| Autor |
Zpráva |
|
sad
|
Napsal: sob čec 24, 2010 10:04 am
|
|
|
Pane Jardo , je vidíte kombinaci ke snídaní / sušené kokosové plátky, 3 sušené švestky nebo fíky, mandle, kokosová moučka, skořice + kokosový olej / . Je vhodné konzumovat rýžovo-jáhlové chlebíčky s ohledem na kvasinky ? V srpnu je další jaterní očista , kde piji jablečnou šťávu + kombuchu / 3dny / ... nemůžou se kvasinky přemnožit ? Je vhodné přidat do kefíru rozemleté lněn. semínko nebo kefír pít samostatně ?
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
fdh
|
Napsal: sob čec 24, 2010 8:04 pm
|
|
|
Ono de facto, když se dobře žvýká, tak už to dolů teče tak jak má a tak si nemyslím, že by hrozilo kvašení.... spíš je problém v hltání, kde se to pak snaží dopředtrávit jinde a tím vzniká kvašení potravin a kvasinka tomu začíná pomáhat... vždyť si vemte jiné kuchyně, třeba i indickou, kde se jí převážně rýže a rýže spolu i s bílkovinama či jinýma potravinama a jsou v poho... ale používají dost koření, které samo o sobě likviduje všechno možný a je vyloženě vhodné a zdravé a taky koušou a koušou.... takže zkuste kouskat a nehledat furt problém, že nějaká kombinace nejde... mimo to, existuje spoustu podpůrných zálěžitostí, které jsou běžné dostupné a velmi vhodné.... spíš je problém dostat se k těm informacím... 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: sob čec 24, 2010 10:43 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm Příspěvky: 28752 Bydliště: Poděbrady
|
sad píše:
Pane Jardo , je vidíte kombinaci ke snídaní / sušené kokosové plátky, 3 sušené švestky nebo fíky, mandle, kokosová moučka, skořice + kokosový olej / . Je vhodné konzumovat rýžovo-jáhlové chlebíčky s ohledem na kvasinky ? V srpnu je další jaterní očista , kde piji jablečnou šťávu + kombuchu / 3dny / ... nemůžou se kvasinky přemnožit ? Je vhodné přidat do kefíru rozemleté lněn. semínko nebo kefír pít samostatně ?
To, na co se ptáte, není možné vyhodnotit, jde vždy o konkrétní reakci daného jednotlivce a musíte si svoje reakce vysledovat. Dle mého názoru by nic z uvedených potravin nemělo vadit, ale je to opravdu značně individuální. Opravdu důležité je správné rozžvýkání, jak vám píše člen fdh, pak se dá sníst opravdu celkem dost svérázná kombinace a stejně nekvasí, protože kvasinka je vlastně mrchožrout a zařadí se až v momentě, kdy to vaše trávení nezvládá.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Kometa
|
Napsal: sob čec 24, 2010 11:12 pm
|
|
|
Kvůli případným možným breberkám jsem začala užívat česnek. Jak už jsem psala do jiného tématu, v jídle ho snesu jen homeopatické množství, tak si ho po jídle prolisuju do skleničky, smíchám s vodou, vypiju a co nejrychleji spláchnu další vodou. Je to takhle k něčemu? Jaké množství česneku je vhodné? Děkuji
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: ned čec 25, 2010 7:40 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Kometa píše:
Kvůli případným možným breberkám jsem začala užívat česnek. Jak už jsem psala do jiného tématu, v jídle ho snesu jen homeopatické množství, tak si ho po jídle prolisuju do skleničky, smíchám s vodou, vypiju a co nejrychleji spláchnu další vodou. Je to takhle k něčemu? Jaké množství česneku je vhodné? Děkuji
Určitě ho takto můžete používat, s tím není problém a množství, kolik snesete, nicméně rozumná dávka je tak tři stroužky.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
muflon
|
Napsal: čtv čec 29, 2010 1:37 pm
|
|
|
Doporucuji velmi zajimat se o jod!!
Jód-důležitý odkaz:
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: čtv čec 29, 2010 8:32 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
muflon píše:
Doporucuji velmi zajimat se o jod!!
Jód-důležitý odkaz:
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
sad
|
Napsal: čtv čec 29, 2010 9:36 pm
|
|
|
Zítra si jdu pro 3,5% HCl . Pane Jardo dávkování je správně ? 1 čaj. lžičku do 100 ml vody / přelít do malých skleniček / - vypít a nepoškodit sklovinu zubů . Nejvhodnější je před , během nebo po jídle ? Dávku každý den postupně zvyšovat - Jak poznám horní mez ? Během očisty jater brát nebo ne ? Předem děkuji za odpověď .
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: pát čec 30, 2010 7:50 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
sad píše:
Zítra si jdu pro 3,5% HCl . Pane Jardo dávkování je správně ? 1 čaj. lžičku do 100 ml vody / přelít do malých skleniček / - vypít a nepoškodit sklovinu zubů . Nejvhodnější je před , během nebo po jídle ? Dávku každý den postupně zvyšovat - Jak poznám horní mez ? Během očisty jater brát nebo ne ? Předem děkuji za odpověď .
Běžný postup jsem zde již popisoval, ale zopakuji. Naředit tu 3,5%tní kyselinu na cca poloviční koncentraci a z této si dáte vždy 1 ccm do skleničky vody. Užívá se před jídlem, po jídle a případně mezi jídly a nejvhodnější je začít po jídle. Nejde ani tak o zvyšování dávky, ale postupné zvýšení počtu dávek, protože se rovnoměrněji vstřebává do organizmu. Horní mez nelze zjistit, to je spíše o pocitech, protože pokud ji budete dodávat moc, tak ji tělo zase zneutralizuje a to je vlastně k ničemu, čili nijak nezávodit, jak to tu již bylo kritizováno. Během očisty jater bych to nebral, to je zbytečné, stejně při ní nic netrávíte, tak proč dodávat kyselinu.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
michal
|
Napsal: pát čec 30, 2010 8:44 pm
|
|
|
Dobrý večer čistě náhodou jsem narazil na tuto stránku a velmi mě zaujalo toto téma. Již delší dobu totiž trpím nasledujícími zdravotními problémy: tvorba mastných lupů a svědění pokožky hlavy, celého těla a suchou pokožkou, nadýmáním a pálením žáhy, svěděním očí, uší (v nich i zvonění a šumění), svědění konečníku, chronická rýma a zahlenění ústní dutiny, pálení a svědění v krku zasahující až do uší, pocení, nadměrná únavnost a vyčerpanost, v poslední době také zapomnětlivost, nesoustředěnost, bolesti hlavy, svalů, kloubů a celkově zpomalené myšlení (můj suběktivní pocit) Po konzultaci s lékaři určena diagnoza deprese a léčba antidepresivy seroxat, sertralin, cipralex a remood vždy bez valného úspěchu. Ještě bych podotkl, že mám silnou chuť na sladké a dost často mu neodolám (doslova sežrat celou bonbonieru není problém). Ptám se především tedy pana Jardy (asi zbytečně), zda by se mohlo jednat o tuto zákeřnou kvasinku. Díky za odpověď.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: pát čec 30, 2010 9:14 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
michal píše:
Dobrý večer čistě náhodou jsem narazil na tuto stránku a velmi mě zaujalo toto téma. Již delší dobu totiž trpím nasledujícími zdravotními problémy: tvorba mastných lupů a svědění pokožky hlavy, celého těla a suchou pokožkou, nadýmáním a pálením žáhy, svěděním očí, uší (v nich i zvonění a šumění), svědění konečníku, chronická rýma a zahlenění ústní dutiny, pálení a svědění v krku zasahující až do uší, pocení, nadměrná únavnost a vyčerpanost, v poslední době také zapomnětlivost, nesoustředěnost, bolesti hlavy, svalů, kloubů a celkově zpomalené myšlení (můj suběktivní pocit) Po konzultaci s lékaři určena diagnoza deprese a léčba antidepresivy seroxat, sertralin, cipralex a remood vždy bez valného úspěchu. Ještě bych podotkl, že mám silnou chuť na sladké a dost často mu neodolám (doslova sežrat celou bonbonieru není problém). Ptám se především tedy pana Jardy (asi zbytečně), zda by se mohlo jednat o tuto zákeřnou kvasinku. Díky za odpověď.
Udělejte si plivací test a uvidíte, ale podle toho širokého popisu znaků se domnívám, že je to téměř jisté. Také ty prášky ji spíše krmí, čili to bych ihned vysadil a přešel na chlorid hořečnatý, dodal jód, selen, kokosový olej a fungicidní čaje i rostliny. Samozřejmě se musí upravit i strava a hlavně sladké sajrajty zcela vynechat. Jinak kvasinka není zákeřná, ale paradoxně se o vás stará i když to tak nevypadá. Je to vlastně mrchožrout, likvidující přebytečné cukry, které díky špatnému trávení nespotřebujeme a kvasinka se o ně stará i když asi ne tou nejpříjemnější formou. Přestaňte si vyrábět metabolické odpady a kvasinka se zase stáhne do normálu.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
sad
|
Napsal: pát čec 30, 2010 9:34 pm
|
|
|
Jarda píše:
Běžný postup jsem zde již popisoval, ale zopakuji. Naředit tu 3,5%tní kyselinu na cca poloviční koncentraci a z této si dáte vždy 1 ccm do skleničky vody. Užívá se před jídlem, po jídle a případně mezi jídly a nejvhodnější je začít po jídle. Nejde ani tak o zvyšování dávky, ale postupné zvýšení počtu dávek, protože se rovnoměrněji vstřebává do organizmu. Horní mez nelze zjistit, to je spíše o pocitech, protože pokud ji budete dodávat moc, tak ji tělo zase zneutralizuje a to je vlastně k ničemu, čili nijak nezávodit, jak to tu již bylo kritizováno. Během očisty jater bych to nebral, to je zbytečné, stejně při ní nic netrávíte, tak proč dodávat kyselinu.
Jest-li jsem dobře pochopil , vezmu např. 100ml 3,5% HCl a rozředím ji stejným množstvím vody ... dostanu poloviční koncentraci . Z toho 1ccm / to je kolik kapek z kapátka ? / rozředěné HCl přidám do skleničky s vodou / malý frtánek 20 ml / a vypiji před nebo po jídle , příště zvýšit skleničky na 2 ... atd. . Je to správně , mám docela strach , abych něco neudělal špatně .
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: pát čec 30, 2010 9:46 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
sad píše:
Jest-li jsem dobře pochopil , vezmu např. 100ml 3,5% HCl a rozředím ji stejným množstvím vody ... dostanu poloviční koncentraci . Z toho 1ccm / to je kolik kapek z kapátka ? / rozředěné HCl přidám do skleničky s vodou / malý frtánek 20 ml / a vypiji před nebo po jídle , příště zvýšit skleničky na 2 ... atd. . Je to správně , mám docela strach , abych něco neudělal špatně .
Začátek je správně a u toho kapátka velice záleží jaké to je kapátko. Běžné metrické má na 1 ccm 20 kapek a ta ostatní 16 kapek, proto uvádím ten 1 ccm, který se dá naměřit injekční stříkačkou. Jinak je to také správně a bát se zase tolik nemusíte, osobně jsem vyzkoušel 1100 kapek 3,5%tní kyseliny ve třech dávkách během hodiny, ale to raději nezkoušejte. Bohatě stačí užívat běžnou dávku 6x denně, případně 9x denně a více není potřeba.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
sad
|
Napsal: pát čec 30, 2010 9:54 pm
|
|
|