Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát lis 15, 2024 11:41 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 636 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 43  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Analýza prvků z vlasů
PříspěvekNapsal: čtv bře 05, 2020 7:40 pm 

Zdravím,
Citace:
Zkoušel jste tryptofan a k tomu B6? To mi dost pomáhá usínat, ale i tak usínám tak možná půl hodiny. Nebo tak alespoň 5 piv, to pak usnu během pár minut, ale asi to nebude moc zdravé \":D\"
Pane Jardo, myslíte že je pravda že někdo je sova a někdo skřivan? Já taky jsem nejvíc aktivní spíš k večeru a nechce se mi chodit spát. Než jsem bral ten tryptofan, tak jsem usínal tak hodinu, někdy když mě stresovalo, že už bych měl dávno spát, protože vstávám do práce tak jsem pak usínal i třeba dvě hodiny a víc.

Neskúšal som ale mám doma Melatonin a ten mi prekvapivo navodí rýchlo (asi do 20 minut) ospalost alebo taku tu potrebu ako keby "večernej unavy" či potreby spánku.. čo sa týka zaspávania.. dokážem zaspat už aj okolo polnoci čo je pre mna ako keby 20:00, no tiež nezaspím okamžite.. niekedy zaspím do 10-15 minut s tým že si rano ani nepamatam ako som zaspal a inokedy sa mrcasím 45 minut možno aj hodinu (snažim sa nepozerat na čas kolko zaspavam nech rano viem oklamat mozog že som spal viac) a až potom zaspím, užívam 10mg toho melatoninu, plánujem objednať. Inak hormon DHEA by možno vedel pomoct tiež na spanie alebo 5-HTP ale tak ja mam s melatoninom dobru skusenost tak asi objednám znova toto + mam kvapky valeriany.. je to raz lepšie raz horšie no bez melatoninu mam večer najvyššiu aktivitu čo sa týka energie a celkovo mi je najlepšie preto zrejme podvedome a asi aj vedome nechcem ist spat lebo sa citim lepšie. Ciže bez melatoninu by som prabdepodobne ležal do 4-5 v posteli bez toho aby som zaspal. Asi to suvisí s kortizolom, mám ho vysoký večer a naopak ráno nízky.. čo je uplne debilne a neviem jak to vratit do normálu.. užívam ten Adrenal cortex vždy tak do hodiny ako vstanem ale nejak to zrejme nefunguje... užívam len 100 gramov (čo su 2 tobolky) ale objednal som si Adrenal glandular ktorý ma 350mg v jednej tablete a idem skusit vyššie dávky.. čítal som tu že su tam stopy adrenalinu ale nahodou som si pozeral aj zahanične recenzie a prekvapivo dobre.. asi je to individualne a za odtestovanie to stojí pretože cena množstvo je super.. Inak ten alkohol je zaujimavé tiež mam podobnu skusenost.. ked som sa podnapil tak som zaspal o 22 00 a ani som o sebe nevedel .. ale nedá sa to praktikovat a rozhodne nie ked som na ketogennej strave, vtedy mi ten alkohol absolutne nejde na chut.

Obsidian - pisala si že si uživala 3 a 2 tablety po kolko mg? Ja teraz 2 denne ale necitim rozidel

Inak som si včera skusil dat B3 nicacin 500mg a vobec som nemal niacin flush - čo to znamená ? v minulosti som mal celkom silný a prijemne sa zaspavalo po tom teraz nič.. trošičku som citil mravčeky na nohach čo som si sotva vedel všimnut inak nič. Žiadna psychicka zmena.

Pan jarda chcel by som sa vás spýtat už ked píšem, ohladom očisty pečene ktorá je na vašej stránke, je možné že si očistujem pečeň tým že jedávam v podstate 1x za den pomerne tučne jedlá ? Aj vo vašej očiste ide o žlč, čiže je možné že sa takto čistím každým dnom aj ked pochopitelne s nejakým menším učinkom? Alebo to tak neni? Vie pomôcť zemežlč horec a podobne byliny na očistu pečene? A ešte otázka často ma boli žlčník hlavne ked ležím na bruchu tak sa rano dakedy zobudim s bolestou, dakedy nie ale to idem spat uplne nalačno až s miernym hladom, ked sa najem nejak okolo 18-20:00 a lahnem kolo 00:00 až 01:00 tak ma rano vie boliet, čo to znamená ? Je oslabený žlčník?

PříspěvekNapsal: pát bře 06, 2020 9:18 am 
Administrátor
Administrátor

Menma21 píše:
Pan jarda chcel by som sa vás spýtat už ked píšem, ohladom očisty pečene ktorá je na vašej stránke, je možné že si očistujem pečeň tým že jedávam v podstate 1x za den pomerne tučne jedlá ? Aj vo vašej očiste ide o žlč, čiže je možné že sa takto čistím každým dnom aj ked pochopitelne s nejakým menším učinkom? Alebo to tak neni? Vie pomôcť zemežlč horec a podobne byliny na očistu pečene? A ešte otázka často ma boli žlčník hlavne ked ležím na bruchu tak sa rano dakedy zobudim s bolestou, dakedy nie ale to idem spat uplne nalačno až s miernym hladom, ked sa najem nejak okolo 18-20:00 a lahnem kolo 00:00 až 01:00 tak ma rano vie boliet, čo to znamená ? Je oslabený žlčník?

Tak dostatečné dávky tuku pochopitelně uvolňují lépe žluč i když to ještě neznamená nějaké zásadní čištění jater. Pokud se chcete vyhnout jaterkám vyzkoušejte denně toto https://www.prirodnilekarna.cz/clanky-l ... ridla.html většinou se stav jater slušně zlepší..

PříspěvekNapsal: pát bře 06, 2020 12:42 pm 

Menma21 píše:
Inak som si včera skusil dat B3 nicacin 500mg a vobec som nemal niacin flush - čo to znamená ? v minulosti som mal celkom silný a prijemne sa zaspavalo po tom teraz nič.. trošičku som citil mravčeky na nohach čo som si sotva vedel všimnut inak nič. Žiadna psychicka zmena.

Pokud se nedostaví flush, tak to znamená, že ho tělo spotřebovalo - moje interpretace je, že ho spotřebovalo na boj se zánětem.
Slabý flush se projevuje přesně tak jak píšeš - slabé mravenčení někde po těle.U mě je to většinou na obličeji nebo hrudi. Silný flush - jsem červený jako rak, svědí to jako čert po celém těle. Příjemné usínání je způsobené tím, že tělo při přebytku niacinu neplýtvá tryptophanem na neefektivní produkci niacinu, takže může vyrábět z tryptphanu jiné metabolity, například serotonin a z něj pak melatonin.

PříspěvekNapsal: pát bře 06, 2020 6:37 pm 

Ďakujem za odpovede , nemohol by mat podobný efekt ako limetka aj citron ? Ráno si väčšinou dávam pol litra vody s citronom a himalajsku sol do toho tak neviem či mam davat aj tu liemetku ráno s olivovým olejom asi je toho hned z rána moc.

To je zaujimavé že to potrebue na zapal, ja ked som išiel do ketogenickej stravy tak som bol hlavne v tom že je protizapalová, prakticky nekonzumujem rastlinne oleje s vela omega 6, užívam rybý olej, jem z drvivej väčšiny len saturované tuky občas oliváč alebo tresčiu pečen. žiadne stimulácie inzulinu ani nič.. kde sakra moje telo može mat zapal kedže pred rokom a pol som ten niacin flush mal a to som nemal žadnu špecialnu stravu, klasické sacharidové jedla.. (pečivo. zemiaky, ryža, cestoviny) skor vtedy som mal mat zapal nie teraz.. som z toho nejaký mimo, jediné omega 6 čo mam su z orechov ktoré skoro poslednu dobu ani nejem. Je to zvláštne vdaka za informáciu, skusím si dat dneska znova som zvedavý. Ma vyplv na ten niacin aj to či to užívam nalačno či ked som najedený? Ďakujem.

PříspěvekNapsal: pát bře 06, 2020 6:57 pm 

Zda je to nalačno nebo s jídlem má dost zásadní vliv. Nicméně když na mě jde jeden typ migrény (snědl jsem lepek), tak mi ani niacin 500 mg na lačno flush nevyvolá. Když jsem v pohodě, tak mi flush vyvolá i niacin snězený spolu s jídlem. četl jsem, že zdravému člověku by flush měly spolehlivě vyvolat už dávky 50 až 100 mg.

PříspěvekNapsal: pát bře 06, 2020 10:10 pm 
Administrátor
Administrátor

Menma21 píše:
Ďakujem za odpovede , nemohol by mat podobný efekt ako limetka aj citron ? Ráno si väčšinou dávam pol litra vody s citronom a himalajsku sol do toho tak neviem či mam davat aj tu liemetku ráno s olivovým olejom asi je toho hned z rána moc.

Citrón funguje prakticky stejně a je o dost levnější a funguje i jiná varianta https://www.paleofx.com/cure-constipation/ tak vyzkoušejte.

PříspěvekNapsal: ned bře 08, 2020 1:01 am 

diky za odpovede,

no včera som skusil niacin zase 500 mg po jedle asi 20 minut nič a potom som sa napil a do 2 minut taky silnejši flush celkom ma "prefackalo" musím povedat že sa necítim vobec zle po tom niacine. Možno som čakal trošku miernejšiu reakciu ale je to v pohode ale psychiky mi pride že niesom taky uzkostlivý aj ked agresivny a labilny som a hlavne ked si dam viac tukov.. vobec tomu nerozumiem.... ta agresivita neni normálna neni to ani prirodzene.. same nagatívne myšlienky utočné v hlave .. štve ma to

PříspěvekNapsal: úte bře 17, 2020 9:08 pm 

Jardo jaký máte názor na tuhle informaci z knihy Metabolické typy - Wolcott, William L. Podle tohoto zdroje totiž ty doporučení z vlasové analýzy nemusí sedět. Například tady má většina lidí vysoký vápník a nízký hořčík. Tak byste zřejmě doporučil dát hodně hořčíku a vápník buď vůbec nebo minimálně. Samozřejmě k tomu třeba K, D atd. Ale autor tady tvrdí, že pokud je člověk bílkovinnový typ nebo typ s rychlým spalování, tak i když mu vyjde výsledek vysokého vápníku, tak ho má ještě přidat.

http://leteckaposta.cz/255068656

Dal jsem to ještě na uložto. Mrkněte prosím na to.

https://uloz.to/file/yaIYaQNpvm1l/vystrizek11-png

Naposledy upravil Michall89 dne stř bře 18, 2020 8:05 pm, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: úte bře 17, 2020 10:45 pm 
Administrátor
Administrátor

Michall89 píše:
Jardo jaký máte názor na tuhle informaci z knihy Metabolické typy - Wolcott, William L. Podle tohoto zdroje totiž ty doporučení z vlasové analýzy nemusí sedět. Například tady má většina lidí vysoký vápník a nízký hořčík. Tak byste zřejmě doporučil dát hodně hořčíku a vápník buď vůbec nebo minimálně. Samozřejmě k tomu třeba K, D atd. Ale autor tady tvrdí, že pokud je člověk bílkovinnový typ nebo typ s rychlým spalování, tak i když mu vyjde výsledek vysokého vápníku, tak ho má ještě přidat.

http://leteckaposta.cz/255068656

Nevím proč, ale nejde mě to stáhnout, nejde to sem vložit jako přílohu. Každopádně z logiky věci je všude ve stravě i vodě plno vápníku a málo hořčíku tedy mě nyní nenapadá proč by to mělo být u někoho tak a u jiného obráceně. Většinou u jakékoliv položky je to co autor to názor a mnohdy naprostý protipól, což ani nemusí znamenat že nemohou mít pravdu dokonce oba protože na každý případ platí jiný metr a záleží na úhlu pohledu.

PříspěvekNapsal: stř bře 18, 2020 8:09 pm 

Jarda píše:
Nevím proč, ale nejde mě to stáhnout, nejde to sem vložit jako přílohu. Každopádně z logiky věci je všude ve stravě i vodě plno vápníku a málo hořčíku tedy mě nyní nenapadá proč by to mělo být u někoho tak a u jiného obráceně. Většinou u jakékoliv položky je to co autor to názor a mnohdy naprostý protipól, což ani nemusí znamenat že nemohou mít pravdu dokonce oba protože na každý případ platí jiný metr a záleží na úhlu pohledu.

Jako příloha to právě nešlo vložit, tak jsem to dal ještě na uložto: https://uloz.to/file/yaIYaQNpvm1l/vystrizek11-png

Mrkněte prosím na to. U těch metabolických typů, jde o to, že například ty bílkovinnové typy potřebují mnohem víc vápníku úplně mimo rozsah normy a to hodně nad pro odstranění jejich nerovnováhy.

PříspěvekNapsal: čtv bře 19, 2020 8:39 pm 
Administrátor
Administrátor

Michall89 píše:
Jako příloha to právě nešlo vložit, tak jsem to dal ještě na uložto: https://uloz.to/file/yaIYaQNpvm1l/vystrizek11-png

Mrkněte prosím na to. U těch metabolických typů, jde o to, že například ty bílkovinnové typy potřebují mnohem víc vápníku úplně mimo rozsah normy a to hodně nad pro odstranění jejich nerovnováhy.

Ta úložiště to je otřesná blbost se kterou nemám čas se trápit, abych kvůli jednomu obrázku řešil debilní reklamu půl dne a pak to po mě stejně chtělo přihlášení a platbu. Raději jsem se sám porejpal v administraci fóra i když to normálně nedělám a kupodivu jsem asi povolil ukládat další přílohy tak ještě jednou to sem dejte už to snad půjde.

PříspěvekNapsal: pát bře 20, 2020 11:07 am 

Jarda píše:
Ta úložiště to je otřesná blbost se kterou nemám čas se trápit, abych kvůli jednomu obrázku řešil debilní reklamu půl dne a pak to po mě stejně chtělo přihlášení a platbu. Raději jsem se sám porejpal v administraci fóra i když to normálně nedělám a kupodivu jsem asi povolil ukládat další přílohy tak ještě jednou to sem dejte už to snad půjde.

Zkouším tedy poslat:

Příloha:
Výstřižek11.PNG
Výstřižek11.PNG [ 66.57 KiB | Zobrazeno 8778 krát ]

PříspěvekNapsal: pát bře 20, 2020 12:56 pm 
Administrátor
Administrátor

Michall89 píše:
Zkouším tedy poslat:

Zajímavé a docela logické vysvětlení nicméně jak se tam píše to by mělo jít vyladit i úpravou rychlosti metabolizmu a předpokládám i dodáváním konkrétních vitamínů které nasměrují dodávaný vápník správným směrem.

PříspěvekNapsal: pát bře 20, 2020 4:35 pm 

Jarda píše:
Zajímavé a docela logické vysvětlení nicméně jak se tam píše to by mělo jít vyladit i úpravou rychlosti metabolizmu a předpokládám i dodáváním konkrétních vitamínů které nasměrují dodávaný vápník správným směrem.

Jardo, zkuste si tu knížku přečíst myslím, že jak jsme se bavili, tak jste říkal, že jste ji nečetl. Velmi by mě zajímal váš názor na ni a myslím že by to mohlo být zajímavé i pro vás. Je celá v češtině a kdybyste ji nenašel můžu vám ji poslat.

Každopádně mohlo by to teda být tak, že pokud má člověk rychlé spalování nebo je obecně bilkovinový typ, tak i když mu ve vlasovce vyšel vysokej vápník, tak by ho měl dál dodávat? Samozřejmě s déčkem Kčkem atd.?

PříspěvekNapsal: sob bře 21, 2020 12:27 pm 
Administrátor
Administrátor

Michall89 píše:
Jardo, zkuste si tu knížku přečíst myslím, že jak jsme se bavili, tak jste říkal, že jste ji nečetl. Velmi by mě zajímal váš názor na ni a myslím že by to mohlo být zajímavé i pro vás. Je celá v češtině a kdybyste ji nenašel můžu vám ji poslat.

Každopádně mohlo by to teda být tak, že pokud má člověk rychlé spalování nebo je obecně bilkovinový typ, tak i když mu ve vlasovce vyšel vysokej vápník, tak by ho měl dál dodávat? Samozřejmě s déčkem Kčkem atd.?

Tak pokud můžete klidně mě to pošlete, sice nemám nyní moc času prakticky nic nestíhám, ale jak se to šílení kolem koronáče trochu zklidní prošel bych si to docela rád.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 636 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 43  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]