Zuzu píše:
Dobrý den, kvůli rakovině jsem dlouhodobě držela ketogenní dietu, hodně jsem zhubla, cítila jsem se fajn, spousta energie. Loni jsem prožila úmrtí v rodině a další dost stresující události. Nastala únava, začala jsem jíst sacharidy, pak jsem na základě zdejší diskuse zjistila podle teploty, že mám silně oslabenou štítnou žlázu, brala přípravky, a taky pěkně ztloustla, mám nadváhu. Měřené teploty teď mám už cca měsíc ok. Prosím o radu, kdy a jak vysadit selen a thyroid, jod docela drží, nebo brát pořád? Nadledvinky asi zatím oslabené. Také si nevím rady se stravou, ráda bych zase trochu zhubla, to bych asi musela snížit sacharidy a kalorie, to by asi škodilo štítné žláze, ve vláknu ke štítné žláze píšete, že když se nahodí, hubne to samo, tak nevím, též kvůli prodělané chorobě. Můj denní příjem je cca 1600 - 2000 kalorií, sacharidů mám až 50 % (dle aplikace MyFitnesPal. Ta mi doporučuje 1400 kal. a 30 % sacharidů, vámi doporučená aplikace na mě mluvila anglicky a to já neumím), pohyb v současnosti spíše málo. Děkuji za případnou odpověď.
Ono ani tak nejde o to kolik čeho, ale je potřeba ty základní položky i rozdělit na podskupiny třeba tuky na jednotlivé mastné kyseliny, nebo sacharidy podle druhů a složitosti tím teprve získáte obrázek o tom co děláte špatně a to ta vaše kalkulačka nedovede. Pokud by existovala nějaká možnost v češtině pochopitelně bych ji upřednostnil. Takto vám poradím dost těžko, protože i pokud budu vidět ten váš výpočet, stejně nebude rozklíčovaný do těch podskupin, což je nutné. Na dobré fungování štítné by to co píšete mohlo stačit, tedy je otázkou zda není problém někde jinde. Klidně mě zavolejte a probereme to.