Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 4:38 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 122  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: sob kvě 01, 2010 10:29 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
sad píše:
Děkuji , vyzkouším . Za jak dlouho po jídle SP + zelenina je vhodné pit šťávu či čaj / nebo čaj je vhodné pít před SP / a následně opět SP + zelenina a jaké množství zeleniny je vhodné / nebo zde platí neomezeně / ?

Pití jiné tekutiny, než čerstvé šťávy, vždy 30 minut před i po jídle. U té zeleniny platí neomezeně, něco se jíst musí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: sob kvě 01, 2010 10:41 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
MICHALA píše:
Začala jsem přidávat do patlaniny odtučněný kakaový prášek z nepražených kakaových bobů a vršek zdobím náčenými mandlemi. Nyní ji rádi konzumují i manžel a syn, kterému dříve vadila chuť lněn. oleje. Někdy přidám nakrájený banán a opravdu vydatná snídaně zasytí na celé dopoledne. Myslím, že jsem tedy vylepšila i naše zásobení hořčíkem ?
Jen mám trochu problém s kefírovými kvasinkami, i přes čištění jsou najednou častěji slizké a kefír má tedy samozřejmě pachuť, navíc již asi nebude úplně OK. Včera jsem se je opět snažila pečlivě vyčistit po jednotlivých kouskách pod vlažnou tekoucí vodou ( aby mi úplně neumrzly ruce), snažila jsem se dostat do všech zakoutí, bohužel se mi i trochu potrhaly, dělala jsem to skoro hodinu ( vyrábím nyní litr kefíru denně). Dnešní kefír byl o něco lepší, stále to ale nebylo úplně ono a opět už je tam sliz. Mléko používám čerstvé, ale kupované v Lidlu ( jinou možnost zatím nemám). Poraďte, jak je čistíte vy a jak často.
Díky Michala

Tak sice naprosto nechápu, kde jste se na těchto stránkách dostala k takové hovadině, jako je mytí kefírových zrn. Na internetu tento nesmyslný blábol kdysi nějaký magor napsal, všichni to opsali a spousta lidí si touto kravinou ničí zdraví i nervy. Já tady všude před tímto počínáním důrazně varuji a sám jsem kefírová zrna nikdy neumýval. Člen teto vám to píše správně a ten sliz je právě to, co je na tom kefíru nejlepší. Také umývání může houbu poničit, případně zcela zlikvidovat a to asi není vaším cílem. Prostě pouze přecedit, vrátit do sklenice a znovu zalít mlékem, to samé opakovat každých 24 hodin, nic jiného.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: ned kvě 02, 2010 8:19 am 
Offline

Registrován: pát bře 12, 2010 4:52 pm
Příspěvky: 68
Tak jsem to také asi měsíc dělala a nebyl tam žádný sliz. Nyní je v hotovém kefíru část tekutiny a část hustá, při přendavání houbiček zpět do nového mléka se to přímo táhne a po nalití mléka na houbičky vzniknou trochu bubliny, navíc má kefír opravdu jinou chuť, takový když jsem ho dostala nebyl.
Houbičky chci samozřejmě uchovat, den jsem je nechala odpočinout ve vodě a nyní jim dávám mléko, tento "jiný" kefír jsme zatím dávali slepicím.
Myslíte tedy, že ho můžeme pít ? Nerada bych dětem způsobila nějaké potíže.
Díky Michala


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: ned kvě 02, 2010 9:02 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
MICHALA píše:
Tak jsem to také asi měsíc dělala a nebyl tam žádný sliz. Nyní je v hotovém kefíru část tekutiny a část hustá, při přendavání houbiček zpět do nového mléka se to přímo táhne a po nalití mléka na houbičky vzniknou trochu bubliny, navíc má kefír opravdu jinou chuť, takový když jsem ho dostala nebyl.
Houbičky chci samozřejmě uchovat, den jsem je nechala odpočinout ve vodě a nyní jim dávám mléko, tento "jiný" kefír jsme zatím dávali slepicím.
Myslíte tedy, že ho můžeme pít ? Nerada bych dětem způsobila nějaké potíže.
Díky Michala

Najpravdepodobnejšie sú dve možnosti. Kefír treba premiešavať, ak nemiešaš, dostane sa ku kefírkaam menej mlieka a môžu vytvárať zrazeniny. Alebo máš na ten liter mlieka už moc kefírok a tie vytvárajú rýchlejšie a väčšie zhluky. To, že spomínaš rozdelenie kefíru na tekutinu a husté nasvedčuje, že sa oddeľuje srvátka - nie je to na závadu, stačí dobre premiešať. Ak nechceš aby sa to oddeľovalo, miešaj ho častejšie. Keď robíš kefír pri izbovej teplote, musíš častejšie zamiešať. Keď robíš v chladničke, stačí ráno a večer vybrať ho, zamiešať a vrátiť do ľadničky. Kefírky sa po tom kúpeli čo si im spravila, musia spamätať. Daj im čas, zodvakrát im ešte vymeň mlieko, oni začnú zase kefírovať. Pokiaľ sú biele, tak im nič nechýba, problém by bol, keby zhnedli, to by bolo viac menej po nich.
A neumývaj!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: ned kvě 02, 2010 9:04 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
MICHALA píše:
Tak jsem to také asi měsíc dělala a nebyl tam žádný sliz. Nyní je v hotovém kefíru část tekutiny a část hustá, při přendavání houbiček zpět do nového mléka se to přímo táhne a po nalití mléka na houbičky vzniknou trochu bubliny, navíc má kefír opravdu jinou chuť, takový když jsem ho dostala nebyl.
Houbičky chci samozřejmě uchovat, den jsem je nechala odpočinout ve vodě a nyní jim dávám mléko, tento "jiný" kefír jsme zatím dávali slepicím.
Myslíte tedy, že ho můžeme pít ? Nerada bych dětem způsobila nějaké potíže.
Díky Michala

To se špatně odhaduje, co jste tam vůbec namnožila, ale vhodný postup je několik dnů je pomalu, bez jakéhokoliv omývání, rozjíždět ve velice malém množství mléka, třeba i pouze v 1 dcl a teprve jak se chytnou, tak jim pomalu mléko přidávat. Samozřejmě by k tomuto účelu bylo nejlepší čerstvé nepasterizované mléko, optimálně kozí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: ned kvě 02, 2010 10:08 am 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 7:41 pm
Příspěvky: 133
Jarda píše:
Pití jiné tekutiny, než čerstvé šťávy, vždy 30 minut před i po jídle. U té zeleniny platí neomezeně, něco se jíst musí.

Ptal jsem se , protože v knize od H. Diamond - Fit pro život znamená zdravý/á a štíhlý/á píše autor ... po jídle je třeba čekat 3 hodiny a to ten denní jídelníček se tak natáhne , že poslední čaj bych pil až po desáté večer .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: ned kvě 02, 2010 6:15 pm 
Offline

Registrován: pát bře 12, 2010 4:52 pm
Příspěvky: 68
Díky za rady.
Michala


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: ned kvě 02, 2010 8:50 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
sad píše:
Ptal jsem se , protože v knize od H. Diamond - Fit pro život znamená zdravý/á a štíhlý/á píše autor ... po jídle je třeba čekat 3 hodiny a to ten denní jídelníček se tak natáhne , že poslední čaj bych pil až po desáté večer .

Některé rady z této knihy jsou opravdu neaplikovatelné do normálního života, to by jste nic jiného vlastně nedělal.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř kvě 05, 2010 4:37 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 7:41 pm
Příspěvky: 133
Jarda píše:
Jsou dvě možnosti, buď máte stále aktivní kvasinky, což by mohlo odstranit pár klystýrů s přidaným MMS, ale postupujte velice pomalu a opatrně navyšovat dávky. Druhá možnost je snížená tvorba žaludeční kyseliny a je vhodné to trochu vypozorovat. Vyzkoušejte to vylepšit konzumací zázvoru a pálivé papriky, což tvorbu dost zlepšuje a pokud by to nepomohlo, tak by to chtělo objektivní vyšetření a případnou suplementaci této látky.

Spíše ty zvuky jsou , jako když vypustíte vodu / např. z umyvadla a dojíždí ten zbytek do sifonu / a ještě cítím bubliny ve střevě jak se občas prohání / v pravo a potom v levo / zejména večer , ale občas . Jinak přidávám do klystýru MMS / jsem na 5 kap. na 1l - dávám 2l takže 10 kap. / a do SP přidávám trochu nastrouhaného zázvoru a pár sušených feferonek , jest-li to nevadí . Nemůže to být kombinací hořčíku / ráno 5 lžiček , večer 5 lžiček a v poledne 5 tablet / a čaje z Chanca Piedra ? Jinak necítím nafouklost břicha ani žádné bolesti , spíše mi to připadá , jakoby střeva rychle pracovala .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř kvě 05, 2010 7:26 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
sad píše:
Spíše ty zvuky jsou , jako když vypustíte vodu / např. z umyvadla a dojíždí ten zbytek do sifonu / a ještě cítím bubliny ve střevě jak se občas prohání / v pravo a potom v levo / zejména večer , ale občas . Jinak přidávám do klystýru MMS / jsem na 5 kap. na 1l - dávám 2l takže 10 kap. / a do SP přidávám trochu nastrouhaného zázvoru a pár sušených feferonek , jest-li to nevadí . Nemůže to být kombinací hořčíku / ráno 5 lžiček , večer 5 lžiček a v poledne 5 tablet / a čaje z Chanca Piedra ? Jinak necítím nafouklost břicha ani žádné bolesti , spíše mi to připadá , jakoby střeva rychle pracovala .

Záleží na tom zda máte normální defekaci a stolice je formovaná. Pokud je řídká, nebo dokonce průjmovitá, tak je možné, že toho hořčíku berete zbytečně mnoho a pak by bylo rozumné ubrat. Jinak to ostatní je v pořádku a ničemu to nevadí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř kvě 05, 2010 8:11 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 7:41 pm
Příspěvky: 133
A ty zvuky ? Nemůže to bít nějaké kvašení v tenkém střevě . Zkusil jsem si měřit PH během dne a stále mezi 6 - 7 / pentaphan /.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř kvě 05, 2010 8:48 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
sad píše:
A ty zvuky ? Nemůže to bít nějaké kvašení v tenkém střevě . Zkusil jsem si měřit PH během dne a stále mezi 6 - 7 / pentaphan /.

To záleží na tom zda jdou prdy, nebo ne. Pokud prdíte, tak bych to na ty kvasinky viděl, ale může to být více možností. Můžete na to vyzkoušet po jídle Pancreolan, vždy tak 2 tablety a to vám ukáže zda to je slinivka. Také to pH nic moc, měl by jste se dostat alespoň jednou denně na hodnotu 7,5-7,8 pH, optimálně v odpoledních hodinách.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř kvě 05, 2010 9:18 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 7:41 pm
Příspěvky: 133
Před 3 týdny jsem si nechal vyzkoušet ranní moč v laboratoři a výsledek PH 7 . Pancreolan nemá nějaké vedlejší účinky .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř kvě 05, 2010 9:39 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
sad píše:
Před 3 týdny jsem si nechal vyzkoušet ranní moč v laboratoři a výsledek PH 7 . Pancreolan nemá nějaké vedlejší účinky .

To musíte měřit i několikrát denně, aby jste si dokázal udělat přesnou představu jak váš organizmus reaguje. Pancreolan jsou pouze enzymy a pomohou unavené slinivce, čili pokud to potom zmizí, tak ji dejte na delší dobu menší oddych, ať se může porovnat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř kvě 05, 2010 9:41 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 7:41 pm
Příspěvky: 133
Oddych v jakém smyslu ? Pokračovat v tabletkách nebo už bez nich a po jídle zapít vodou ?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz