Xion píše:
Tak za prve. To, ci boli alebo neboli na mesiaci, nijak nesuvisi s tym, ci je Zem gulata alebo plocha. Za druhe, vela ludi, tomu neveri, ze tam boli. Ved to su dve rozne zalezitosti. Ja niesom na 100% presvedceny doteraz. Hoci, cim viac som sa tym zaoberal, veci, ktore sa mi spajali, skor hovorili pre, ako proti. Momentalne si myslim tak na 90%-95% ze tam boli, a tak na 5% ze tam neboli. Ako vidis, som dost skepticky a opatrny clovek, mnohych konspiraciam verim. Ale plochost/gulatost zeme nieje konspiracia. Tam rozhoduju fakty. A fakty, hovoria pre gulatu zem. Teda bez toho, aby si ju videl, logickejsie pripada, ze je gulata. Nelogicka moznost je ze by bola plocha. Pretoze kym vedci vedia popisat cely vznik vesmiru, hviezd a planet, bez pouzitia nadprirodzena, plochozemci nie. Ako by vznikol disk? Nikde taka planeta nieje. Na vysvetlenie potrebuju porusovat prirodne zakony - to mimozemstania, sme nejaky projekt, to "Boh" priamo vytvoril, atd...
Takze, zmylil si sa v tom, ze verime tej rozpravke. Mna presviedcaju argumenty, a stale pripustam, ze tam nemuseli byt na mesiaci, keby to bola pravda, a vyjde to raz napovrch, tak by som neostal nejak velmi sokovany. Vramci studenej vojny, to mohlo byt zorganizovane takto.
Druha cast, preco NASA alebo nejaka ina organizacia neletela na mesiac znovu. Preto tam nesli Rusi? Je to jednoduche.
Je to prilis nakladny projekt, ktory nic neprinesie. Proste na to nikto neschvalil financie. Takisto, je to pomerne riskantne, pre ludi. Totiz to, ak hocico pojde zle, riskuju smrt, kedze by potom nemali ako opustit povrch, a dosli by im zasoby/kyslik. Teda, musi vsetko slapat na prvy krat, inak by potrebovali vyrobit dve sondy, este jednu zachrannu, a to by sa predrazilo. Raketu, ktoru by vypustili na obeznu drahu, by musela byt vacsia, lebo by museli ist dve zachranne sondy. A keby ju nevypustili, tak je konec, vsetci by tam zomreli, bud pri pristani na mesiac, alebo by nevedeli odletiet. A dalsiu raketu startovat, to by sa nestihlo. Teda pomreli by tam od hladu a nedostatku vody postupne, myslim na povrchu mesiaca.
To je dovod, preco tam nikto nesiel, ze je to len o dokazovani si ega, a je to super drahy projekt. Uvedom si kolko by to stalo, a nic by sa neziskalo. Mesiac je uz preskumany dobre. Planuju sa peniaze na iny vyskum, nove veci, rozvijanie technologii, ktore by dokazali doletiet k najblizsej hviezde, a podobne.
Ja sa im ani necudujem, ze tam nechcu liezt znova. Mozno neskor, ked sa bude experimentovat s koloniou, ktora tam bude.
XION, trochu ma sklamal tvoj príspevok. Myslel som, že si racionálnejšie založený.
Čo ma sklamalo ? Toto...
To, že "Zem je guľatá" sa malo dokázať práve tým "fake záberom" z Mesiaca, ktorý údajne ukazoval Zemeguľu vzdialenú akože 380 tisíc km. Lenže XION, na Mesiaci nikto nebol a nikto na ňom nikdy nepristane, pretože sa to nedá. Čo tu splietaš somariny o vysokých nákladoch, atď........... DNES dostáva NASA DENNE 50 MILIÓNOV DOLÁROV.......... NASA (a Musk) vypúšťajú sondy na MARS (teda už len Musk podľa všetkého, lebo Obama vraj na to zatrhol NASA peniaze - na projekt "Mars"), ale na Mesiac nič...
Inak ten Mars je veľmi zaujímavý........... pretože zábery z Marsu sú naša ZEM, špecifické scenérie (taká nie celkom "mŕtva púšť" tuším v Chile či kde), PLUS červený filter....AAAAAAAAAAAAAAA..... SME NA MARSE....
Píšeš, že vedci dokážu popísať vznik vesmíru, planét, hviezd, atď, atp............... No a keď toto považuješ za argument, Xion, preukázal si svoju hlúposť. VEDCI VYTVORILI PRÍBEHY, HYPOTÉZY, A TY ICH BERIEŠ ZA REALITU. Nikto z nich pri tom nebol, ale oni vedia ako to všetko začalo, A AKO TO "MUSELO" ZAČAŤ, ABY POPRELI BOHA. Ty si im naletel a ešte si na to hrdý.
XION, si úplne mimo ohľadom tvaru Zeme, ohľadom vesmíru, a ohľadom toho ako si predstavuješ Boha a ľudí (vraj "hriešnici od narodenia".... pekne si naletel Satanovi, Xion).
Asi tak.
Maj sa, už nemá zmysel aby sme my dvaja debatovali na tieto témy (Zem, vesmír, Boh). Pretože ty za "dôkazy" považuješ to, keď niekym (no kým asi, tými, ktorým to vyhovuje) dosadené autority sa OPOVÁŽIA viac-menej detailne popisovať ako vznikol svet, A VYDÁVAJÚ TO ZA FAKT, preto je to v učebniciach. Lenže učebnice sú plné klamstiev. Hlavne dejepis, história, a samozrejme aj geografia.
Už na teba v tomto topicu nebudem reagovať, pretože ešte raz - sklamal si ma tým, že si ešte viac naivný ako som si myslel. TY LEN VERÍŠ.
Z neživého NIKDY nevznikne živé, takže ja NEMUSÍM VERIŤ, JA VIEM, ŽE SVET BOL STVORENÝ ZHMOTNENÝM ZÁMEROM "NAJVYŠŠEJ INTELIGENCIE", a tá by nepotrebovala vytvoriť ani evolúciu vesmíru, ani evolúciu rastlín a živočíchov. Ale vytvorila všetko hotové. Možno v jeden deň (alebo určitý čas) nejaké rastliny a živočíchy, možno o deň (to je len príklad) zbytok. Možno všetko naraz, možno všetko za mesiac. Ale už HOTOVÉ. HOTOVÉ.