janna.verner píše:
Dobrý den pane Jardo,
můžete mi, prosím, poradit, jak na štítnou žlázu? Jak při mých aktuálních hodnotách TSH z krev. séra brát lugol se selenem?
( TSH.......9.340........mIU/l.....-ref. meze jsou 0.270 - 4.200)
Mám tedy více než 2x zvýšené hodnoty za tou horní hranicí.
Prášky Eutyrox jsem měla asi před 10-ti lety, ale asi po měsíci jsem je přestala brát, necítila jsem žádné změny. Brala jsem kapky Joalis, udělala trojčátko, pak kůru ořešákem americkým, dělám pravidelně klystýry a proběhlo celkové odčervení u poradce p. Bláhové (byly to kvanta prášků, bohužel je mi hůř než předtím).
Dělám si pravidelně očisty jater oliv. olejem a grepem, občas čistím ledviny pichtovým olejem podle Cingroše, pak dělám očistu bobkovým listem 1x ročně už asi 3roky. Pijeme HCL , beru i betain, chlorelu(5 let), b-komplex beru každý den. . Asi rok jsem se odkyselovala Tepperw. směsí, teď se nedá sehnat, tak kupuji zásaditou směs v DM.
Už rok beru denně 2tbl. Selenu a 40 kapek lugolu, bohužel se mi výsledky nelepší, není mi vůbec dobře.
Do toho mívám hrozné migrény, kdy zvracím, nevidím.... Na migrénu mi někdo poradil pelyněk. V tobolkách tedy beru už dlouho Artemisinin( s přestávkami)- výsledek bohužel zatím žádný.
Občas beru Schindelovy minerály, protože u těch migrén mívám i průjmy, tak abych si doplnila minerály.
Jím hodně bio zeleniny s jablečný octem a oliv.olejem, zeleninové smoothie, piju zel. šťávy, kefír z tibet. houby se lněným semínkem, občas kokosový olej (stravuji se vlastně už 2 roky podle vašich rad zde fóru). Už skoro rok doma pijeme jen osmotickou vodu 2,5l denně s chloridem hořečnatým a himal. solí, do ní si přidávám i 10 kapek jódu( piju přes den). Byla jsem vždycky štíhlá, to si hlídám. Vážím 57 kg, je mi 43let.
Doktorka mě posílá na operaci se štítnou žlázou, tu jsem odmítla. Moje mama má odoperovanou půlku štítné žlázy, změny žádné.
Koupila jsem tedy další zásobu Selenu(100mg), Lugolu-opsáno z etikety -1kg roztoku obsahuje 10g jodidu draselného, 965g dest.vody (1% roztok z fóra U pramene) a z ebay koupila i Boron chelate 3mg - 100 kapslí.
Stravuji se zdravě, maso nejím vůbec, jen mořské ryby se zeleninou , nikdy jsem nejedla smažené, jen na sladkém občas ujedu, ale hlídám se!
Můžete mi prosím poradit? Asi dělám něco špatně....
Děkuji!
Tak prvně asi blbě chápete ty vztahy v těle, protože píšete že u migrén máte průjem, ale ono je to tak že prvně rozhodíte střeva, tedy prvotní je ten průjem a pak bolesti hlavy z toho vyplývající. Základ je tedy rovnat střeva a nestarat se o hlavu. Také štítnou je třeba chápat jako kotel v domě, tedy topit dost a správným palivem. Doplňky které popisujete slouží spíše na podpal kotle, tedy fungují zhruba jako hadr s benzínem, prostě chvilku prudce hoří a pak nemá co hořet, tedy opět vše blbě pokud dostatečně nejíte. Štítnou brzdí především PUFA ve stravě a to jak omega 6, tak omega 3 pokud jich jíte více jak 10% celkového objemu snědeného tuku. S tímto se bez přesného výpočtu na nutriční kalkulačce pohne sotva, to nikdy nejste schopna zjistit co děláte blbě a proto problém přetrvává. Již jsem zde vše popisoval, ale pokud si nebudete jistá klidně mě zavolejte a vše vysvětlím.