Pánové, na každý argument se najde protiargument, např. z hlediska níže vyvrácené teorie překyselení organismu je krabicové UHT mléko výhodnější díky zničení enzymu xantioxidáza, který se účastní katabolismu purinů s tvorbou kyseliny močové. To je přeci to, na co si vegetariánská sekta hystericky stěžuje, že ta trocha bílkovin v mléce překyseluje, přitom je všeobecně známo, že se při jejich trávení zvyšuje produkce HCl a vstřebávání vápníku, který pak odvádí kyselé odpadní produkty metabolismu těchto bílkovin a purinů z nich a těmi světélkujícími testy se alespoň na trávení masa ověřilo, že zvýšené množství vápníku v moči pochází z potravy a ne z kostí. Takže už zbývá hlídat pouze správný poměr sodíku k draslíku a jeho nedostatek v podobě zeleniny. Ostatně na to úzkostlivě klade důraz Gersonova terapie. A že je ohřevem zničena alkalická fosfatáza nutná pro výstavbu kostí, je snad někdo z Vás ještě v růstu jako telata?
Příčinu osteoporózy je tedy třeba hledat jinde - nedostatek Vitamínu D, zvýšená tvorba parathormonu a estrogenní dominance, vyčerpání osteoblastů při nadměrném příjmu vápníků a současném nedostatku hořčíku pro stavbu kosti a jeho vyplavování za účelem udržení viskozity krve - hořčík totiž krev ředí, vápník ji zhušťuje a máte konečnou příčinu srdečních kolapsů upocených sportovců, běžců a zahradníků.
Homogenizované mléko a margarín (rostlinné oleje) se dávají do souvislosti s infarkty, problém je, že se tyto technologie začaly používat ve stejné době, tudíž se neví, co škodí víc. Nicméně si myslím, že při vyvážené stravě, zdravé střevní mikroflóře (kvašená zelenina a kysané mléčné výrobky, vláknina především rozpustná a rezistentní škrob) a dostatku kyseliny listové se není třeba strašit. Na každé potravině se nějaká moucha a antinutrient najde, ale co nechápu je homogenizace, když na výrobu polotučného mléka stačí pouze sebrat smetanu. Mléko také přirozeně obsahuje estrogen a přebytek vápníku v poměru k hořčíku, který se však dá regulovat stravou.
V tom je ta zrůdnost, že si to nebezpečí a sčítání zátěží lidé ani neuvědomují a pak stačí nepříznivá kombinace kuřáka pijícího po ránu kvůli snadné stolici (zavodnění) a místo snídaně (sacharidy) půl litru průmyslově vyrobeného mléka, přes den popíjejícího 1-2 lahve kolové limonády s cukrem a zároveň využívajícího fast food smažený na rostlinném oleji a je jako u mého švagra a mnohých jiných vymalováno.
https://www.westonaprice.org/health-topics/know-your-fats/milk-homogenization-heart-disease/https://skramlikova.wordpress.com/2017/01/20/kdyz-mleko-tak-nehomogenizovane/http://www.bezpecnostpotravin.cz/pohlavni-hormony-v-mlece-a-vejcich-v-trzni-siti.aspx?laos=77https://www.badatel.net/ako-pasterizovane-mlieko-doslova-nici-nase-kosti-zvnutra-a-zivi-rakovinu/