Lobo1978 píše:
...Vydržel jsem od nedělního večera, tj. 4,5 dne. Počítá se to asi jako 4 dny. Průběh docela v pohodě. Včerejší den už byla velká chuť na vodu, v puse sucho. Horší mluvení a artikulace.
Necítil jsem během půstu žádný orgány, jak tu bylo několikrát napsaný. Tak buď to na mě působí jinak nebo nemám zásadní problém. Možná nejsem tak vnímavý ke svému tělu. Sem tam jsem někde cítil šimrání, ale nic zásadního a vždy to brzy přestalo....
Za prvé gratuluji, že jsi to v pohodě zvládnul. To horší mluvení mívám rovněž, tedy tak trochu chraptím a někomu se může zdát, že jsem nastydlý.
To, že jsi necítil žádné orgány znamená, že asi nemáš nějaké větší problémy. Na toto téma jsem kdysi někam dával překlad z ruštiny:
Citace:
Jak zkontrolovat míru znečištění vašeho organizmu, aniž byste šli do nemocnice? Je to velmi
jednoduché!
Nejpřesnější a bezchybnou diagnózu dává krátký půst. Čím rychleji se během hladu začnete cítit
hůř, tím větší podle počtu a jedovatosti je znečištění. Pokud nastanou závratě, vážné bolesti hlavy,
pak je vaše tělo velmi zaneseno hlenem a toxiny. Když několikrát zrychluje srdeční frekvence, je to
znamení, že někde v systému je hnis, nebo léky, které jste brali dokonce i před mnoha lety a které
vycházejí do krevního řečiště. Každé vnitřní místo blokace začne mírně bolet. Praktik může během
krátkého půstu stanovit skutečný stav vnitřních orgánů a systémů těla lépe než rentgenový přístroj.
A pozná diagnozu přesněji než lékaři spolu s jejich drahým vědeckým vybavením a přístroji.
Jestli tuto metodu diagnostiky použijete při hladovce takzvaného „normálního“ a „zdravého“
člověku, příroda ukáže, jak je opravdu ucpaný hlenem. A pokud někde v těle jsou skryté
"problémy", tak hladovka bezchybně ukáže na jejich polohu.
To byl překlad příspěvku z jedné ruské diskuze o půstu. Co se týká mých zkušeností a názorů, určitě na té diagnostice podle půstu hodně je. Jen bych asi vynechal „bezchybnou“ diagnózu, protože problémy se při půstu objevují postupně, a jeden krátký půst je nemusí všechny ukázat. Ale jinak s tím článečkem souhlasím. A díky němu teď taky lépe chápu, že u někoho nemusí být průběh půstu tak snadný a příjemný, jak mám většinou já.