johny54 píše:
To jsou zase moudra. To mu uskodi napr. lnene seminko? Ja ho jim casto, chutna mi a citim se po nem lip. Nevim proc bych ho nemel jist jen proto, ze vetsina lidi ji spis maso.
...apsoň vidíš, akú silu má tvoja viera, resp. autohypnóza...
... cítiš sa lepšie vďaka ľanovým semienkam, ktoré obsahujú vysokooxidujúci tuk, ktorý začne oxidovať hneď ako ho zješ (predpokladám, že si ľan melieš), pretože v žalúdku nemáš vákuum, takže tam prebieha oxidácia, a to hlavne prvých 30-60 minút, keď jedlo ktoré zješ, sa ešte nedostáva do styku s tráviacimi šťavami.......
Ono jesť niečo, čo obsahuje látku ktorá keď sa dostane ku kyslíku tak rýchlo oxiduje a stáva sa karcinogénna, to už hovorí o blbosti. Niečo také nehrozí ani u mäsa, ani u živočíšneho tuku..... Dokonca tam nerobí problém (silnejším náturám, ktorým nevadí zápach) konzumovať mäso aj zhnité, bez toho, aby si poškodili zdravie, ba práve naopak.... Skús to s ľanovým semenom či inými semenami, ktoré zhnijú.....alebo sú v štádiu oxidácie.....
Neviem prečo si niektorí ľudia myslia, že sme vtáky.... a idú "zobať" mikrosemená ľanu (alebo maku), ktoré treba rozkusať 5 minút, a aj to sa podarí rozkusať len každé tretie... k tomu to hnusne chutí. Akoby maslo pasúcich sa kráv na lúke, bryndza, kozie syry, atď....nemali dostatok omega3, a ešte v oveľa vstrebatelnejšej forme.........
_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa.
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda