Denny píše:
Díky Xione, rád bych přešel také na ,,zelené", protože jsem již dříve přišel na to, že tato strava sama o sobě vyřeší spousty našich problémů. Ale jsem v situaci, kdy si nemůžu finančně dovolit nakupovat tolik ovoce, zeleniny aj. Přesto všechno jsem do svého jídelníčku zařadil co nejvíce této stravy a naopak již před půl rokem vyřadil maso, sladkosti a krom vody všechny ostatní nápoje.
Naprosty suhlas s mohym, nehovoriac o tom, ze na surovom staci jest podstatne menej. Ano, psychika a roztiahnuty zaludok si ziada viac, ale to je problem psychiky a zaludka, a da sa riesit. Je to boj, na viacerych frontoch, no ked ho clovek aspon ciastocne vyhraje, pociti, co je to zdravie a vitalita, a vlastne len nadobudne pocit, ze sa len priblizil k prirodzenemu stavu, neziskal nieco nove.
Priklad, denne menu stoji 3,50E, ludia to bezne kupuju, este si k tomu davaju veci navyse. To je jeden chod, ktory si kupia cez pracu. Za tu cenu mozem mat: 2 ananasy (3-4 kg) alebo 5-7kg jablk alebo mrkvy, 3-3,5kg grepov alebo 3-4kg pomarancov. Ak si k tomu zacnes vyrabat sirnu patlaninu, ktora sa da doriesit za 30-50 centov za den, tak spolu s ovocim bezproblemov vystacis za 2,50E na den a kaloricky budes pokryty. K tomu trochu stavy, nejake doplnky, a telu nic nemoze chybat, podla mna strava zalozena na surovom ovoci je najlacnejsia strava.