| Autor |
Zpráva |
|
Pamprle
|
Napsal: pát kvě 08, 2020 9:42 am
|
|
|
Chtěl jsem se zeptat po hořčíku mě vždy bolí hlava jakoby za očima a v týlu hlavy, přitom občas dostávám křeče do lýtek a mravenčí mě prsty na rukou. Hořčík přitom nemohu z tohoto důvodu užívat. Užívám zinek, měď , bór . V čem může být problém ? Živím se celkem zdravě.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
pefi
|
Napsal: pát kvě 08, 2020 10:50 am
|
|
|
Jaká forma hořčíku (oxid, citrát, laktát, chlorid, bisglycinát, ...) to je a dělají vám to i jiné formy?
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Pamprle
|
Napsal: pát kvě 08, 2020 12:07 pm
|
|
|
ahoj, je to jedno chlorid hořečnatý, citrát hoříku, či kupovaný z lékarny.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: pát kvě 08, 2020 12:31 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm Příspěvky: 28752 Bydliště: Poděbrady
|
Pamprle píše:
Chtěl jsem se zeptat po hořčíku mě vždy bolí hlava jakoby za očima a v týlu hlavy, přitom občas dostávám křeče do lýtek a mravenčí mě prsty na rukou. Hořčík přitom nemohu z tohoto důvodu užívat. Užívám zinek, měď , bór . V čem může být problém ? Živím se celkem zdravě.
Existují kyselé a zásadité formy s tím že toto bych odhadl na ty kyselé a můžete vyzkoušet některé zásadité třeba oxid. Ten má sice mizernou přisvojitelnost, ale třeba to u vás fungovat bude.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
pefi
|
Napsal: pát kvě 08, 2020 9:34 pm
|
|
|
Takovýto problém s hořčíkem je docela exotický. A jiné problémy nebo bolesti, které by vás/nás dokázaly nasměrovat na příčinu, nemáte? Třeba problém s ledvinami nebo tlakem ...
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
pefi
|
Napsal: sob kvě 09, 2020 4:30 pm
|
|
|
" ... křeče do lýtek a mravenčí mě prsty na rukou ... "
Napadá mě, že by se mohlo jednat o nějakou interakci s draslíkem (nebo zinkem) v případě, že byste byla na draslík (nebo zinek) deficitní; zinek proto, že deficit zinku vyvolává deficit draslíku a ten může vyvolávat křeče.
|
|
| Nahoru |
|
 |