Dobrý den, pane Jardo,
sleduji Vás pár let a moc děkuji za Vaše rady! Jste třída
Protože se mi nedávno objevily jisté střevní/anální problémy, navštívila jsem proktologa, který mi řekl, že mám velké vnitřní hemeroidy, a že mi hemeorid praskl a krev se vstřebala. V září jdu na zákrok - gumičkování. Dostala jsem léky - Detralex - už dobráno. Doporučil mi bílé jogurty a probiotika - koupila jsem si Lepicol. Stolice se změnila k nepoznání (v lepším slova smyslu
Nicméně mě občas u řitního otvoru bolí, tlak cítím téměř pořád a někdy mám ostré bolesti břicha - asi ve střevech. Nemůže to být tím, že jím palivé? Hned po diagnóze jsem přestala jíst bílé pečivo, pít kávu a z 80 procent jsem omezila sladké (na němž jsem dost ujížděla celý život). Med, agavový a javorový sirup jím. Občas to nevydržím, a koupím si nesmetanovýho nanuka. Doplňuji se hořčíkem s B vitaminem a jím mnohem víc "živé stravy" než dříve.
Od roku 2015 jsem měla nárazově, nicméně často, průjmy, někdy horší někdy lepší, ale stolice pevná nebyla nikdy. Tento rok v dubnu jsem cestovala do Nepálu, kde jsem se pohybovala ve vyšších nadmořských výškách (do max 4250) a kde se mi objevila bulka velikosti špičky malíčku tělové barvy. Bolest jsem pociťovala až dovnitř konečníku.
Někde jsem od Vás četla, že operace nepomůže. Ani pokud jsem upravila stravu? Představuji si to tak, mě to uvnitř tlačí kvůli těm kusům žil "navíc". Jinak je mi 37, nekouřím, sedavé zaměstnání..skoro nepiju, myslím, že se i dost pohybuju.
A ještě jedna věc - před rokem jsem měla panickou ataku a začal mi problém s bušením srdce (ekg nic neprokázalo) , kterou jsem si samoléčila bachovkami - nevím, jestli to bylo placebo, ale myslím, že mi to částečně mohlo pomoci. Teď, co beru již 4 měsíce hořčík se cítím absolutně v pohodě. Myslíte, že za těmi hemeroidy, bušením srdce stojí dlouhodobý nedostatek minerálů v těle? Je možné si za 4 měsíce srovnat hladinu hořčíku v těle do ok stavu? Jak to vidíte s klystýrama, pokud tam pociťuji bolest, tlak? Dřív (když jsem byla dvacátnice
) jsem si dělala celkem pravidelně klystýry, teď se neodvažuji.