Lenka píše:
Tak i já mám najednou problém s pravidelným vyprazdňováním. Loni v létě, když jsme začali vita, tak stolice byla pořád řídká.
Pak jsem povolila s disciplínou. Nyní už 2-3 týdny jím jen kefír, patlaninu, ovoce, zeleninu. Ale nemám vůbec hlad a za den stihnu jen patlaninu a ovoce. Nebo jiný den jen kefír a zeleninu. Asi tělo nemá každý den co vypuzovat, když toho tak málo pozřím?
Takže to shrnu: co jím jen výše uvedené a vůbec nic jiného z obchodů, tak chodím na záchod jednou za 2-3 dny a tvrdé. A v pití se překonávám.
Co jste měl prosím na mysli o nějaký příspěvek výše, že "Na syrové stravě zpravidla stačí velmi malé dávky potravin... .... Tělo pak i z toho mála vytěží co potřebuje, ale i stolice dost tuhne". Jak je to možné?
Ale kokosový olej začnu přidávat. Je ale zvláštní, že patlaninu považuji za dost tučný výrobek, a přesto nic... Děkuji za Váš názor.
Je to sice dost neobvyklé, ale možné, čili bych se snažil o větší množství syrové mrkve a špenátu, což peristaltiku dost rozhýbe a přidat třeba kokosový olej, což defekaci taky vylepší a uvidíte. Defekace je nutná minimálně jednou denně, jinak je to vždy špatně. Jakmile musí tělo vydolovat z potravy vše co zvládne, tak toho zbude opravdu málo na kvalitní defekaci a musíte tedy dodat více vlákniny a k tomu tekutinu, případně místo jídla třeba dávku Lepicolu a mělo by to problém vyřešit.