Zdravím,
Citace:
Zkoušel jste tryptofan a k tomu B6? To mi dost pomáhá usínat, ale i tak usínám tak možná půl hodiny. Nebo tak alespoň 5 piv, to pak usnu během pár minut, ale asi to nebude moc zdravé
Pane Jardo, myslíte že je pravda že někdo je sova a někdo skřivan? Já taky jsem nejvíc aktivní spíš k večeru a nechce se mi chodit spát. Než jsem bral ten tryptofan, tak jsem usínal tak hodinu, někdy když mě stresovalo, že už bych měl dávno spát, protože vstávám do práce tak jsem pak usínal i třeba dvě hodiny a víc.
Neskúšal som ale mám doma Melatonin a ten mi prekvapivo navodí rýchlo (asi do 20 minut) ospalost alebo taku tu potrebu ako keby "večernej unavy" či potreby spánku.. čo sa týka zaspávania.. dokážem zaspat už aj okolo polnoci čo je pre mna ako keby 20:00, no tiež nezaspím okamžite.. niekedy zaspím do 10-15 minut s tým že si rano ani nepamatam ako som zaspal a inokedy sa mrcasím 45 minut možno aj hodinu (snažim sa nepozerat na čas kolko zaspavam nech rano viem oklamat mozog že som spal viac) a až potom zaspím, užívam 10mg toho melatoninu, plánujem objednať. Inak hormon DHEA by možno vedel pomoct tiež na spanie alebo 5-HTP ale tak ja mam s melatoninom dobru skusenost tak asi objednám znova toto + mam kvapky valeriany.. je to raz lepšie raz horšie no bez melatoninu mam večer najvyššiu aktivitu čo sa týka energie a celkovo mi je najlepšie preto zrejme podvedome a asi aj vedome nechcem ist spat lebo sa citim lepšie. Ciže bez melatoninu by som prabdepodobne ležal do 4-5 v posteli bez toho aby som zaspal. Asi to suvisí s kortizolom, mám ho vysoký večer a naopak ráno nízky.. čo je uplne debilne a neviem jak to vratit do normálu.. užívam ten Adrenal cortex vždy tak do hodiny ako vstanem ale nejak to zrejme nefunguje... užívam len 100 gramov (čo su 2 tobolky) ale objednal som si Adrenal glandular ktorý ma 350mg v jednej tablete a idem skusit vyššie dávky.. čítal som tu že su tam stopy adrenalinu ale nahodou som si pozeral aj zahanične recenzie a prekvapivo dobre.. asi je to individualne a za odtestovanie to stojí pretože cena množstvo je super.. Inak ten alkohol je zaujimavé tiež mam podobnu skusenost.. ked som sa podnapil tak som zaspal o 22 00 a ani som o sebe nevedel .. ale nedá sa to praktikovat a rozhodne nie ked som na ketogennej strave, vtedy mi ten alkohol absolutne nejde na chut.
Obsidian - pisala si že si uživala 3 a 2 tablety po kolko mg? Ja teraz 2 denne ale necitim rozidel
Inak som si včera skusil dat B3 nicacin 500mg a vobec som nemal niacin flush - čo to znamená ? v minulosti som mal celkom silný a prijemne sa zaspavalo po tom teraz nič.. trošičku som citil mravčeky na nohach čo som si sotva vedel všimnut inak nič. Žiadna psychicka zmena.
Pan jarda chcel by som sa vás spýtat už ked píšem, ohladom očisty pečene ktorá je na vašej stránke, je možné že si očistujem pečeň tým že jedávam v podstate 1x za den pomerne tučne jedlá ? Aj vo vašej očiste ide o žlč, čiže je možné že sa takto čistím každým dnom aj ked pochopitelne s nejakým menším učinkom? Alebo to tak neni? Vie pomôcť zemežlč horec a podobne byliny na očistu pečene? A ešte otázka často ma boli žlčník hlavne ked ležím na bruchu tak sa rano dakedy zobudim s bolestou, dakedy nie ale to idem spat uplne nalačno až s miernym hladom, ked sa najem nejak okolo 18-20:00 a lahnem kolo 00:00 až 01:00 tak ma rano vie boliet, čo to znamená ? Je oslabený žlčník?