Alopat píše:
V bryndze je kuchyňská sůl a tomu sodíku v ní se protirakovinná dieta Gerson úzkostlivě vyhýbá a ani u diety Budwig mi není známo, že by se v ní solil tvaroh. Přesolení a disbalance draslíku k sodíku je jednou z příčin onemocnění.
Bolo by úplne fuk, či je v bryndzi kuchynská alebo napr. morská či himalájska soľ, AK SA BAVÍME O SODÍKU.... Mimochodom, sodík zo soli je neprávom dehonestovaný.... Ide len o to prijímať v strave DOSTATOK draslíku a horčíku, sodík NEPREDSTAVUJE problém, ľudia môžu kľudne soliť jedlá, samozrejme nemyslím tým 4 a viac gramov sodíku... Mimochodom, kto nemá zanesené cievy, tomu sodík tlak nezvýši na nevhodné hodnoty, práve naopak, zvýši mu nižší tlak, ktorí nie je tak celkom ideálny, hlavne nie v lete. Hovorí sa "soľ nad zlato" (je mi jasné, že AJ ako konzervant, no NIE LEN ako konzervant)... myslíš, že tým je myslený chlorid draselný či chlorid horečnatý ? No už vidím, ako si tým ľudia solili jedlo, aby malo "lepšiu" chuť...
Mimochodom, Dr. Budwig odoprúčal tvaroh z dôvodu, že je nízkotučný... Množstvo nasýtených tukov neprekračuje 1g v 100 či 150g tvarohu (teraz neviem presne)...
ŽEBY PANI DOKTORKA BOLA Z TÝCH, ČO POVAŽOVALI NASÝTENÉ TUKY ZA PRÍČINU SRDCOVO-CIEVNYCH CHORôB ??? URČITE ÁNO... No a ...NIE JE TO OBROVSKÝ FAIL ??? .... Neodpustiteľný fail....NAJVäČŠIA LOŽ V OBLASTI VÝŽIVY.... Prečo ju teda mám počúvať ???
LEPŠIE NEŽ TVAROH BUDE BRYNDZA...SAMOZREJME 100% OVČIA A NEPASTERIZOVANÁ, ktorá má plno laktobacilov, probiotík, predtrávené bielkoviny a tuky (lebo je fermentovaná)..... Už to pochop, že svet je plný mýtov, poloprávd, a právd je veľmi veľké...MINIMUM.
Sírna patlanina funguje, ALE VIAC FUNGUJE S BRYNDZOU. A ešte viac s bryndzou a fermentovaným rybým tukom, než s tvarohom a ľanovými semiačkami....
Nebola BUDWIG náhodou vegetariánka ?