Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 6:51 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 122  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: ned kvě 30, 2010 8:46 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Maybes píše:
Jardo myslíte, že vadí pokud si dám SP a ještě na to kefír? Myslím jestli se nějak naruší správný poměr.
SP bych ráda jedla každý den, ale dodržuju dělenou stravu. Nejím maso a mléč. výrobky krom domácího kefíru a SP z něho, takže když si dám třeba k obědu pohanku, nebo jáhly a k tomu zel. salát, vadilo by z hlediska DS si večer dát SP?
Když jím SP, tak ráno ovoc. salát, k obědu zel. salát a SP (většinou si dám ještě trochu kefíru), k večeři zel. salát kefír.
Díky

Tak jak to popisujete, to určitě ničemu vadit nebude, normální kefír má velice nízkou tučnost 3,5 % a správného poměru se vlastně vůbec nedosáhne. Správná tučnost 35 % se dá docílit pouze speciálně vyrobeným tučným kefírem ze šlehačky, ale pokud používáte na sirnou patlanici běžný kefír, tak stejně nerovnováhu máte a ničemu to nevadí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: ned kvě 30, 2010 2:41 pm 
Offline

Registrován: čtv říj 15, 2009 3:07 pm
Příspěvky: 89
Tak jestli Vás dobře chápu, tak SP vyrobená z nepast. mléka z kefíru z tibetské houby je špatně?
Jak tedy správně postupovat?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: ned kvě 30, 2010 3:23 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Maybes píše:
Tak jestli Vás dobře chápu, tak SP vyrobená z nepast. mléka z kefíru z tibetské houby je špatně?
Jak tedy správně postupovat?

Není špatně a zdravá nepochybně je, ale vhodnější je vyrábět si vysokotučný kefír, který má až 35 % tuku, čímž se docílí přesného postupu podle jeho autorky. Celý postup je popsaný v posledním čísle časopisu Recepty prima nápadů a je založený na postupném navykání houby na šlehačku, kterou bez tréninku neumí houba zpracovat. Není to nic složitého, prostě dáte třeba 210 ml mléka a 40 ml šlehačky, další den scedíte a dáte 170 ml mléka a 80 ml šlehačky a takto postupujete až do samotné šlehačky, případně do požadované hustoty a tučnosti. Počítejte s tím, že tento produkt již neteče a musí se přes síto propasírovat gumovou stěrkou. V pití běžného kefíru samozřejmě pokračujte, tento speciál se pít nedá a je vyloženě určen pro výrobu sirné patlanice.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř čer 02, 2010 9:41 pm 
Offline

Registrován: čtv říj 15, 2009 3:07 pm
Příspěvky: 89
Zdravím, Jardo,
někdo tady psal, že se po SP hůře vyprazdňuje. Mě se to stává taky (hlavně, když jsem neměla zrovna kefír a udělal ji z tučného tvarohu). Čím to může být, s takovým množstvím tuku by to mělo být spíš naopak (já vím, že je se tuk naváže na proteiny, tak že to nezpůsobuje průjem, ale opak mě dost překvapuje). Nemůže to být tím, že je spíš bezezbytková potravina? Ale zase jím spoustu ovoce a zeleniny...nechápu.
Díky za odpověď.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř čer 02, 2010 9:46 pm 
Offline

Registrován: stř lis 25, 2009 4:56 pm
Příspěvky: 19
Dobrý večer, Jardo,
měla bych dotaz týkající se trávení SP. Dělám si ji dle vašeho návodu cca 1x týdně, do nedávna vše v pořádku, chutnala mi. Dělám si ji na sladko, s medem, a ovocem (dříve mražené maliny a borůvky, ted čerstvé jahody). Poslední dvě várky ale nemohu strávit. Ihned po vypytí je mi po ní těžko od žaludku, pak to bublá ve střevech, minulý týden i průjem, dnes zatím ne, ale bublalo to i tak. Nevím, čím by to mohlo být. Várku oleje používám stejnou jako dříve ( 5l od agro-el zamraženou, vždy vytáhu z lednice a po rozmrazení zpracuji, mám ji zamraženou tak měsíc), nezdá se mi zoxidovaný. Tvaroh kupuji kravský v obchodě 18% tuku, možná je to tohle, ale dříve mi to nevadilo. Semínek tak 4-5 lžic namelu na mlýnku na mák a přidám do směsi. Stačí mi 3 lžíce a je mi blbě, dříve jsem byla schopná to vypít i najednou. Dávám si ráno 0,5l mrkvové šťávy, cca do 1h jím SP - je mi blbě. V poledne zeleninový salát, svačina (cca 16h) SP - je mi blbě. Tak nevím, co by mohlo být špatně. Napadá vás z mého popisu něco? Moc si od toho neslibuji, takhle bez dalšího kontextu, ale třeba jste se s tím již setkal a budete mě umět nasměrovat, jak a co si třeba pohlídat. Jinak můj manžel z toho měl posledně taky těžký žaludek, že by ty čerstvé jahody? To je divné, ale je to to jediné, co jsem změnila. Jo a ještě mě napadla jedna změna, koupila jsem si mixér a celé to teď mixuji při docela nízký otáčkách, ale smíchané je to myslím dostatečně (po cca 5 min jako puding, bez mastného okraje). Dříve jsem to dělala ručním mixérem, kde jsem tu rychlost neovlivnila, bylo to mnohem rychlejší. Že bych to měla mixovat rychleji?
Děkuji předem za radu.
Moc vás zdravím.
Magda


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř čer 02, 2010 10:26 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Maybes píše:
Zdravím, Jardo,
někdo tady psal, že se po SP hůře vyprazdňuje. Mě se to stává taky (hlavně, když jsem neměla zrovna kefír a udělal ji z tučného tvarohu). Čím to může být, s takovým množstvím tuku by to mělo být spíš naopak (já vím, že je se tuk naváže na proteiny, tak že to nezpůsobuje průjem, ale opak mě dost překvapuje). Nemůže to být tím, že je spíš bezezbytková potravina? Ale zase jím spoustu ovoce a zeleniny...nechápu.
Díky za odpověď.

Pokud je v ní lněné semínko, tak by to fungovat mělo a člověk by měl kadit dobře. Nicméně všichni nejsme stejní a je možné, že reagujete jinak. Já bych ve vašem případě neřešil ani tu sirnou patlanici, ale spíše pitný režim, protože hodně vlákniny vyžaduje hodně vody, jinak vláknina vyvolává spíše zácpu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř čer 02, 2010 10:29 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
Magda píše:
Semínek tak 4-5 lžic namelu na mlýnku na mák a přidám do směsi. Stačí mi 3 lžíce a je mi blbě, dříve jsem byla schopná to vypít i najednou.

Tých semienok je priveľa. Nič sa nemá preháňať, ľanové semienko riedi krv a znižuje tlak, asi preto je ti blbo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř čer 02, 2010 10:33 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Magda píše:
Dobrý večer, Jardo,
měla bych dotaz týkající se trávení SP. Dělám si ji dle vašeho návodu cca 1x týdně, do nedávna vše v pořádku, chutnala mi. Dělám si ji na sladko, s medem, a ovocem (dříve mražené maliny a borůvky, ted čerstvé jahody). Poslední dvě várky ale nemohu strávit. Ihned po vypytí je mi po ní těžko od žaludku, pak to bublá ve střevech, minulý týden i průjem, dnes zatím ne, ale bublalo to i tak. Nevím, čím by to mohlo být. Várku oleje používám stejnou jako dříve ( 5l od agro-el zamraženou, vždy vytáhu z lednice a po rozmrazení zpracuji, mám ji zamraženou tak měsíc), nezdá se mi zoxidovaný. Tvaroh kupuji kravský v obchodě 18% tuku, možná je to tohle, ale dříve mi to nevadilo. Semínek tak 4-5 lžic namelu na mlýnku na mák a přidám do směsi. Stačí mi 3 lžíce a je mi blbě, dříve jsem byla schopná to vypít i najednou. Dávám si ráno 0,5l mrkvové šťávy, cca do 1h jím SP - je mi blbě. V poledne zeleninový salát, svačina (cca 16h) SP - je mi blbě. Tak nevím, co by mohlo být špatně. Napadá vás z mého popisu něco? Moc si od toho neslibuji, takhle bez dalšího kontextu, ale třeba jste se s tím již setkal a budete mě umět nasměrovat, jak a co si třeba pohlídat. Jinak můj manžel z toho měl posledně taky těžký žaludek, že by ty čerstvé jahody? To je divné, ale je to to jediné, co jsem změnila. Jo a ještě mě napadla jedna změna, koupila jsem si mixér a celé to teď mixuji při docela nízký otáčkách, ale smíchané je to myslím dostatečně (po cca 5 min jako puding, bez mastného okraje). Dříve jsem to dělala ručním mixérem, kde jsem tu rychlost neovlivnila, bylo to mnohem rychlejší. Že bych to měla mixovat rychleji?
Děkuji předem za radu.
Moc vás zdravím.
Magda

Je divné, že píšete po vypití, to by téci nemělo, má mít konzistenci jako pudink. Je možné, že tělo odmítá z nějakého důvodu omega 3 mastné kyseliny, což je při předávkování možné a Sybilla to píše správně. Nicméně pravděpodobnější zdroj problému se mi zdá ta kombinace na sladko, vyzkoušejte variantu s česnekem, nebo pálivou paprikou a přidejte ji do zeleninového salátu, třeba problém zmizí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř čer 02, 2010 10:44 pm 
Offline

Registrován: stř lis 25, 2009 4:56 pm
Příspěvky: 19
No, ono to sotva teče, je to spíše jako puding, ale možná by se to nemělo hnout vůbec a dávám do toho moc vody. Zkusím také ubrat semínek (možná jsem jich dříve opravdu dávala méně) a zkusím variantu s česnekem. Nízký tlak mám normálně, tak to by mě nepřekvapilo, že je mi blbě od tlaku, ale proč ten průjem? Tak já to budu zkoumat dál a dám vědět.
Děkuji moc za rady.
Magda


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: čtv čer 03, 2010 8:46 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Magda píše:
No, ono to sotva teče, je to spíše jako puding, ale možná by se to nemělo hnout vůbec a dávám do toho moc vody. Zkusím také ubrat semínek (možná jsem jich dříve opravdu dávala méně) a zkusím variantu s česnekem. Nízký tlak mám normálně, tak to by mě nepřekvapilo, že je mi blbě od tlaku, ale proč ten průjem? Tak já to budu zkoumat dál a dám vědět.
Děkuji moc za rady.
Magda

Hodně tuku může dráždit slinivku a průjem je toho normálním příznakem. Vyzkoušejte Pancreolan, tak dvě tablety po každém jídle a uvidíte.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: pát čer 04, 2010 12:53 am 
Offline

Registrován: čtv čer 03, 2010 2:10 pm
Příspěvky: 435
Nezkoušel jste někdo sirnou patlanici upatlat z MSM? To je čistá organická síra. Zkusila jsem to rozpustit ve vodě a přidat olej a nespojilo se to, ale třeba tomu jen něco chybí...

http://www.celostnimedicina.cz/co-je-to ... klouby.htm

_________________
You cannot solve a problem with the same thinking that created it.” – Albert Einstein


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: pát čer 04, 2010 8:31 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Kometa píše:
Nezkoušel jste někdo sirnou patlanici upatlat z MSM? To je čistá organická síra. Zkusila jsem to rozpustit ve vodě a přidat olej a nespojilo se to, ale třeba tomu jen něco chybí...

http://www.celostnimedicina.cz/co-je-to ... klouby.htm

S MSM žádné zkušenosti nemám, ale s DMSO ano. Dá se celkem bez vážných potíží sehnat, hlavně u veterinárních lékařů, kteří se starají o koně a u koňů se používá na bolavé klouby. Nejste sice kůň, ale u člověka bude fungovat naprosto stejně, jenom musíte dát pozor na absolutní čistotu pokožky před aplikací, velice důkladně umýt a vysušit. DMSO je totiž látka, která velice rychle a do hloubky proniká do tkání a je schopna, jako nosič, do nich dostat i léčiva, například MMS, případně cokoliv jiného i nečistoty. Zkusmo bych to aplikoval čisté, případně po vyzkoušení i s aktivovaným MMS, což by řešilo případné parazity v kloubech.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: pát čer 04, 2010 9:23 am 
Offline

Registrován: čtv čer 03, 2010 2:10 pm
Příspěvky: 435
Myslela jsem to jinak - použít MSM jako sirnou část SP.
Užívala jsem ho nějakou dobu samotné a účinky jsem nepocítila.

DMSO znám, jsem od koní \</div

_________________
You cannot solve a problem with the same thinking that created it.” – Albert Einstein


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: pát čer 04, 2010 10:14 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
[quote="Kometa":10g48ysq]Myslela jsem to jinak - použít MSM jako sirnou část SP.
Užívala jsem ho nějakou dobu samotné a účinky jsem nepocítila.

DMSO znám, jsem od koní \</div

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: pát čer 04, 2010 10:31 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř dub 28, 2010 9:48 am
Příspěvky: 441
Objevila jsem v obchodě tvaroh se šlehačkou s tučností 20%, ale má jen 3,7 g tuku na 100g výrobku.
Teď jsem z toho zmatená, jestli ta minimální tučnost 10% se myslí procenta v sušině nebo v celém výrobku.


Přílohy:
tvaroh 0.jpg
tvaroh 0.jpg [ 30.68 KiB | Zobrazeno 11622 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz