Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 2:20 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 79  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát čer 16, 2017 1:19 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Nickname píše:
:arrow: ctihodnymuz
ten blábol co jste napsal myslíte vážně? \":roll:\" Vy z toho ještě uděláte za chvíli vědu \":roll:\"
pohledal jsem Vám něco kde z toho vědu jako Vy nedělají... https://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10003 ... v-mlekarne

Tiez som pozeral s vyplestenymi ocami, co popisal.. bohemilk obcas kupujem, na vyrobu kefiru, jedno z tych kvalitnejsich mliek. U Bio-mliek su este vyssie normy, a tie su tiez klasicke obchodne mlieka.
Niekde to hentak mozno robia, ale urcite nie u mliek, ktore su oznacene ako cerstve. (vacsinou vo flasi, s trvanlivostou max 7-10 dni) A ta pasterizacia prebieha na 72 stupnov, vola sa to setrna pasterizacia. Homogenizacia je len rozbitie velkych tukovych zhlukov na mensie, robi sa to pri vysokych otackach, ale je to len mechanicky postup. Horsie je to u krabicovych mliek s trvanlivostou 3 mesiace, tam je pouzita aj UHT, vysoka pasterizacia, ale to mlieko ani nekysne. To je jasne, ze to kupuje len magor... ale treba odlisit tieto krabicove mlieka (netreba ich ani skadovat v ladnicke, uz to je do oci bijuce), a cerstvych mliek, ktore treba udrzovat v chlade a max 7-10 dni.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát čer 16, 2017 4:05 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1973
Pánové, na každý argument se najde protiargument, např. z hlediska níže vyvrácené teorie překyselení organismu je krabicové UHT mléko výhodnější díky zničení enzymu xantioxidáza, který se účastní katabolismu purinů s tvorbou kyseliny močové. To je přeci to, na co si vegetariánská sekta hystericky stěžuje, že ta trocha bílkovin v mléce překyseluje, přitom je všeobecně známo, že se při jejich trávení zvyšuje produkce HCl a vstřebávání vápníku, který pak odvádí kyselé odpadní produkty metabolismu těchto bílkovin a purinů z nich a těmi světélkujícími testy se alespoň na trávení masa ověřilo, že zvýšené množství vápníku v moči pochází z potravy a ne z kostí. Takže už zbývá hlídat pouze správný poměr sodíku k draslíku a jeho nedostatek v podobě zeleniny. Ostatně na to úzkostlivě klade důraz Gersonova terapie. A že je ohřevem zničena alkalická fosfatáza nutná pro výstavbu kostí, je snad někdo z Vás ještě v růstu jako telata?

Příčinu osteoporózy je tedy třeba hledat jinde - nedostatek Vitamínu D, zvýšená tvorba parathormonu a estrogenní dominance, vyčerpání osteoblastů při nadměrném příjmu vápníků a současném nedostatku hořčíku pro stavbu kosti a jeho vyplavování za účelem udržení viskozity krve - hořčík totiž krev ředí, vápník ji zhušťuje a máte konečnou příčinu srdečních kolapsů upocených sportovců, běžců a zahradníků.

Homogenizované mléko a margarín (rostlinné oleje) se dávají do souvislosti s infarkty, problém je, že se tyto technologie začaly používat ve stejné době, tudíž se neví, co škodí víc. Nicméně si myslím, že při vyvážené stravě, zdravé střevní mikroflóře (kvašená zelenina a kysané mléčné výrobky, vláknina především rozpustná a rezistentní škrob) a dostatku kyseliny listové se není třeba strašit. Na každé potravině se nějaká moucha a antinutrient najde, ale co nechápu je homogenizace, když na výrobu polotučného mléka stačí pouze sebrat smetanu. Mléko také přirozeně obsahuje estrogen a přebytek vápníku v poměru k hořčíku, který se však dá regulovat stravou.

V tom je ta zrůdnost, že si to nebezpečí a sčítání zátěží lidé ani neuvědomují a pak stačí nepříznivá kombinace kuřáka pijícího po ránu kvůli snadné stolici (zavodnění) a místo snídaně (sacharidy) půl litru průmyslově vyrobeného mléka, přes den popíjejícího 1-2 lahve kolové limonády s cukrem a zároveň využívajícího fast food smažený na rostlinném oleji a je jako u mého švagra a mnohých jiných vymalováno.

https://www.westonaprice.org/health-topics/know-your-fats/milk-homogenization-heart-disease/
https://skramlikova.wordpress.com/2017/01/20/kdyz-mleko-tak-nehomogenizovane/
http://www.bezpecnostpotravin.cz/pohlavni-hormony-v-mlece-a-vejcich-v-trzni-siti.aspx?laos=77
https://www.badatel.net/ako-pasterizovane-mlieko-doslova-nici-nase-kosti-zvnutra-a-zivi-rakovinu/

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Naposledy upravil Alopat dne sob čer 17, 2017 12:53 pm, celkově upraveno 3

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát čer 16, 2017 6:36 pm 
Offline

Registrován: pát úno 14, 2014 9:11 pm
Příspěvky: 188
Bettak píše:

Možná přejdu na čerstvé mléko z obchodu,protože to syrové je k dispozici 1x týdně.

Díky za zkušeosti

môžete si to domáce mlieko namraziť do zásoby

_________________
Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost. Werich


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát čer 16, 2017 6:52 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 03, 2016 10:24 am
Příspěvky: 349
Moonika píše:
môžete si to domáce mlieko namraziť do zásoby

To asi nemožete ... mléko (nebo pivo) se namražením nevratně (a pro původní účel nepoužitelně) změní ...
Ale vy jste to jistě myslela ironicky a já dávám zcela nadbytečnou hlášku pro naprosté neznalce. \":D\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát čer 16, 2017 8:30 pm 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
A ja tu mám suprovú ovčiu žinčicu, je lepšia než všetky Vaše jogurty a krabicové mlieka.

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát čer 16, 2017 11:36 pm 
Offline

Registrován: pát úno 14, 2014 9:11 pm
Příspěvky: 188
Deane píše:
A ja tu mám suprovú ovčiu žinčicu, je lepšia než všetky Vaše jogurty a krabicové mlieka.

suprová môže byť ale žinčica sa zahrieva na vyššiu teplotu takže sa asi väčšina prospešných baktérií zlikviduje, na rozdiel od bežnej srvátky po syre. (keď si prídete , hocikedy vám zdarma dám koziu srvátku po syre alebo tvarohu, prasa nechovám a všetku ju nezužitkujem a ľúto mi je vylievať ju)

_________________
Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost. Werich


Naposledy upravil Moonika dne pát čer 16, 2017 11:52 pm, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát čer 16, 2017 11:41 pm 
Offline

Registrován: pát úno 14, 2014 9:11 pm
Příspěvky: 188
ctihodnymuz píše:
To asi nemožete ... mléko (nebo pivo) se namražením nevratně (a pro původní účel nepoužitelně) změní ...

Pre pôvodný účel by malo byť naďalej použitelné obzvlášť keď riedite pol na pol s čerstvým(rozmrazené kozie sa trochu horšie syrí), keď mám v zime málo mlieka(kozie domáce), vždy si časť mlieka zmrazím a časť dám čerstvého a normálne sa s z neho dajú robiť jogurty, syry, acidko(kefír som dlhšie nerobila), baktérie dodávam po rozmrazení pri určitej teplote, podľa toho čo robím

_________________
Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost. Werich


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob čer 17, 2017 3:05 pm 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
Srvátka je len kyslá voda. Hustá žinčica aj zasýti.

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned čer 18, 2017 1:03 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 03, 2016 10:24 am
Příspěvky: 349
Moonika píše:
Pre pôvodný účel by malo byť naďalej použitelné obzvlášť keď riedite pol na pol s čerstvým(rozmrazené kozie sa trochu horšie syrí), keď mám v zime málo mlieka(kozie domáce), vždy si časť mlieka zmrazím a časť dám čerstvého a normálne sa s z neho dajú robiť jogurty, syry, acidko(kefír som dlhšie nerobila), baktérie dodávam po rozmrazení pri určitej teplote, podľa toho čo robím

Shodou okolností jsem kozy roky měl a s kozím mlékem nakládal různými způsoby. Proto jsem drze tvrdil, že zmražené a rozmražené je prostě už naprd. (stejně jako pivo \":)\" ) Pokud ale někomu tyto věci chutnají, klidně ....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon čer 19, 2017 10:24 am 
Offline

Registrován: pát úno 14, 2014 9:11 pm
Příspěvky: 188
ctihodnymuz píše:
Shodou okolností jsem kozy roky měl a s kozím mlékem nakládal různými způsoby. Proto jsem drze tvrdil, že zmražené a rozmražené je prostě už naprd. (stejně jako pivo \":)\" ) Pokud ale někomu tyto věci chutnají, klidně ....

Treba to vedieť urobiť tak aby to chutilo, napr tvaroh z kozieho by som určite nerobila pomalým klasickým zakysávaním 3dni a pod. ale urýchleným , pridaním baktérií, vtedy sa tam neprejaví kozia pachuť. atď... Konečne som si uvedomila koho mi tak pripomínate a že sa tu vlastne z fóra stratil prispievateľ martina(xy):D

_________________
Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost. Werich


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon čer 19, 2017 7:52 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 03, 2016 10:24 am
Příspěvky: 349
Kozí mléko vůbec žádnou pachuť nemá, je lahodné. Toho se docílí ale jen tím, že jsou kozy celý den venku, i v zimě, pasou se, mají pestrou stravu - koza ráda přikusuje kdeco rostlinného, i stromky, různé ... mají absolutně čisté chlévy (opravdu čisté) .... a dále, ani na pastvě, tím spíše NE doma, nepřijdou do styku s kozlem. Je nutno to chovat odděleně. I třičtvtěletý kozlík, synáček, už (na podzim) svým pižmem navoní mléko mámy, takže konec.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon čer 19, 2017 11:31 pm 
Offline

Registrován: pát úno 14, 2014 9:11 pm
Příspěvky: 188
ctihodnymuz píše:
Kozí mléko vůbec žádnou pachuť nemá, je lahodné. Toho se docílí ale jen tím, že jsou kozy celý den venku, i v zimě, pasou se, mají pestrou stravu - koza ráda přikusuje kdeco rostlinného, i stromky, různé ... mají absolutně čisté chlévy (opravdu čisté) .... a dále, ani na pastvě, tím spíše NE doma, nepřijdou do styku s kozlem. Je nutno to chovat odděleně. I třičtvtěletý kozlík, synáček, už (na podzim) svým pižmem navoní mléko mámy, takže konec.

To ja viem, keby nebolo lahodné tak ich nechovám:) za normálnych okololností je bez pachute ale raz keď som raz skúšala robiť tvaroh po starom, t.j. nechať prirodzene skysnúť, a to trvalo 3dni tak po tých 3dňoch už tam bolo cítiť pachuť, pokiaľ zakysávam na tvaroh pomocou pridania kultúr je to oveľa rýchlejšie(1deň) a absolútne bez pachute

_________________
Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost. Werich


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř čer 21, 2017 8:36 am 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
Moonika píše:
Konečne som si uvedomila koho mi tak pripomínate a že sa tu vlastne z fóra stratil prispievateľ martina(xy):D

Je to choré ak si dá chlap meno ktoré z neho robí ženu. Bolo tam číslo 72.

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř čer 21, 2017 8:50 am 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
S kozím mliekom som mal skúsenosti v dávnej minulosti keď som chodil pásť ako chlapec kozy a ja som to mlieko nepil. Jedna babka u nás mala dve kozy a robila tvaroh, piekla z neho koláče a nič z nich nebolo cítiť. Určite nepridávala žiadne baktérie.
Chuť mlieka ovplyvní to čím sa zviera kŕmi, kravám keď sme dávali výpalky, vtedy som to mlieko nevypil. Koza by to nezožrala. Vtedy (v 60-tich rokoch) sa moc o účinkoch kozieho mlieka nehovorilo, kozie mlieko pil málokto, dávalo sa prasatám. Kozy boli v stajni kde ležali vo svojich výkaloch poliatych vlastným močom a mlieko smrdelo. Babka ktorú som spomenul mala kozy vždy v čistom. A jej kozy sa pásli na poli za domom a neohrýzali kdečo.

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř čer 21, 2017 9:33 am 
Offline

Registrován: pát úno 14, 2014 9:11 pm
Příspěvky: 188
Deane píše:
S kozím mliekom som mal skúsenosti v dávnej minulosti keď som chodil pásť ako chlapec kozy a ja som to mlieko nepil. Jedna babka u nás mala dve kozy a robila tvaroh, piekla z neho koláče a nič z nich nebolo cítiť. Určite nepridávala žiadne baktérie.
Chuť mlieka ovplyvní to čím sa zviera kŕmi, kravám keď sme dávali výpalky, vtedy som to mlieko nevypil. Koza by to nezožrala. Vtedy (v 60-tich rokoch) sa moc o účinkoch kozieho mlieka nehovorilo, kozie mlieko pil málokto, dávalo sa prasatám. Kozy boli v stajni kde ležali vo svojich výkaloch poliatych vlastným močom a mlieko smrdelo. Babka ktorú som spomenul mala kozy vždy v čistom. A jej kozy sa pásli na poli za domom a neohrýzali kdečo.

Keď niektoré dni dostanú veľa čerstvej lucerky tak cítiť trochu zmenenú nie takú dobrú chuť, a pritom keď sú na lucerkovom sene tak je mlieko ok, celkovo najchutnejšie a najneutrálnejšie mlieko majú v zime keď sú na sene, aj keď v tom sene majú širokú škálu rastlín. Inak kozy ak môžu preferujú kry, lístie , tanín v nich má účinok proti gastrointestinálnym hlístam takže sa staráme aby ich mali pravidelne a napr. dubové lístie tiež trochu mení chuť mlieka, ako píšete záleží čo žerú. My ich máme v čistom, takže z prostredia mlieko u nás pachute nezíska. Čo sa týka toho tvarohu pridávam laktobacily aby sa proces kysnutia urýchlil, tá moja skúsenosť s chuťou po pomalom dlhom kysnutí nie je len moja, zhodli sme sa na tom viacerí chovatelia. Môže to byť kľudne zaočkované aj jogurtom, kyslou smotanou alebo acidkom(kto nemá priamo kultúry), proste tam ide o urýchlenie prekysania

_________________
Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost. Werich


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 79  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz