V mnoha radach se rika ze odpoledne ovoce ma vice tendenci kvasit v tele nez dopoledne.
Tyka se to jen nektereho ovoce(ktereho?), nebo i odpoledne mozno jist ovoce(do jake priblizne hodiny....?).
Pokud teprve zacinam jist vice cerstve ovoce, a nemam zatim odstavnovac, kolik minimalne by jste doporucoval asi tak snist ovoce za den? Napr.1-2 jablka, 1 banan, 1kiwi za den postacuje?(samozrejme cim vice tim lepe...jde mi o urcite voditko kdyz jim zrovna nektery den prevazne zeleninu, tak ovoce v ten den vubec neni potreba jist?
Mate nejake priblizne procentualni voditko kolik treba tydne je vhodny pomer ovoce vuci zelenine---je to uplne jedno nebo ma vice prevazovat zelenina oproti ovoci?
Ktere ovoce by podle Vas melo nejvic byt zastoupeno v potrave (
nase babicky pry rikavaly, ze kdo ji denne 1 jablko ten nebude potrebovat doktora..., takze jablko asi pro mne bude nejcastejsi ovoce...(a asi radeji z CR nez ta z dovozu). Kvuli zasaditosti asi jeste 1 citron denne...
(kdyz jak znamo snizuje prekyseleni tela)
Jak dlouho prumerne vydrzi podle Vas "pouzitelna" vetsina zeleniny a ovoce v lednici (4-6stupnu Celsia)?
Jake ovoce a zeleninu uz nepovazujete za prinosnou, kdyz cerstvost nelze vetsinou zajistit tak,ze bychom jedli cerstve sklizene ci utrzene primo ze stromu....Je taky otazka jak dlouho to bylo dopravovano a lezelo v obchode(i kdyz dobre uskladnena jablka vydrzi v pohode temer celou zimu...).