ajrin píše:
Jardo, tak jsem zpátky, dnes jsem si poprvé udělala urina klystýr, a k mému překvapení jsem celkem bez potíží dostala do sebe potřebný litr.Spadlo to do mě jak němci do krytu. Urinu jsem použila pouze ranní a to asi první v 5.30 další v 6.50 a další asi 8.40 a 9.25, vypustila jsem trochu první /prý je moc toxická/, abych měla litr, tak jsem dolila teplou vodu asi 2 dcl. Jenže asi hned do minuty jsem musela na toaletu, ale vody ze mě moc nevyteklo, řekla bych asi 2 - 3 dcl. Skoro po hodině nic, na toaletu se mi nechce a i když jsem zkoušela zatlačit, tak vyšlo jen velmi málo. Někde v příspěvcích jsem četla, že to nevadí a urina se vstřebá. Doufám, že si nemusím dělat starosti. Je pravdou,že už asi 3 týdny jsem dělala, klystýr s teplou voudou /mimochodem víc jak 0.5 litru jsem do sebe měla problém dostat/, relativně dost často a trápily mě větry, to jak jsem před dvěma dny pochopila, bylo nedostatkem potřebných bakterií, které jsem si tou vodou vyplavila. Takže klystýr vodou naposledy v úterý ráno a urina dnes dopoledne. Snad se mi podaří ještě nějaká defekace do hodiny než budu muset odejít z domu, aby mě to nepřepadlo po cestě.
Urina se opravdu chová dost jinak než voda a má naprosto jiné čistící schopnosti. Udržet nálev pouze minutu je celkem k ničemu, to se nic moc nevyčistí, nutné je se vypracovat na dvacet minut, nebo nálev opakovat ihned po vyprázdnění a v součtu docílit těch dvacet minut. Pokud nevyšlo vše, tak to ničemu nevadí a skutečně se nálev vstřebá. Nadýmání nemusí být pouze rozhozenými bakteriemi ve střevě, ale mohou to dělat i kvasinky, čili je vhodné si to otestovat. Jako mezní dobu pro případné potíže po klystýru bych viděl cca 1,5 hodiny od napuštění, pak by se již nic podstatného dít nemělo.