Abstinující Bojovník píše:
Už jsem dostal poučení od zkušené pěstitelky Lenušky, ale přesto jen pro potvrzení, či získání nového úhlu pohledu na věc.Podle vás, je jetel a vojtěšku lepší před zasazením na zahradu naklíčit, anebo můžu na určitý malý plácek zahrádky , prostě bohapustě nasázet velké množství semen a čekat , že každá uchycená rostlina(vojtěšky a jetele) si v houští mnoha ostatních bylin okolo najde, nějaké to své místo a v hloubce země , nějaký ten přístup živin? Anebo je bezpodmínečně nutný větší platz na více rostlin?Na oné fotce, kde sbírá lístky vaše dcera, mi připadá, že to je celkem houští bylin namačkaných na sebe, nebo fotka klame?...Potřeboval bych to vědět, protože zas tak velkou zahradu nemáme a zajímal by mě , jaky jé podle vás, minimální rozestup při sazení u jetele a vojtěšky... A ještě na závěr... Je možné, že by časem vítr rozesel semena z dospělých rostlin do okolní zahrady, kde má růst něco jiného a ty by se pak mohly pokusit ovládnout i zbytek celé zahrady? Děkuji za odpověď...
To jsou tak nenáročné a vytrvalé kytky že na tom se snad nedá nic udělat špatně. Prostě na trochu přerytý a otočený drn jsem rozhodil semínka a uhrabal a to bylo vše. Možná je dobré jich nedávat moc což jsem udělal a porost byl pak zbytečně hustý. Uvědomte si jak to sejí jezedáci a jak jim to krásně roste. Dost jsem to přehnal i s tou plochou, měl jsem lán tuším tak 6 x 2 metry a to nelze nikdy spotřebovat.