Xion píše:
Takze, pre vsetkych, ktory pouzivaju lanove semienko z DM, neprilis potesujuca sprava.
Pouzivaju odrody Lower, Silesia, Flanders, Lola, Libra, Szafir.
Na obale nikdy nieje uvedene, ktoru pouziju. Len uz davnejsie som si vsimol, ze lan Das Gesundheit Plus, mal iny tvar nez Alnatura. A ten Alnatura vyzeral aj kvalitnejsi. Vtedy ma to zarazilo, ale teraz to uz chapem. Boli to rozne odrody. Ja som pouzival ten lacnejsi, das gesunde plus, tak je mozne, ze cele roky som doplnal omega-6, namiesto omega-3.
Co sa tyka odrod Lower, Silesia a Szafir, tak tie nevedel indentifikovat ani pestovatel. Cize, je to hazard, mozu mat nezmeneny pomer M.K. alebo zmeneny, nikto nevie. Ale aj tak, kedze na obale nikdy nieje napisane, ktory tam zabalili, semienka z DM bohuzial niesu doveryhodnym zdrojom omega-3 mastnych kyselin, a lahko sa vam moze stat, ze doplnate omega-6 namiesto omega-3. Obdobne to bude u vsetkych neznamych semienok v hypermarketoch, supermarketoch a obchodoch, ako napriklad znacka TESCO a podobne.
Ostava este identifikovat zlaty lan, ci aj ten preslachtovali alebo bude mat povodny obsah omega-3 m.k.
Tak je to docela problém a protože se na obalech nikde nic neuvádí, není se na co spolehnout.