[b:6rpepl6f]OTÁZKA OHĽADOM KEFÍRU[/b:6rpepl6f] : Keď po 24 hodinách robenia kefíru v izbovej teplote ho preložím (ale už bez zŕn) do chladničky na ďalších 12-36 hodín, pričom ten kefír chcem s prídavkom masla, medu a nejakého ovocia, [u:6rpepl6f]tak je dobré to "sekundárne fermentovať" už s tým maslom, medom a ovocím (banán, alebo marhule, alebo maliny), či je dobré tie prídavné potreviny s kefírom zmiešať až po uplynutí sekundárnej fermentácie ?[/u:6rpepl6f]
Ja si totiž myslím, že keď dám sekundárne fermentovať kefír rovno aj s medom (enzýmy v mede), maslom (nepasterizované - enzýmy v masle) a nejakým surovým ovocím (enzýmy), tak za tých 12-36 hodín sekundárnej fermentácie by sa mohli "nafermentovať" aj to maslo, med a ovocie, nie ? ... Alebo práve naopak by ten med a ovocie (maslo určite nie, to je zložka mlieka) mohli SPOMALIŤ sekundárnu fermentáciu kefíru ? Ak náhodou áno, mohlo, ale aj nemuselo by to byť na škodu - podľa toho, na aký kefír by som mal viac chuť. DôLEŽITÉ JE, ABY MA Z NEHO NEPREHNALO (z 24 hodín robeného v izbovej teplote ma nepreženie, neviem ako tomu bude keď ho ešte nechám sekundárne fermentovať - keď bude príliš kyslý, tak s hojným prídavkom masla (tuk) to môže napodobiť "prehánku", akú vytvorí olivový olej s citrónom...)...
VŠETKO UKÁŽU SKÚSENOSTI....... Ale ak viete odpoveď, môžte napísať