Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 23, 2024 2:37 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát říj 18, 2019 2:13 pm 
Offline

Registrován: sob zář 01, 2018 11:00 pm
Příspěvky: 525
Ahojte.

Máte niekto dlhodobejšiu skúsenosť s konzumáciou CONGEE kaše varenej 3 a viac hodín na ohni (stačí plynový sporák) ?

_________________
Od 13.8. 2020 tu uz nikdy nepridem (teste sa). Idem sa pokusit zachranit svoj zivot - psychika ma dava prilis dole.... Som sklamany ZO VSETKEHO, bohuzial.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát říj 18, 2019 2:50 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1973
Rozvaření kulatozrnné rýže ani tak dlouho trvat nebude, ale proč si zvyšovat glykemický index a přicházet o rezistentní škrob? A když to necháš zachladit, tak z toho nebude kaše, ale sulc.
https://www.countrylife.cz/ryze-kulatozrnna-natural-500-g-bio-country-life

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát říj 18, 2019 4:23 pm 
Offline

Registrován: sob zář 01, 2018 11:00 pm
Příspěvky: 525
Alopat píše:
Rozvaření kulatozrnné rýže ani tak dlouho trvat nebude, ale proč si zvyšovat glykemický index a přicházet o rezistentní škrob? A když to necháš zachladit, tak z toho nebude kaše, ale sulc.
https://www.countrylife.cz/ryze-kulatozrnna-natural-500-g-bio-country-life

Zisti si viac o Congee kaši, o jej energetizujúcich účinkoch a zdraviu prospešných účinkov na slezinu, atď.
Inak, nikde nepíšem, že by som ju jedol samotnú. Pridal by som tuk a bielkovinu.

_________________
Od 13.8. 2020 tu uz nikdy nepridem (teste sa). Idem sa pokusit zachranit svoj zivot - psychika ma dava prilis dole.... Som sklamany ZO VSETKEHO, bohuzial.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát říj 18, 2019 5:52 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1973
Můj otec měl hrozně rád rozvařenou rýži a to jak zdravotně dopadl je jedním z důvodů, proč navštěvuji tyto stránky. To jsou zase mé zkušenosti. Nebo tím měl energetizovat slezinu každý den?

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát říj 18, 2019 7:39 pm 
Offline

Registrován: sob zář 01, 2018 11:00 pm
Příspěvky: 525
Alopat píše:
Můj otec měl hrozně rád rozvařenou rýži a to jak zdravotně dopadl je jedním z důvodů, proč navštěvuji tyto stránky. To jsou zase mé zkušenosti. Nebo tím měl energetizovat slezinu každý den?

Congee : Tradiční čínská každodenní snídaně, kterou v Číně začínali svůj den už před mnoha tisíci lety (první zmínka pochází z období vlády Žlutého císaře HUANG DI – cca 2 500 let před naším letopočtem).

Přirozeně bezlepková rýžová kaše je víceméně bez chuti, její výhodou je ale její výživnost a velmi lehká stravitelnost.

Je vhodná jak při detoxikaci a pročištění, tak při rekonvalescenci, dále při průjmech a jiných akutních či chronických trávicích obtížích.


Alopat, prekvapuješ ma tvojou zaslepenou naivitou....
To ako keď vegán tvrdí, že zdravotné problémy mu spôsobili živočíšne potraviny, a keď sa ho spýtajú čo jedával, tak povie, že "kuracie nugetky z mekáča, klobásy plné E-čok, tavené syry, chipsy, koláče, sladené nápoje, žemle.... KEBY SOM JEDOL VEGÁNSKY, nič by sa mi nestalo !"

Fakt neviem čo viac k tomu napísať... lebo som v takom miernom šoku z toho, ako viníš congee kašu za zdravotné problémy tvojho otca... Congee kašu, ktorá sa v Číne na raňajky jedáva celé tisícročia. Tí číňania musia byť megasprostí, že si za celé tisícročia nevšimli, ako ich každodenný pokrm ničí ich zdravie... To, že patria k národom dožívajúcim sa najvyššieho veku, to je trest za congee, však ? ...


A KDE SA PÍŠE, ŽE CONGEE SA MUSÍ JESŤ SAMOTNÉ - BEZ TUKU, BEZ BIELKOVINY, BEZ VLÁKNINY ???


Píšeš takým zaujatým štýlom, akoby som ja chcel haniť kravské maslo (to je len príklad, kravské maslo považujem za superpotravinu), a tak napíšem že kravské maslo JE ZLÉ a spôsobuje tráviace problémy, lebo keď som ho roztopil a samotné vypil nalačno, tak som ho nestrávil, ale sa z neho pokadil...

Aby bolo jasné, sám ešte neviem, či ju chcem jedávať - pretože mi nevyhovuje jej prílišná "vodnatosť" a z toho vyplývajúci pomerne nízky obsah sacahridov na 100g congee kaše. Preto jej treba zjesť veľa aby ňou človek doplnil sacharidy. Inak povedané - porcia congee uvarená zo 100g ryže je pre mňa "strop", čo sa objemu jedla týka. Bez masla som ju zatiaľ nejedol a popravde - dnes som ju jedol prvý krát.

Ja nemám problém priučiť sa v niečom, byť omylným, atď.... Ale nerozumiem ako by mohlo byť možné to, že číňania tisícročia denne konzumujú congee, a pritom to nevyzerá, žeby si škodili...

_________________
Od 13.8. 2020 tu uz nikdy nepridem (teste sa). Idem sa pokusit zachranit svoj zivot - psychika ma dava prilis dole.... Som sklamany ZO VSETKEHO, bohuzial.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát říj 18, 2019 9:25 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1973
Ale já ti to nerozmlouvám, jenom konstatuji, že rozvařením rýže přicházíš o rezistentní škrob (měl by sis ji proto zachladit a krájet jako sulc) a mění se glykemický index. Pokud Číňané jedí kašičku Congee denně k snídani a harmonizuje jim to nezatěžování trávicího traktu slezinu, tak potom nechápu, proč se u nás tak brojí proti rychlým sacharidům po ránu, které pak zavdávají nutnost dopolední svačinky. Apropó, odkdy se provádí vymílání bílé mouky a broušení rýže, což je z pohledu skladování, oxidace a lidské výživy naprosté zvěrstvo?

REZISTENTNÍ A POMALU STRAVITELNÝ ŠKROB
http://chemicke-listy.cz/docs/full/2013_12_929-935.pdf

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát říj 18, 2019 11:45 pm 
Offline

Registrován: sob zář 01, 2018 11:00 pm
Příspěvky: 525
Alopat píše:
Ale já ti to nerozmlouvám, jenom konstatuji, že rozvařením rýže přicházíš o rezistentní škrob (měl by sis ji proto zachladit a krájet jako sulc) a mění se glykemický index. Pokud Číňané jedí kašičku Congee denně k snídani a harmonizuje jim to nezatěžování trávicího traktu slezinu, tak potom nechápu, proč se u nás tak brojí proti rychlým sacharidům po ránu, které pak zavdávají nutnost dopolední svačinky. Apropó, odkdy se provádí vymílání bílé mouky a broušení rýže, což je z pohledu skladování, oxidace a lidské výživy naprosté zvěrstvo?

REZISTENTNÍ A POMALU STRAVITELNÝ ŠKROB
http://chemicke-listy.cz/docs/full/2013_12_929-935.pdf

Tak v tom prípade (aby som neriskoval Bacillus Cereus) by som "cognee" kašu robil len z pohánky a z jačmenných krúpov... Len "finta" je v tom, že potom z nej budem mať EŠTE MENEJ využiteľných (na "natiahnutie vody" do organizmu) sacharidov na 100g kaše, pretože možno 1/4 z tých sacharidov sa premení na nestráviteľný rezistentný škrob \":D\" ... Takže v jednom kile jačmennej alebo pohánkovej "congee" kaši budem mať nejakých 55g sacharidov, čo je ešte menej než tretina množstva sacharidov, ktoré za deň chcem zjesť...
Príde mi to tak, akoby číňania boli geneticky na tom úplne inak ako my belosi.... Akoby číňanovi stačila polovica kalórií na jeho výšku a váhu v porovnaní s belochom rovnakej výšky a váhy (čiže v porovnaní s nízkym tenkým belochom)

To si akože ráno/doobeda dajú kilo čerstvej congee kaše, aby do seba dopravili LEN nejakých (bez rezistentného škrobu) 75g sacharidov ? Ja som mal problém dnes zjesť to kilo congee kaše...musel som si dať pauzu počas jedenia. A to meriam 190cm, nie som 160cm nízky a útly číňan..... Veď to zasýti len na chvíľu bez bielkovín a tukov... Možno o dve hodiny na to jedia znova, nejakú bielkovinu, alebo bielkovinu s tukom. Ja som si to dal s trochou masla, a o dve hodiny už som začal pociťovať hlad...

Vieš, Alopat... Mne ide len o to, aby som si pripravoval obilniny (hlavný zdroj sacharidov pre mňa) spôsobom, aby boli čo najlepšie stráviteľné... Preto som sa začal zaujímať o congee kaše (ryžová, pohánková, jačmenná...).
Ale keď tak uvažujem, tak možno bude stačiť skrátka namočiť pohánku na 20 hodín do vody (1:6 ...pohánka:voda), a v tej istej vode ju takých 40 minút povariť... A rovnako s ryžou natural - namočiť ju na 20 hodín, a potom ju v tej istej vode (ryža:voda .... 1:6) takých 40 minút povariť. Pri jačmenných krúpoch namočiť na možno 16 hodín, ale vodu zliať, a dať variť s novou vodou, tiež v pomere 1:6. Pri pohánke a jačmenných krúpoch uvariť rovno 2-4 porcie a dať do chladničky, potom pred jedením ohriať, a o rezistentný škrob je postarané. Kaše nebudú objemovo také veľké ako "congee" kde sa dáva pomer obilniny a vody pri varení 1:9 - 1:10.....budú aj chutnejšie než congee...... A harmonizovať slezinu budem vďaka dychovým cvičeniam, joge, a práce na svojom "duchovne". Uvažujem správne ? Či ?

_________________
Od 13.8. 2020 tu uz nikdy nepridem (teste sa). Idem sa pokusit zachranit svoj zivot - psychika ma dava prilis dole.... Som sklamany ZO VSETKEHO, bohuzial.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned říj 20, 2019 3:39 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
100g ryze staci beznemu cloveku. Pre posilujucich musis siahnut po energeticky hustejsich potravinach, tam na vodnatej ryzi neobstojis, lebo ti to zbytocne zabera objem v zaludku. Kopa tych cinskych receptov je kvoli chudobe ktora bola v Cine, a skromnosti. Taky typicky farmar Ciny v hisorii bol proste chudy, skromny dobrosrdceny typek, ktory konzumuje trochu ryze a zeleniny. Najskor taoista alebo budhista.
Oni sa neobjedali (pomimo slachty, a bohacov). Preto maju kopec receptov postavenych na ryzi, tak aby sa zasytili v hlade, vodnate kase, atd... aby napchali objem do zaludka a zmizol hlad. Nasa mentalita je ina, treba to zohladnovat ked preberas recepty s ciny, a hlavne ked posilujes.

Pre nas je logicke zasytit sa chlebom a sosovicovym privarkom napriklad, a nezapit to praveze vodou, nech to ma co najmenej vody. Tak sa to stravi lepsie, kedze sa nebude musiet vylucit tolko HCL, ako ked to zriedis s vodou. Na takuto kasu by som sa asi vykaslal. Normalne si daj chleba a sosovicu, alebo hrach co vymyslas. Alebo si namoc ovos, vykvas to trochu cez noc, a potom rozmixuj na kasu. To je nahrazka za ovsene vlocky, kedze tie niesu zbavene antinutrientov.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte říj 22, 2019 8:12 am 
Offline

Registrován: sob zář 01, 2018 11:00 pm
Příspěvky: 525
Xion píše:
100g ryze staci beznemu cloveku. Pre posilujucich musis siahnut po energeticky hustejsich potravinach, tam na vodnatej ryzi neobstojis, lebo ti to zbytocne zabera objem v zaludku. Kopa tych cinskych receptov je kvoli chudobe ktora bola v Cine, a skromnosti...(...)...Oni sa neobjedali (pomimo slachty, a bohacov). Preto maju kopec receptov postavenych na ryzi, tak aby sa zasytili v hlade, vodnate kase, atd... aby napchali objem do zaludka a zmizol hlad.

Dáva to logiku.

_________________
Od 13.8. 2020 tu uz nikdy nepridem (teste sa). Idem sa pokusit zachranit svoj zivot - psychika ma dava prilis dole.... Som sklamany ZO VSETKEHO, bohuzial.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz