muflon píše:
Jestlize clenove sirsi rodiny nejí moc nebo temer vubec nic syroveho(kromě šťáv), je vhodne asi vyuzit vlakninu z drtě po šťávách-kolik polevkovych lzic priblizne by denne mohli snist aby to jak pisete jinde nebylo prilis...?
Kterou drť povazujete za nejcenější(urcite bych vyuzil jablecnou,nebo repnou, nevim zda jeste jinou treba okurkovou a mrkvovou)
k možnému dalšímu využití(s jogurtem nebo do k pohance ci jahlum...).
Jiste je to zavisle na tom nakolik mame moznost zjistit zda to bylo nejak chem.osetrovano-tam bychom drť určitě radsi vyhodili...), ale zajima mne nikoli nutricni hodnota-ta jiz neni temer zadna,ale spis prijatelnost dane vlakniny pro telo(mozna dobra stridat proste podle toho na co budou mit zrovna chut...
)
Jestlize plati pro šťávy ze rajče, či meloun(jeste neco jineho?) se nema kombinovat s jakymkoli ovocem a zeleninou...plati to i pro drť třeba s jogurtem nebo jahly rajcatova drť lze? (melounovou drť asi vzdy vyhazujete-nebo ne?)
Nikdy jsem nic podobného nezkoušel, ale empiricky asi tolik, kolik by jste normálně snědl v celé potravině. Jednoduše odšťavněte dvě větší mrkve, což se sníst dá a uvidíte, kolik se dá sníst té drtě. Ona se ve střevě zase nasytí vodou a nabobtná do původních rozměrů, takže nepřehánět. Použít jde každá, ale asi bych preferoval kvůli střevům jablka a mrkev. Opravdu obdivuji vaše detektivní zaujetí problémem, ale uvědomte si, že to je cesta do pekla. Vyprdněte se na kraviny a jděte do lesa místo čumění do počítače, nebo vás takto zdravá strava bude stát život.