Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 7:39 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1758 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 118  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: stř kvě 26, 2010 4:59 pm 
Administrátor
Administrátor

ajrin píše:
Psychicky se na to připravím a příští týden na to najedu. Tento týden už nestíhám. Jen si zatím neumím představit jak vypiju v tom krátkén horizontu tolik vody.

Vodu můžete pít podstatně pomaleji, než je popisováno, ale čím rychleji ji do sebe dostanete, tím rychleji se vyčistíte, čili záleží zcela na vás a nehledejte v tom povinnost ji pít rychle.

PříspěvekNapsal: čtv kvě 27, 2010 9:03 am 

ty moje nezdařené výplachy žaludku beru jako přípravu na šankaprašalánu, když už nic jiného. Ještě před pár dny jsem si nedovedla představit, že vypiju tak rychle litr vody.

PříspěvekNapsal: čtv kvě 27, 2010 9:27 am 
Administrátor
Administrátor

ajrin píše:
ty moje nezdařené výplachy žaludku beru jako přípravu na šankaprašalánu, když už nic jiného. Ještě před pár dny jsem si nedovedla představit, že vypiju tak rychle litr vody.

Jak vidíte, tak natrénovat se dají i věci zdánlivě nemožné a hranice vlastně není skoro nikde, vše je o tom hodně chtít.

PříspěvekNapsal: čtv kvě 27, 2010 2:43 pm 

Ještě ke klizmatu. Zkoušel jsem to hledat, ale...
Měl by si člověk pořídit tablety na mikroflóru a při jaké frekvenci výplachů?

PříspěvekNapsal: čtv kvě 27, 2010 4:53 pm 
Administrátor
Administrátor

Pavelka. píše:
Ještě ke klizmatu. Zkoušel jsem to hledat, ale...
Měl by si člověk pořídit tablety na mikroflóru a při jaké frekvenci výplachů?

U klystýru nejsou nezbytně nutné a pokud je konáte vlastní urinou, tak již vůbec ne. Také vás mnohem levněji vyjde popíjet pravidelně domácí kefír a máte klid. Je velice chutný a mimořádně léčivý, čili spojíte příjemné s užitečným. U dalších způsobů výplachu střeva již nutné jsou, tam se jedná o mnohem razantnější postupy, které vyplaví prakticky vše, tedy i prospěšné bakterie.

Předmět příspěvku: vyčištění organismu dítěte
PříspěvekNapsal: stř čer 02, 2010 9:46 am 

Dobrý den pane Zajíčku,
nedávno jsme se s manželem dostali na Váš web a doslova jsme ho "zhltli" téměř celý najednou. Jen jsme se opět ujistili, že je to ta správná cesta, jak se sám postarat a své zdraví a zdraví svých nejbližších. My jsme bohužel narazili a tak nikomu už nic nevnucujeme a snažíme se alespoň ovlivnit našeho 5 letého syna. Bohužel jsou to právě malé děti, které alespoň my s manželem, považujeme za tu nejnezdravější generaci. Mnohdy je to boj s větrnými mlýny (stravování v MŚ, ZŠ apod.). Ráda bych se zeptala jakou čistící kůru může absolvovat právě pětileté dítě?
My s manželem chodíme pravidelně na colonohydroterapii. Synovi (často trpíval zácpou a i nyní má stolici nepravidelnou - obden) dáváme domácí klystýr - pouze při akutní zácpě, zatím ne preventivně (pediatr mi řekl, že jsme blázni, ale sám nedokázal synovi jinak pomoci). Snažíme se jíst převážně syrovou zeleninu, obiloviny, lustěniny, naopak vše co je "bílé" vypouštíme, přes 2 roky děláme doma osmozovanou vodu a přidali jsme i silný neodymový magnet aby byla správná struktura molekul, pokud na nás něco "leze" tak je na řadě MMS a nebo velké dávky vitámínu C (dostává to i syn, musíte si ale hlídat dávkování) atd. Ppomalu chci přejít na makrobiotiku a pak dál a dál....... Syn ve školce dostává klasické těžké jídlo. Již delší dobu se odhodlávám, že bych jim tam udělala přednášku o výživě, ale bydlíme na vesnici, tak nevím abych nenarazila. Děláme přednášky na středních školách, ale zatím bez větší odezvy. Pro mnohé to jsou tak "nové" informace, že se s tím zkrátka nedokážou ztotožnit a dětem je to více méně jedno.....
Vím, že i děti by měly pít v jeho věku cca 1,5 vody denně. Snažím se ho dostat aspoň přes litr. Dalším problémem u našeho syna je atopický ekzém (má ho již cca 1/2 roku). Spojitost dávám - nedostatečný pitný režim, nepravidelná stolice, očkování. Problém je vevnitř. Játra nejsou schopny štěpit velké množství toxinů a dostává se to na povrch těla. Možná přemíra cukru v organismu. Syn je na sladké a tak bojujeme proti všem syntetickým látkám obsažených hlavně v cukrovinkách pro děti. Bohužel a k mému úžasu (a i přes náš zákaz) krmí MŠ pravidelně děti těmito komerčními sladkostmi.
Ráda bych znala Váš názor či zkušenost z praxe.
děkuji za odpověď
Dáša

PříspěvekNapsal: stř čer 02, 2010 1:12 pm 

Mám klasický irigátor a začal mi protékat u toho kohoutku. Jde s tím něco dělat nebo je nutné koupit nový?

Předmět příspěvku: Re: vyčištění organismu dítěte
PříspěvekNapsal: stř čer 02, 2010 1:22 pm 

Dáša píše:
....... Syn ve školce dostává klasické těžké jídlo. Již delší dobu se odhodlávám, že bych jim tam udělala přednášku o výživě, ale bydlíme na vesnici, tak nevím abych nenarazila. Děláme přednášky na středních školách, ale zatím bez větší odezvy. Pro mnohé to jsou tak "nové" informace, že se s tím zkrátka nedokážou ztotožnit a dětem je to více méně jedno.....
Bohužel a k mému úžasu (a i přes náš zákaz) krmí MŠ pravidelně děti těmito komerčními sladkostmi.
děkuji za odpověď
Dáša

Moja kamarátka synovi do škôlky nosí jedlo a pitie každý deň vlastné. Riaditeľka napred nechcela na to pristúpiť, že by jedol mamičkine jedlo, lebo s tým je samozrejme viac práce. Ale prehnali sme to cez ministerstvo školstva a to vydalo nariadenie, že musia v predškolských zariadeniach dávať deťom prinesenú stravu, pokiaľ nie sú schopní zabezpečiť špeciálnu dietu. Schovali sme to pod špeciálnu dietu. Takže, zbytočne budeš prednášať o zdravej výžive, treba konať a neškodiť vlastnému dieťaťu že ho necháš jesť ktovieaké patoky. Daj mu stravu so sebou, možno mu budú ostatné decká aj závidieť \":)\" . Pokiaľ bývaš na dedine, možno to pôjde jednoduchšie ako si myslíš a nebudeš potrebovať ako my v hlavnom meste, využiť na použitie zdravého rozumu v praxi, ministerkých úradníkov.

Předmět příspěvku: Re: vyčištění organismu dítěte
PříspěvekNapsal: stř čer 02, 2010 9:23 pm 
Administrátor
Administrátor

Dáša píše:
Dobrý den pane Zajíčku,
nedávno jsme se s manželem dostali na Váš web a doslova jsme ho "zhltli" téměř celý najednou. Jen jsme se opět ujistili, že je to ta správná cesta, jak se sám postarat a své zdraví a zdraví svých nejbližších. My jsme bohužel narazili a tak nikomu už nic nevnucujeme a snažíme se alespoň ovlivnit našeho 5 letého syna. Bohužel jsou to právě malé děti, které alespoň my s manželem, považujeme za tu nejnezdravější generaci. Mnohdy je to boj s větrnými mlýny (stravování v MŚ, ZŠ apod.). Ráda bych se zeptala jakou čistící kůru může absolvovat právě pětileté dítě?
My s manželem chodíme pravidelně na colonohydroterapii. Synovi (často trpíval zácpou a i nyní má stolici nepravidelnou - obden) dáváme domácí klystýr - pouze při akutní zácpě, zatím ne preventivně (pediatr mi řekl, že jsme blázni, ale sám nedokázal synovi jinak pomoci). Snažíme se jíst převážně syrovou zeleninu, obiloviny, lustěniny, naopak vše co je "bílé" vypouštíme, přes 2 roky děláme doma osmozovanou vodu a přidali jsme i silný neodymový magnet aby byla správná struktura molekul, pokud na nás něco "leze" tak je na řadě MMS a nebo velké dávky vitámínu C (dostává to i syn, musíte si ale hlídat dávkování) atd. Ppomalu chci přejít na makrobiotiku a pak dál a dál....... Syn ve školce dostává klasické těžké jídlo. Již delší dobu se odhodlávám, že bych jim tam udělala přednášku o výživě, ale bydlíme na vesnici, tak nevím abych nenarazila. Děláme přednášky na středních školách, ale zatím bez větší odezvy. Pro mnohé to jsou tak "nové" informace, že se s tím zkrátka nedokážou ztotožnit a dětem je to více méně jedno.....
Vím, že i děti by měly pít v jeho věku cca 1,5 vody denně. Snažím se ho dostat aspoň přes litr. Dalším problémem u našeho syna je atopický ekzém (má ho již cca 1/2 roku). Spojitost dávám - nedostatečný pitný režim, nepravidelná stolice, očkování. Problém je vevnitř. Játra nejsou schopny štěpit velké množství toxinů a dostává se to na povrch těla. Možná přemíra cukru v organismu. Syn je na sladké a tak bojujeme proti všem syntetickým látkám obsažených hlavně v cukrovinkách pro děti. Bohužel a k mému úžasu (a i přes náš zákaz) krmí MŠ pravidelně děti těmito komerčními sladkostmi.
děkuji za odpověď
Dáša

Dítě jednoznačně klystýr a není s tím žádný problém. Pokud se dítěti celá věc vysvětlí, tak si ho nechá aplikovat docela rádo. Makrobiotika není moc vhodná a dost vyznavačů tohoto směru mám ve své péči kvůli potížím s přemnoženou kvasinkou. Někomu něco vnucovat je nesmyslné, na to musíte být argumentačně nepřekonatelná a tato vlastnost není dána mnoha lidem. Navíc špičková věcná argumentace vyžaduje vysoce nadprůměrné znalosti a to je další slabina nadšenců. Jakékoliv kožní potíže hledejte ve střevě a špatné defekaci, čili zase klystýry, nebo vysoce vláknitá strava, která se dobře kadí a domácí kefír pro obnovu bakterií ve střevě. Udělejte mu plivací test a patrně zjistíte namnožené kvasinky, které sladkosti vyžadují pro svoje potřeby, bez ohledu na potřeby těla dítěte. Nasadil bych kokos v jakékoliv podobě, hlavně kokosový olej, kde je kyselina kaprylová a tu kvasinky nesnáší, ale dětem kokos velice chutná.

PříspěvekNapsal: stř čer 02, 2010 9:27 pm 
Administrátor
Administrátor

Beladona píše:
Mám klasický irigátor a začal mi protékat u toho kohoutku. Jde s tím něco dělat nebo je nutné koupit nový?

Irigátory se velice různí podle výrobce, čili neodhadnu o co zrovna kráčí, ale vzhledem k ceně bych to asi neřešil a koupil nový. Někdy stačí ventil namazat rostlinným olejem a je klid.

PříspěvekNapsal: čtv čer 03, 2010 2:51 pm 

Děkuji za Vaše názory. Ráda bych se ještě zeptala, kde čerpáte přísun zeleniny a ovoce? Využíváte pouze své vlastní zdroje nebo ekofarmy? Nyní je prý většina pod vodou a úroda je kvůli dešti špatná. Jedná se mi o to, aby tato strava byla pro organismus přínosem a ne dalším chemickým jedem. Další moje otázka je, jak dobře a plně může absolvovat tento způsob stravování dítě? Vy sám máte dcerku. Možná na to byla zvyklá od malinka. Mám pocit, že u svého syna budu muset step by step. Prosím poraďte mi.
Děkuji

PříspěvekNapsal: čtv čer 03, 2010 8:28 pm 
Administrátor
Administrátor

Dáša píše:
Děkuji za Vaše názory. Ráda bych se ještě zeptala, kde čerpáte přísun zeleniny a ovoce? Využíváte pouze své vlastní zdroje nebo ekofarmy? Nyní je prý většina pod vodou a úroda je kvůli dešti špatná. Jedná se mi o to, aby tato strava byla pro organismus přínosem a ne dalším chemickým jedem. Další moje otázka je, jak dobře a plně může absolvovat tento způsob stravování dítě? Vy sám máte dcerku. Možná na to byla zvyklá od malinka. Mám pocit, že u svého syna budu muset step by step. Prosím poraďte mi.
Děkuji

Ani jedno, ani druhé, normálně nakupuji běžné zboží v obchodní síti a snažím se o docílení minimální ceny, při maximálním objemu. Zamoření se nedá vyhnout, to je všudypřítomné, dá se pouze rozumě snížit a zbytek se snažit dostat z těla pomocí očistných kroků, nebo chelace. U dětí s tím bývá menší problém, než u dospělých osob, nemají totiž dosud tak tvrdě zažité nepřirozené chutě potravin a mnoho syrových potravin jim prostě přirozeně chutná. Pokud nebude slyšet na celkovou změnu, tak není problém stravu střídat a hlavně vypustit cukry.

PříspěvekNapsal: čtv čer 03, 2010 9:15 pm 

Děkuji

PříspěvekNapsal: úte čer 08, 2010 1:29 pm 

Dobrý den.
Jak často a proč si ještě po tak důkladném vyčištění, které jste za ty roky podstoupil a při dodržování vašich pravidel zdravého stravování ještě děláte podobné očisty?

PříspěvekNapsal: úte čer 08, 2010 7:59 pm 
Administrátor
Administrátor

Honza12 píše:
Dobrý den.
Jak často a proč si ještě po tak důkladném vyčištění, které jste za ty roky podstoupil a při dodržování vašich pravidel zdravého stravování ještě děláte podobné očisty?

Protože tady chci strašit do 120 let, ale beze srandy, dnes je vše tak kontaminováno, že bez soustavného čištění těla, mnoho šancí na zdravý život bohužel lidé nemají.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1758 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 118  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]