Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 1:39 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 79  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon kvě 17, 2010 11:04 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř pro 09, 2009 5:11 pm
Příspěvky: 50
Bydliště: Zlín
mam dojem, ze se mi (hoube) ted 2x nepovedl kefir. ve ctvrtek jsem koupil cerstve kozi nepasterizovane mleko. mleko jsem nechal "odlezet" v lednicce a v patek jsem dal chrchliky do 1 l mleka (chrchliku mam ted celkem dost). vysledkem po 24 hodinach byla tekutina stejne hustoty jako mleko. po naliti do sklenice a vypiti nezustavala na stenach sklenice typicka kresba, jen bily povlak a drobne castecky srazeneho mleka. znamena to, ze houba mela prilis mnoho mleka nebo se ji mohlo neco stat? \":?\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte kvě 18, 2010 12:20 am 
Offline

Registrován: ned kvě 09, 2010 9:26 pm
Příspěvky: 12
Dobrý den, je 24-hodinové působení tibetské houby dostatečné na zničení všech nežádoucích mikroorganismů v nepasterizovaném mléce? A opravdu mohou bakterie mléčného kvasení zničit za tuto dobu i viry?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte kvě 18, 2010 4:05 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
haddock píše:
mam dojem, ze se mi (hoube) ted 2x nepovedl kefir. ve ctvrtek jsem koupil cerstve kozi nepasterizovane mleko. mleko jsem nechal "odlezet" v lednicce a v patek jsem dal chrchliky do 1 l mleka (chrchliku mam ted celkem dost). vysledkem po 24 hodinach byla tekutina stejne hustoty jako mleko. po naliti do sklenice a vypiti nezustavala na stenach sklenice typicka kresba, jen bily povlak a drobne castecky srazeneho mleka. znamena to, ze houba mela prilis mnoho mleka nebo se ji mohlo neco stat? \":?\"

Asi se jí nic nestalo, ale přechod na jinou surovinu ji chvilku trvá, tak ji dejte čas se naučit zpracovávat něco jiného, než na co je zvyklá.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte kvě 18, 2010 4:12 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Paul píše:
Dobrý den, je 24-hodinové působení tibetské houby dostatečné na zničení všech nežádoucích mikroorganismů v nepasterizovaném mléce? A opravdu mohou bakterie mléčného kvasení zničit za tuto dobu i viry?

Uvažujte logicky, pokud by to tak nebylo, tak již tady lidstvo není. Tento tradiční produkt samozřejmě byl běžnou potravinou našich předků a veškerá ta verbež, které se bojíte, tu byla určitě taky. Podle mého názoru to byl právě ten důvod, proč naši předci pili kefír a jedli jogurt a ne surové mléko.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob kvě 22, 2010 11:39 pm 
Offline

Registrován: úte úno 23, 2010 2:22 pm
Příspěvky: 286
Bydliště: Roudnice nad Labem
Ahoj. Začala jsem užívat domácí kefír, asi už 14dní. Od začátku užívání kefíru večer před spaním, mne vždy tlačil v žaludku a bylo mi trochu šoufl. Někdy je to lepší, někdy horší. Je to normální? Ze začátku jsem tomu nějak nepřikládala váhu, protože jsem někde četla, že u tohoto kefíru, může ze začátku toto probíhat, protože žaludek a střeva nezná všechny lactobacily a než si na to člověk zvykne. Ale už je to 14 dní, a někdy je to lepší a někdy horší. Tak se radši ptám, jestli má s tím někdo podobné zkušenosti. Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob kvě 22, 2010 11:44 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
zuzis píše:
Ahoj. Začala jsem užívat domácí kefír, asi už 14dní. Od začátku užívání kefíru večer před spaním, mne vždy tlačil v žaludku a bylo mi trochu šoufl. Někdy je to lepší, někdy horší. Je to normální? Ze začátku jsem tomu nějak nepřikládala váhu, protože jsem někde četla, že u tohoto kefíru, může ze začátku toto probíhat, protože žaludek a střeva nezná všechny lactobacily a než si na to člověk zvykne. Ale už je to 14 dní, a někdy je to lepší a někdy horší. Tak se radši ptám, jestli má s tím někdo podobné zkušenosti. Děkuji

Nějakou dobu to opravdu trvá, než se tělo zase srovná do normálního stavu a také počítejte s tím, že kefír musí vyhubit mnoho neřádu, který se zatím v těle zabydlel.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domáce výrobky z mlieka
PříspěvekNapsal: stř kvě 26, 2010 12:16 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 21, 2009 7:32 am
Příspěvky: 486
Bydliště: Nové Město na Moravě
Jarda píše:
Já jí dělám z kefíru, ale ne toho běžného s tučností 3,5 %, dělám si na to speciální vysoce tučný kefír s tučností až 35 % a ten pak používám pro výrobu tohoto produktu. Finta je v tom, že musíte postupně houbu natrénovat na zpracování čisté šlehačky, nebo nějaké vyhovující kombinace mléko-šlehačka. Nejde to moc rychle a houba se na to musí pár dnů trénovat, také se pak již nedá dávat znovu do mléka protože by uhynula a vyžaduje stále tu vysokou tučnost, nebo pomalé odvykání, aby mohla jet zase v normálním mléku.
Zajímavé, zajímavé. Jardo pěkně prosím popíšete toto navykání/odvykání trochu podrobněji někdy i tady na fóru? Prosííím \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domáce výrobky z mlieka
PříspěvekNapsal: stř kvě 26, 2010 7:08 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Jindra píše:
Zajímavé, zajímavé. Jardo pěkně prosím popíšete toto navykání/odvykání trochu podrobněji někdy i tady na fóru? Prosííím \":)\"

Nyní to je v časopise Recepty prima nápadů, ale není to nic složitého, prostě dáte třeba 210 ml mléka a 40 ml šlehačky, další den scedíte a dáte 170 ml mléka a 80 ml šlehačky a takto postupujete až do samotné šlehačky, případně do požadované hustoty a tučnosti. Počítejte s tím, že tento produkt již neteče a musí se přes síto propasírovat gumovou stěrkou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv kvě 27, 2010 5:14 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 18, 2010 4:20 am
Příspěvky: 22
Chci se zeptat, tibetskou houbu bohužel neseženu, ale mám možnost koupit sušenou kefírovou kulturu (ne tibetskou). Mléko přímo od výrobce také pravděpodobně nezajistím, natož kozí. Bude kefír z koupeného kravského mléka a sušené kultury také prospěšný, nebo to nemá cenu \":?:\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv kvě 27, 2010 7:02 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
kafuka píše:
Chci se zeptat, tibetskou houbu bohužel neseženu, ale mám možnost koupit sušenou kefírovou kulturu (ne tibetskou). Mléko přímo od výrobce také pravděpodobně nezajistím, natož kozí. Bude kefír z koupeného kravského mléka a sušené kultury také prospěšný, nebo to nemá cenu \":?:\"

Někteří dodavatelé prodávají houbu usušenou a není to ideální řešení, nicméně se po nějakém čase dá nastartovat a normálně funguje. To ovšem platí v případě, že se bavíme oba o tom samém, jinak netuším, co všechno se může pod tímto názvem prodávat. V případě, že bude mléko plnotučné a houba bude nastartovaná, tak by to mělo normálně fungovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domáce výrobky z mlieka
PříspěvekNapsal: pát kvě 28, 2010 9:32 am 
Offline

Registrován: pát říj 23, 2009 12:34 pm
Příspěvky: 104
Jarda píše:
Nyní to je v časopise Recepty prima nápadů, ale není to nic složitého, prostě dáte třeba 210 ml mléka a 40 ml šlehačky, další den scedíte a dáte 170 ml mléka a 80 ml šlehačky a takto postupujete až do samotné šlehačky, případně do požadované hustoty a tučnosti. Počítejte s tím, že tento produkt již neteče a musí se přes síto propasírovat gumovou stěrkou.

Dobrý den Jardo, nějakou dobu s tím zvyšováním tučnosti šlehačkou taky experimentuju, trochu mi vadí, že je pak problém z toho oddělit tu houbu. Můžete prosím napsat jaký druh šlehačky považujete za vhodný? Zatím jsem pro SP používal pasterizovanou šlehačku s 33% tuku normálně z obchodu a ředím ji domácím kozím kefírem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domáce výrobky z mlieka
PříspěvekNapsal: pát kvě 28, 2010 8:42 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
gonzales01 píše:
Dobrý den Jardo, nějakou dobu s tím zvyšováním tučnosti šlehačkou taky experimentuju, trochu mi vadí, že je pak problém z toho oddělit tu houbu. Můžete prosím napsat jaký druh šlehačky považujete za vhodný? Zatím jsem pro SP používal pasterizovanou šlehačku s 33% tuku normálně z obchodu a ředím ji domácím kozím kefírem.

No je s tím celkem blbnutí, ale dá se to oddělit, používejte hrubé síto na nudle a gumovou stěrku, pak s tím není zase takový problém. U těch šlehaček v obchodě velký výběr není a musím přiznat, že v tomto případě většinou moc nevymýšlím. Někdy se mě sice povede sehnat nepasterizovaný výrobek od domácích výrobců, ale to bohužel není stálý zdroj, čili pak normálně používám stejný produkt jako vy a nehledám v tom problém.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Kefir
PříspěvekNapsal: pon kvě 31, 2010 1:19 am 
Offline

Registrován: ned úno 28, 2010 12:25 am
Příspěvky: 21
Dobry den,

Pijem kefir z domaceho kozieho mlieka. Kefir pijem rano az po rozcvicke a po predchadzajucom piti uriny, vody s citronom a stavy z jablka a mrkvy. Pijem ho az v objeme 0,5l. Nie je to vela? Kolko mozem vypit kefiru denne a kedy pocas dna?

Vdaka,

Marcel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefir
PříspěvekNapsal: pon kvě 31, 2010 11:16 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Marcel píše:
Dobry den,

Pijem kefir z domaceho kozieho mlieka. Kefir pijem rano az po rozcvicke a po predchadzajucom piti uriny, vody s citronom a stavy z jablka a mrkvy. Pijem ho az v objeme 0,5l. Nie je to vela? Kolko mozem vypit kefiru denne a kedy pocas dna?

Vdaka,

Marcel

Já vás nechápu, vše zde je mnohokrát napsáno a vy se domníváte, že mám dlouhou chvíli a zakládáte nesmyslně duplicitní vlákna. Příště příspěvek pouze smažu a snad pochopíte, že přemisťování dotazů žere můj čas. Já piji denně litr a většinou večer, dokonce se dá pít jako celodenní jídlo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte čer 01, 2010 8:05 pm 
Offline

Registrován: ned kvě 09, 2010 5:03 pm
Příspěvky: 30
Hezký den, jen hlásím že zásilka dorazila , soli i houbička. Jsem velmi mile překvapena jak houbičkA VONÍ A CO JSEM VYLÍZALA PYTLÍK TAK I CHUT je velmi příjemná.Už se těším na zítřejší první kefírek, díky, Azul.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 79  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz