RaDu píše:
(...)Semena obsahují schizandrin C a wuweizin C. Významný je obsah minerálů (draslík, vápník, hořčík, železo..) a mikroelementů.(...)
RaDu, myslíš, že koľko vápnika, železa, draslíka a horčíka je v doporučenej dávke shizandry ??? Tak málo, že viac mám z cmúľania kameňa...
Chápem, že si text zkopíroval, ale je mi vyslovene na blitie, keď sa ospevuje nejaká rastlina pre vysoký obsah minerálov (hlavne vápnika a železa
), pričom to množstvo ktoré človek skonzumuje z tej rastliny (aby sa ňou nepredávkoval) by bolo dennou dávkou napr. vápnika či horčíka pre húsenicu...
Rovnako je to aj napr. s chlorellou, spirulinou.... "Obsahuje vysoké množstvo aminokyselín"...
Mali by k tomu ale ešte doplniť, že - a to už je môj text -, že "Ale až za dva mesiace jej konzumácie do seba dostanete doporučené
denné množstvo aminokyselín"
Proste to ohlupovanie ľudí ma totálne štve...... Svine sú nie len farmapriemysel a doktorí ktorí sa smejú z prírodnej medicíny, ale aj ľudia, ktorí predávajú niečo, čo na 100g obsahuje 20g bielkovín, denná dávka je však 2g, no aj tak chcú zapôsobiť na hlúpy mozog niektorých ľudí, a napíšu, že jednou z výhod prečo užívať "ten a ten produkt/surovinu" je vysoký obsah bielkovín/aminokyselín... Pričom denne z toho produktu/suroviny do svojho tela dostanete tak POL GRAMU bielkovín/aminokyselín... Čo je absolútne NIČ.
Alebo ďalší "odžub", či ten najučebnicovejší príklad "polopravdy" so zámerom vyslovene zavádzať... Keď napríklad niekde nejakí vegáni ospevujúci nejakú rastlinnú surovinu napíšu, že sa netreba báť nedostatku napr. železa pri vegánstve, lebo...
"...táto rastlina obsahuje viac železa, než hovädzie mäso !" .... Už ale nenapíšu, že je to myslené NA GRAMÁŽ, pričom hovädzieho mäsa môžete denne zjesť aj pol kila a nič sa vám nestane (nevravím, že ho treba zjesť pol kila v jednej porcii, myslím napr. rozdelené do dvoch jedál), ale denná dávka tej rastliny je 10g... a to železo v nej je horšie vstrebateľné, než železo z mäsa....
ĽUDIA, DÁVAJTE SI POZOR NA ZAVÁDZANIE, PREBOHA, BUĎTE SKEPTICKÍ.....