SemTamTuPrídem píše:
Ale kde by som mal istotu, ze losos bude uloveny vo volnej prirode, a nebude chovany a krmeny granulami?.. A aj co sa tyka cerstvosti... U sardiniek mam istotu. U lososa nie. A navyse, lososa by som musel doma pripravovat (dajme tomu 700g lososieho mäsa) a rozdelit na 7 casti, z toho 4-5 zamrazit... Kazdy tyzden by napachla kuchyna lososom... A teraz sa ho naucit vysmazit ci upiect...lebo podusit vo vode asi tazko, ze ?... A ako vravim, nemam istotu povodu - moze byt chovany na granuliach, nemusi pochadzat z volnej prirody...A ja chcem jedine z volnej prirody. Navyse sardinky ma vyjdu lacnejsie, uz si pripravene, nadavkovane, nic nemusim mrazit, rozmrazovat...
Ano, raz za tyzden, ale kludne aj raz za 2, spravil by si proste viac. Je to trochu casu, ale upiect to nieje tazke, alebo osmazit na panvici... ale to ma zaraza, ked tak obhajujes maso, ze nevies opiect ani najjednoduchsiu masovu potravu, rybu? Ci vsetko varis? Ci ako? Ako paleo zastanca, by si mal vediet dokonca upiect maso vo volnej prirode... nech si to ti paleo vyskusaju, ulovit, stiahnut z kose, a opiect... tak to totiz paleo ludia robili. Toto moderne paleo mi pride vtipne, iba po restikach chodia a obhajuju paleo.
Pride mi to chore, ked obhajujes lovcov zberacov, musis predsa vediet chytit rybu a opiect ju vo volnej prirode.
Ako jasne, ani konzument chleba nemusi vediet pestovat obilie, a upiect si chleba. Mne sa napriklad piect chleba nechce, nemam to rad... este ani v tych modernych pekarnickach. Ale u masa by som asi spravil vynimku, tam sa tak podvadza vsade, ze proste jedina moznost mi prijde vediet si zohnat kvalitne maso a upiect si ho sam. na konzervy by som sa asi vykaslal, pravidelne jest konzervu, by sa mi nechcelo. U masa sprav vynimku a neries to konzervami.