete nasolený jako slaneček.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Chlorid sodný
PříspěvekNapsal: ned lis 08, 2015 9:55 pm 
Offline

Registrován: ned lis 08, 2015 9:50 pm
Příspěvky: 1
Znáte nějakou brynzu bez chloridu sodného?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chlorid sodný
PříspěvekNapsal: ned pro 27, 2015 10:39 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
AdrienElixir píše:
Znáte nějakou brynzu bez chloridu sodného?

To jsem nikdy neslyšel, myslím že bez soli ji nikdo nedělá.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz