No tak..... už prešlo 50 hodín od začatia môjho "urinového pôstu" doprevádzaného klystírmi ( urinové, z himalájskej soli či sódy bikarbóny ), pitím uriny ( inak by to predsa nebol urinový pôst... ), kúpeľoch v zmesi himalájskej soli so sódou bikarbónou, a potieraním tela urinou dva krát denne ( raz odmrazenou na 1/4 objemu, raz čerstvou ).
Ako sa cítim ? Skvele. Aj som si niečo naštudoval o pôstoch...napríklad prípravu na pôst, potom "návratovku" atď...
Lenže ja som začal pôst bez prípravy... začal som pôstiť v pondelok o 10:30 hod, to jesť hneď po tom, ako som dojedol jačmenné krúpy s červenou lúpanou šošovicou ( čočkou ) a varenou mrkvou ( tuk som nedal žiadny tento krát ). Pôvodne som totiž vôbec neplánoval pôstovať. Rozhodol som sa až tri hodiny po zjedení spomínaného jedla, nakoľko som si práve vtedy ľahol a začal čítať knihu - a kyselina s trochou jedla mi vošla blízko mandlí ( ten pocit, že máte niečo v krku... )...povedal som si : "Takto to ďalej nejde ! Dôkladne žujem, atď, atp... !"...
Povedal som si v tom momente :
"Idem držať hladovku".
Nevedel som nič o prípravách... neurobil som si žiadnu prípravu (myslím úpravu stravy), ale znášam to fakt dobre (vraj prvé tri dni sú kritické, ja zatiaľ nepociťujem vôbec nič, len prázdny žalúdok, čo nijak nebolí
).
Dokonca aj cvičím počas týchto dní ( ja viem, zatiaľ je to len 50 hodín
nesmejte sa...
) a plánujem popri hladovke cvičiť každý deň dva krát - doobeda vrch tela, podvečer nohy, čiže 10+10 minút ( ale dosť intenzívne, prispôsobim ale pocitom - každý deň budú iné... )...pomedzi tým idem vonku, napr. do lesa, alebo vonku s kamošom, čiže som aj na dennom svetle.... Cvičím preto, lebo pred pôstom som cvičil, a chcem, aby moje svaly "nezleniveli". Viem, že zmenšia počas pôstu svoj objem, ale neriešim to. Zmenšia ho menej ako keby som vôbec necvičil, a aj sa potom ľahšie dostanem znova do "starých koľají" čo sa postavy týka (samozrejme, za určitý, nedefinovateľný čas).
Táto úvaha je na zamyslenie... : po hladovke sa človek chce dostať znova do formy... pomaly nabieha na intenzívnejšie cvičenie, a naberá hmotu ( lebo už konzumuje potraviny ). Po troch mesiacoch je v dobrej forme, ale.... rozhodol sa dať si hladovku. Možno 7-čku, možno 14-tku, či dlhšie... (hovorím všeobecne, nie za seba). Vie ale, že počas hladovky zákonite príde o časť svalovej hmoty. No na druhej strane vie, že vďaka takto dlho trvajúcej hladovke sa v priamej úmere s jej dĺžkou očistí dosť, alebo ešte viac...
Zaujímalo by ma, aký efekt to má na svaly... tie "šoky"... že menia svoj objem niekoľko krát do roka ( napríklad 3-4 krát či viac ) v závislosti od počtu a dĺžky hladovky.
Práve mi napadla zaujímavá myšlienka : po pôste by som si mohol dávať raz za týždeň (či dva týždne) jeden pôstny deň, raz týždenne výplach žalúdku, raz týždenne urinový klystír, pár krát ( teda 2 a viac ) niekoľkodňový pôst.... Bodaj by sa človeku chcelo, však ? Dúfam, že pochopím, a budem sa tešiť, nie len chcieť...
Inak, začínam chápať aj to, že pod môj zdravotný stav sa z väčšinovej miery podpísala psychika ( teda nie len moja strava, o ktorej si nemyslím nič zlé, lebo mi vyhovuje... ).
Veď si zoberme : 1. neustále zlý vzťah s rodinou ( mama, sestra )
2. Považovanie ma rodinou za "exota" a výčitky typu :"si jediný taký debil, čo robí "to", "to", a "to" -rozumej zdravá strava, detoxikácie, záujem o psychoterapiu, žial viac teoreticky ako prakticky...-, a preto si nešťastný !
3. Tým pádom žiadna podpora od rodiny (len majetková a finančná - ale to nestačí, lebo "papieriky" nenahradia rodinu)
4. Zlý finančný stav pre "samokomplikovanie" si dôvodov prečo ísť pracovať tam a tam (všade som hľadal chyby, chcel som prácu na úrovni - ale to by som musel byť na úrovni aj ja-všeobecne), a výčitky rodiny že som darmožráč (nedivím sa im).
5. Nespokojnosť s ľudmi naokolo ( pre to, ako sa nestarajú o svoje zdravie a ako sú psychologicky nevyspelí - nevedia nič o zdravej výžive, psychológii, psychoterapii atď... a keď hej, tak nič z toho nepoužívajú )
6. Nespokojnosť s "duševnou chudobou" ľudí a tým pádom malý záujem o trávenie času s niekym, kto ňou trpí ( vääčšina )
7. Rodina, ktorá si nikdy nezobrala nič odo mňa ( poznatky, rady ) a tým ma zraňuje, nakoľko konzumujú samé sajrajty a ťukajú si na čelo keď vyznávam reinkarnáciu, psychohygienu ( Osho, Dr. Savčenko... ) - čím mi dávajú jasne najavo, že k nim nepatrím...
8. Bolesť z toho, ako médiá klamú ľudí, a ako si sestra či matka kúpia napr. Ibalgin a použíjú ho.... prípadne uveria rôznym informáciám v TV, ktoré sú na 100% nepravdivé + ich opovrhovanie mnou, keď sa im to snažím vysvetliť...
9. "ŤAžké srdce" na urinoterapiu, klystíry, (momentálne) hladovka, atď.... na pervarenie vody a jej mrazenie... - čiže znepríjemňovanie činností, ktoré vykonávam s veľkým nadšením ( pre ich účinok ).
10. Z toho všetkého prameniaci smútok, nespokojnosť, agresivita voči rodine (lebo ma celé roky chcú potláčať) - prejavujúca sa ale len krikom.
..................atď......................atp.......................
Je dúfam jasné, že ani keby som konzumoval stravu 100% ušitú na mňa, aj tak by som nemohol byť zdravý. A čo sa mi kvôli tomu "dodžubkalo" ? Žalúdok, hrubé črevo ( proste celý tráviaci systém ), a na základe toho som nemohol využívať živiny tak, ako by som mal, a prakticky asi všetko sa vo mne stávalo viac kyselinotvorné, ako zásadotvorné... a tak vznikla aj anémia + prípadný helicobacter piroly, candida....
Pôst nech ma naštartuje na uvedomenie si všetkého, na odstránenie chýb vo vzťahoch a svojom živote, aby sa už nič neopakovalo, aby som bol šťastný, a potom zdravý..... Nech mi pôst prečistí telo a otvorí myseľ, a ja sa k nemu rád vrátim. Pravidelne.