Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte pro 03, 2024 6:51 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 488 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 29, 30, 31, 32, 33  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: čtv dub 12, 2018 11:43 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28405
Bydliště: Poděbrady
valenta.klara píše:
Zdravím vespolek. Pořídila jsem si kefírovou houbu, ale musím říct, že se do toho musím hodně nutit.. má to nějaký divný ocas a občas je mi z toho fakt na nic když to piju \":(\" Tak se chci zeptat, jestli se to dá zakomponovat do nějakého jídla? Vařením či pečením to prospěšné asi umře, že? Případně domácí jogurt z kvalitního domácího mléka - nahradí to účinky kefíru z tibetské houby? Ten si dělám a chutná mi \":-)\" Dík.

Tak vyzkoušejte změnit mléko mnohdy se tím chuť upraví dost výrazně. Přidávání kvašených potravin do dalšího jídla není moc vhodné počínání to pak kvasí všechno.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte dub 17, 2018 2:21 pm 
Offline

Registrován: čtv čer 28, 2012 6:25 pm
Příspěvky: 21
Zdravím,

dostala jsem trochu tibetské kefírové houby od 2 různých paní a ani jedny na sobě neměly a nemají ten sliz, kefír není hustý, ale řídký.. ani po několika týdnech se na houbičkách neobjevil - to je asi špatně, že ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte dub 17, 2018 4:46 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28405
Bydliště: Poděbrady
Bepahika píše:
Zdravím,

dostala jsem trochu tibetské kefírové houby od 2 různých paní a ani jedny na sobě neměly a nemají ten sliz, kefír není hustý, ale řídký.. ani po několika týdnech se na houbičkách neobjevil - to je asi špatně, že ?

Ono dost záleží na druhu mléka kde byla houba pěstována a kde ji nyní pěstujete, nějakou dobu ji trvá než se srovná na nové podmínky. Každopádně to bych viděl tak na 10-14 dní, ale pokud jde o delší dobu již by měla pracovat normálně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte dub 17, 2018 6:40 pm 
Offline

Registrován: čtv čer 28, 2012 6:25 pm
Příspěvky: 21
Mléko nyní používám stejné, jako původní majitelka, které mi doporučila..
Zajímá mne konkrétně ještě ten sliz - měla jsem houbičky již před lety a na houbičkách jsem ho mívala normálně. Ani jsem tenkrát nijak neřešila mléko, které, co si pamatuji..
Takže když sliz houbičky neprodukují - není to v pořádku, že ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: stř dub 18, 2018 10:10 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28405
Bydliště: Poděbrady
Bepahika píše:
Mléko nyní používám stejné, jako původní majitelka, které mi doporučila..
Zajímá mne konkrétně ještě ten sliz - měla jsem houbičky již před lety a na houbičkách jsem ho mívala normálně. Ani jsem tenkrát nijak neřešila mléko, které, co si pamatuji..
Takže když sliz houbičky neprodukují - není to v pořádku, že ?

To je otázka na kterou se těžko dá jednoznačně odpovědět, někdy tam sliz je a kefír je hnusný, někdy skoro není a kefír je super, asi bych se řídil hlavně chutí produktu a uvidíte zda si houbičky začnou tvořit ten sliz ve větším množství.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: čtv kvě 17, 2018 8:20 am 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Bepahika píše:
Zdravím,

dostala jsem trochu tibetské kefírové houby od 2 různých paní a ani jedny na sobě neměly a nemají ten sliz, kefír není hustý, ale řídký.. ani po několika týdnech se na houbičkách neobjevil - to je asi špatně, že ?

Pozoruj, ci sa mnozia. ak sa mnozia, je vsetko v poriadku. Mozu byt uz mrtve totiz. Tie halusky co po nich ostanu, ked su udrzovane v cerstvom mlieku a chlade, nezacnu sa tak skoro rozkladat, mohla ti dat uz mrtve kefirky.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: stř srp 22, 2018 3:29 pm 
Offline

Registrován: čtv říj 15, 2009 3:07 pm
Příspěvky: 89
Zdravím,
máte někdo zkušenosti s výrobou kokosového mléka? Já jsem ho pomocí kefírové houbičky dělala několik měsíců a pak se něco stalo a kefír byl smradlavý a houbička taky. Nepomohlo ani umytí.
Nevím jestli to může být tím, že jsem ji přikrmovala kokosovým cukrem, protože moc nerostla. Na netu jsem četla, že by se měla občas hodit do mléka, ale to se mi moc nechce, mléko nepiji.
Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: stř srp 22, 2018 4:11 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28405
Bydliště: Poděbrady
Maybes píše:
Zdravím,
máte někdo zkušenosti s výrobou kokosového mléka? Já jsem ho pomocí kefírové houbičky dělala několik měsíců a pak se něco stalo a kefír byl smradlavý a houbička taky. Nepomohlo ani umytí.
Nevím jestli to může být tím, že jsem ji přikrmovala kokosovým cukrem, protože moc nerostla. Na netu jsem četla, že by se měla občas hodit do mléka, ale to se mi moc nechce, mléko nepiji.
Děkuji.

Na to bohužel neumím odpovědět to jsem nikdy nezkoušel.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: čtv led 10, 2019 10:58 am 
Offline

Registrován: pát kvě 25, 2018 3:18 pm
Příspěvky: 87
Má tu někdo houbičku navíc prosím? Olomouc, Praha 6, případně Frýdek Místek a okolí? Děkuju moc!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pát lis 29, 2019 9:26 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon bře 05, 2012 8:31 am
Příspěvky: 47
Zdravicko vespolek, nemel by nekdo prosim kefirky Ustecky kraj ?

_________________
Ničeho nelitovat, to je počátek vší moudrosti. / Největší chyba, kterou v životě můžete udělat, je mít pořád strach, že nějakou uděláte. / Ať máš vždy vítr v zádech, slunce ve tváři a ať Tě tvůj osud zavane až ke hvězdám...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: stř dub 15, 2020 3:40 pm 
Offline

Registrován: čtv led 16, 2020 10:33 pm
Příspěvky: 16
Dobrý den,potřebuji poradit k výrobě kefíru.Asi 7 týdnů mám tibet. houbičku,každý den dělám kefír,mléka střídám selská,stejné nádoby,když se rozmnoží trochu odeberu,stejné místo v pokoji i teplota a pod.,každý den kefír bez problémů.Najednou po sedmi týdnech dva dny po sobě vůbec nehoustne.Černá není,má stejnou jemně smetanovou barvu.Četla jsem na hlavní stránce :publikovaná témata a tam je napsáno-po nějaké době nechat v převařené vodě odpočinout.Vyzkouším to,ale je možné,že by skutečně toto mohl být ten problém?Pokud by to bylo tak důležité psalo by se o tom v návodech mnohem více,ale moc jsem to nikde nenašla.Uvítám i další nápad,co bych mohla udělat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: stř dub 15, 2020 4:19 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28405
Bydliště: Poděbrady
liška píše:
Dobrý den,potřebuji poradit k výrobě kefíru.Asi 7 týdnů mám tibet. houbičku,každý den dělám kefír,mléka střídám selská,stejné nádoby,když se rozmnoží trochu odeberu,stejné místo v pokoji i teplota a pod.,každý den kefír bez problémů.Najednou po sedmi týdnech dva dny po sobě vůbec nehoustne.Černá není,má stejnou jemně smetanovou barvu.Četla jsem na hlavní stránce :publikovaná témata a tam je napsáno-po nějaké době nechat v převařené vodě odpočinout.Vyzkouším to,ale je možné,že by skutečně toto mohl být ten problém?Pokud by to bylo tak důležité psalo by se o tom v návodech mnohem více,ale moc jsem to nikde nenašla.Uvítám i další nápad,co bych mohla udělat.

To je docela divné, nicméně pokud má výsledný produkt správnou chuť nehledal bych v tom zásadní problém. Nyní se u čerstvě nadojeného mléka mění dost parametry, hlavně procento tuku tady je možné že houbička zaznamenala nějaký rozdíl na který se potřebuje adaptovat. Když jsem ji učil zpracovávat smetanu trvalo to docela dlouho než pracovala normálně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: stř dub 15, 2020 6:34 pm 
Offline

Registrován: čtv led 16, 2020 10:33 pm
Příspěvky: 16
Ano,chuť to nemá úplně špatnou,jemně nakyslé,ale prostě úplně tekuté,jako mléko.Mám jí v tom stejném mléce nechat déle nebo ho raději po 24 hod. vždy vyměnit a čekat až se rozjede?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: čtv dub 16, 2020 6:31 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28405
Bydliště: Poděbrady
liška píše:
Ano,chuť to nemá úplně špatnou,jemně nakyslé,ale prostě úplně tekuté,jako mléko.Mám jí v tom stejném mléce nechat déle nebo ho raději po 24 hod. vždy vyměnit a čekat až se rozjede?

Nechal bych déle, tím nic nepokazíte.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: stř bře 17, 2021 7:59 pm 
Offline

Registrován: ned úno 28, 2010 11:25 pm
Příspěvky: 218
Nevíte Jardo kde by se daly sehnat ingredience?docela zajímavý článek děkuji
https://www.vylectese.cz/tento-kefir-le ... -rakovinu/
Ingredience
Pro výrobu našeho kefíru budete potřebovat tyto ingredience:

5 polévkových lžic kefírových zrníček
7 sklenic (1,5 litru) kokosové šťávy


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 488 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 29, 30, 31, 32, 33  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz