Jindra píše:
osobně toto považuji za nesmírně podstatnou věc a hlavní důvod, proč jsem lis pořizoval, šťáva z něj teče dá se říct celkem nekontaminovaná. Zato ta vláknina, co leze otvorem vedle, jó ta je nacucaná chemií
Ne kazdy rad klystyry.....
...tak dotaz na ocistu strev kupovanou vlakninou....
JAKOU formou do tela dostat dost VLAKNINY???
Ja myslim ze dukladne omyti ovoce tu nejhorsi chemii smeje a vlakninu do sebe by clovek taky mel dostat jakoukoli formou...a pokud spolehate na vlakninu z obilovin tak ta zas muze byt plna plisni...Vlaknina ma pusobit v tele jako takove koste, v jake forme tedy ma clovek do sebe dostat vlakninu?? Brat ji kupovanou je nebezpecne to muze vycucat z tela dulezite mineraly(pokud je to napr.jen jeden druh vlakniny..)...
Ono brat kupovanou vlakninu je uz nutne o tom neco vedet....nejlepe smes namichanych RUZNYCH typu vlaknin-od hrube pres jemnou az po pektin...(my jsme kdysi kupovali Soter od Aury(vyrabi fy Proces), neco podobneho vyrabi levneji myslim i Global3000). Zvyseny prisun tekutin je nutny(treba i 2-3x vice oproti bezne spotrebe...). Nejprirozenejsi by asi bylo to nekupovat(i kdyz na PROCISTENI STREV asi vhodne pro ty co neholduji klystyrum...!!
). Prirozenejsi by bylo dostavat dost(???) vlakniny do tela potravou--v jake forme ale tedy?
Dotaz k loupani ovoce(zeleniny):To jako loupete nejen ovoce ale i skrabete zeleninu??(Nebo jen pijete stavy a syrovou zeleninu a ovoce vubec nejite??--Ve slupce je nejen chemie ale i nejvic slunicka(nebo ze zeminy u zeleniny mineraly a prospesne bakterie...) se odrazi na mnozstvi zivin ve slupce....